Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Fırsat kaçtı ama!

Böyle bir futbolla bir takımın nasıl galip geleceğini bir bilen bana anlatsın. Hiç kimse dünkü Galatasaray'ı çözemez. Bu mümkün değil. Skibbe için iki Adnan, Polat ve Sezgin hâlâ "arkasındayız" desinler. Desinler ama Antalya maçında da Alman hocanın Galatasaray'a ne verdiğini bir araştırsınlar. Pas hatası var, hem de çok. Rakip sahanın 18'i civarında kazanılan frikik atışlarında bir top kaleyi bulamazken, Antalyaspor 3 atıştan birini gole çevirdi. Bu da Galatasaray'ın tek vuruşlardaki halini gösteren en güzel örnektir. Peki Galatasaray ne yaptı? Bol bol gol kaçırdı, kanat akınlarında sıfır çekti. Herkes bir gol atma mücadelesi içindeydi ama gelgelelim topun gerçek gol olabilmesi için gereken vuruşu yapabilecek kimse yoktu. Elbette maçta çok gol kaçtı, Ömerkurtardı ama gol olması için kalecinin top tutmaması mı gerekiyordu?

İki yıldız, iki kaleci
Maçın kahramanı bence iki takımın kalecileri Ömer ve Sanctis'ti. İkisi de yenilgiyi önleyecek çok önemli hareketler yaptılar. Sanctis, iki defa rakip forvet ile karşı karşıya kalmasına rağmen hem iyi çıkışı hem de kaleyi kapatması ile iki golü kesin olarak önledi. Buna karşılık Ömerise pozisyonları iyi takip etti ve sanıyorum ki 2-3 net pozisyonda gole izin vermedi. Şimdi Galatasaraylılar, hele hele sorumluları şunu söyleyecekler: "Olmadı, iyi oynadık ama çok gol kaçırdık." Ben böyle bir görüşe karşıyım. "Bu kadar büyük oyuncular aldım" diyen bir takım bu kadar çok gol kaçırıyorsa burada bir maraza vardır. Esas bulanması gereken de budur. Mesela Antalya'nın oyunu orta sahada oynamak için yaptığı mücadeleyi istediği gibi yönlendirmesi Galatasaray'ı bozan önemli bir etkendi. Arda ne kadar uğraşırsa uğraşsın bence isteneni yapamadı. Ancak Aydın "Geliyorum" diyen iyi bir yetenek olarak öne çıktı ve sahanın en iyilerinden de biriydi. Ama tek kusuru vardı; ilk hareketleri şahane, son hamleleri ise kötüydü. Galatasaray'ın yediği golde Ngwenya kafayı vururken arkasında sadece Nonda vardı. O da müdahalede gecikti. Bu hataydı. Fazla uzatmayalım; Skibbe, Baros'u daha önce oyuna almalıydı. Ümit çalıştı ama golden uzak bir Ümit'ti.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 "Gül"den de beklerdim...   / 12-09-2008
 Yenmek zordu   / 11-09-2008
 Offer'e dikkat!..   / 10-09-2008
 Sayın Polat 1+1 nedir?   / 06-09-2008
 Dersimiz Ümit Özat   / 05-09-2008
 Adama 'YUH' derim   / 02-09-2008
 Jübile takımı mı?   / 01-09-2008
 Enişteye dikkat!   / 29-08-2008
 Olmadı   / 28-08-2008
 Elemesi gerekir   / 27-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Durum vahim
"3. haftada 2. kez yenilmek...
Aslan firarda
Devler Ligi' nden elenen ' son...
Tam yol ileri
Teknik direktör Sağlam, "Zor bir...
Zafer anahtarı
Tam saha pres yapılıp, kanatlar...