Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bu malzeme lider

Trabzonspor 4-4-2'nin tatsız örneklerinden birini sergiledi dün akşam. Orta dörtlünün sağı solu falan yok, bekler bakıyor o işlere. Üç asist yapan Serkan ilk yarıda Konyaspor'un sol kanadı için çalıştı çoğunlukla. İkinci yarıda görevi devralan Tayfun da kötüydü. Soldaki Cale ise zaten sahanın yarısını kullanıyor genelde. Trabzonspor bu kadro yapısı ile buna benzer bir çok maç oynar ligde. Topa fazla hakim olsa da bu yanıltıcı. Sürekli yana doğru pas yapması zaten rakibin istediği şey. Forvetlerini topla buluşturamadıktan sonra istersen topu al eve götür. Ne olacak? Kim korkacak? Bu takım hızlı ve ileri doğru oynayamaz, zira yaratıcı oyuncusu yok, derken bunu anlatmaya çalışıyorduk işte. O tip oyuncularınız yoksa takım oyununu ne kadar geliştirirsen geliştir, kazanmakta zorlanırsınız. Buna bir de ceza alanına hakim olamayan bir kaleci eklerseniz bazen bunalırsınız. Hüseyin, Song ve Egemen dışındaki Trabzonsporlu oyuncular tam salon beyefendisi olmuşlar. Omzu yaslayan rakip topu alıyor. Zaten almasa ne olacak. Bordo-mavililer öyle yavaş oynuyorlar, öyle memur havasındalar ki, sponsor firmadan rica edip formaya bir kravat eklense yeridir. Hele o Gökhan yok mu! Trabzonspor yenilmez armada, o da amiral sanki. Bir beyaz şapkası eksik kafada.

Keyif ve güven vermedi
İnsan Colman'ı seyrederken kahroluyor. Trabzonspor stoperlerin şişirme toplarıyla veya insanüstü oynayan Hüseyin'le atak başlatacak, pozisyon arayacaksa buna niye bu kadar para verilmiş. Hep yana oynayan bu çocuğu Trabzon'a "10 numara" diye pazarlayanı tebrik etmek lazım. Yanal onun yerine Ceyhun'u denemeli biraz. Nasılsa gol pası falan yok, hiç değilse orta saha direnci artar, takım oyunu anlayışı güçlenir, falan Tek kalburüstü oyuncusu Kaue dışında genelde büyüklerde dikiş tutturamamış gezgin oyunculardan kurulu Konyaspor bir karambol golü bulana dek sahada hiç yoktu. Hatta Umut'un golünden sonra bile sahalarından çıkmaya heveslenmediler. Beklemedikleri gol oyunlarına sihirli bir değnek değdirdi sanki. Song'un tek hatasını müthiş bir hızla değerlendirdikten sonra da misafirlerini oyunun bazı bölümlerinde perişan etmeyi başardılar. Dört müthiş pozisyonları daha vardı skoru açabilecek; ama kısmetler, yoktu. Konyaspor gerçekten hak etmediği bir skorla ayrıldı sahadan. Trabzonspor ise yine geriden gelip kazandı; ama keyif ve güven vermedi. Seyir zevki az doğu bloku futboluna, en iyimser deyişle Alman Milli Takımı'nın son yıllarına benzer bir formatta gidiyor bordomavililer. Ve lider olabiliyorlar bu Süper Lig'de!..



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bayram havası   / 03-10-2008
 Erken gelen zirve   / 28-09-2008
 Satıcının durumu   / 27-09-2008
 Yattara olmazsa   / 24-09-2008
 Keçiboynuzu   / 20-09-2008
 Benzerlikler   / 19-09-2008
 Birinci perde   / 17-09-2008
 Yattara arandı   / 15-09-2008
 Kaleciler ve Yattara   / 13-09-2008
 Ara takım...   / 10-09-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
İlacım sensin
Rakip, ligin en az gol yiyen ekibi...
Feldkamp niye geldi
Kalli' nin gelişi Skibbe' yi...
Dibe vurdu
İdmanda takımına hitap eden...
Hırçın ve Güzel
Umut' la öne geçip Veysel' in...