Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yattara olmazsa

Gündemden düşmeyen bir oyuncunun ismini dinlendirerek yazacaktık, nasip olmadı. Sakatlığıyla sorun olan Yattara bu kez de transfer haberiyle çıktı karşımıza. Gineliye önerilen rakam büyük. Trabzon'a teklif edilen de. Yattara için kulüpten ciddi bir para almayan menajer arkadaşımızın da bu kez büyük olacak payı. İyi de bu işin sonu ne olacak gerçekten? Yönetim göreve gelirken oyuncu kaybetmekten ziyade kazanmayı, flaş transferden çok ileriye dönük yıldız adayı bulmayı hedef göstermişti. Malumunuz, bunun aşağı yukarı tam tersi oldu. Ancak ortaya konulan sonuç başarılı olunca eleştiriye mahkalmadı ve ciddi ciddi zirve yarışı ortaklığına dönüşen büyük bir heyecan yaratıldı. Bugün ise yoluna girmiş işleri tümden değiştirebilecek bir gelişme var karşılarında. Taraftarın sevgilisi, tribüne en çok seyirci çeken yıldızları Yattara'yı satıp para mı kazansınlar, yoksa tutup yolun sonunda ona bir kupa mı kaldırtsınlar? Çok zor karar gerçekten. Yattara Trabzonspor için çok önemli. Zira rakibin kanadını kırıyor, belini büküyor. O yoksa kanat da yok Trabzon'da. Neden önemli Trabzonspor için kanat meselesi? Çünkü çift forvet oynuyor Trabzonspor. Ne kadar isabetli orta gelirse, o kadar kolay çözecek rakibi. Peki mümkün mü Yattara'nın yokluğunda çözüm üretmek?

İsaac kanat oyuncusu değil
Trabzon son 2 haftada doğru dürüst orta yapamadı. Hele sıfıra inilerek yapılan orta hiç yok. Çünkü Trabzon'un Yattara dışında gerçek kanat oyuncusu yok. İsaac'in kanat oyuncusu olmadığı çok belli. Colman deseniz, sınıflandırması zor ama kanat olmadığı kesin. Serkan'dan isabetli orta beklemeyeceksiniz. Barış Memiş ise topu santrforlara ortalamaktan ziyade bizzat oraya kadar sürüp elden verme taraftarı!.. İlginçtir, ilk dört maçta 3 düzgün orta ile ilk sırada gördüğümüz oyuncu Tayfun. Karşı taraftaki Cale ise çok iyi bir oyuncu izlenimi vermekle birlikte henüz ileriye çıkıp orta yapmadı gibi. Kadroda başka isim de olmadığına, transfer de bittiğine göre, bu sorun nasıl çözülecek? Ersun hoca zaman zaman Giray'ı Song'un yanına verip Egemen'i sol beke kaydırıyor idmanlarda. Bu durumda Cale ileri çıkıp teknik becerisiyle kavisli orta yapabilir mi? Belki. Peki, bu manevra için Egemen-Song sigortasını gevşetmeye değer mi? Sağda Serkan beke çekilip Tayfun önde oynatılsa her maç 3-4 muz orta yapar mı? Yoksa eski günlerine dönüp zor kazandığını da kolay kaybeder mi? Başka bir alternatif ise Şenol Güneş'in Hüseyin-Szymek-Gökdeniz-Fatih kurgusundaki gibi rakibi göbekten delme çalışmaları. Belki son seçenek, ancak düşünülebilir. Umut uygun olmayabilir ama Gökhan etkili bir silah.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keçiboynuzu   / 20-09-2008
 Benzerlikler   / 19-09-2008
 Birinci perde   / 17-09-2008
 Yattara arandı   / 15-09-2008
 Kaleciler ve Yattara   / 13-09-2008
 Ara takım...   / 10-09-2008
 Babam ve Oğlum   / 01-09-2008
 Gerçek futbol   / 30-08-2008
 Bir atan bir de tutan   / 29-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Düze çıkacağız
F.Bahçe' yi zor durumdan çıkarmaya...
Sakatlık eleştirende
"Sakatlıkların yüzde 70' i darbeye...
Sağlam' la 5 yıl daha
"Yönetim her zaman Ertuğrul...
Kimseyi zorla tutmam
Gineli yıldızın açıklama-larına...