Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Nerede kalmıştık

- Geçen sezon 'Kezman mı, Semih mi' tartışması yaşandı, bu dönem Kezman'ın yerini Güiza aldı

- Daha önceye gidelim. Hocalar için acemi, köylü, deli, stajyer denildi. Aragones için bekliyorum

Dikkat ederseniz bu sütunların yazarı hiçbir zaman teknik adamlara acemi, (Löw), köylü (Lorant), deli (Daum), stajyer (Zico) v.s gibi takılan küçültücü lakaplara itibar etmemiştir. Doğrular da yapılmıştır yanlışlar da. Benim düşüncem yıllarını futbola adamışlara saygısızlık yapılmamasıdır. Aragones'e ne diyecekler, ya da ilk lakabı kim takacak merak ediyorum. Çünkü şimdilik o da Zico ne yapmışsa aynısını yapıyor. 4'lü savunma, 4'lü orta saha, önde Alex, en önde tek forvet.
Geçen sene 'Kezman mı, Semih mi' derken bu yıl da 'Güiza mı, Semih' muhabbeti başladı. Değişen bir şey yok, kaldığımız yerden devam. İsterseniz Aragones'e de, "Bu adam futbolu bilmiyor" etiketini takmadan önce takımın kimyası futbol adına neyi emrediyor ona bakalım. Ya da her gelen teknik adam sonunda aynı fikirde birleşiyorsa bunun nedenlerini araştıralım. Orta sahadaki sıkıntı açıkça belli oluyor. Aurelio aranıyor. Aradaki fark ortada. Aurelio kesicilik görevinin dışında topu iyi oyuna sokuyor, diripling yapıyor, çalım-şut atıyor, asistleri ve ortaları da iyi. Her sene 4-5 golü var. Onun yaptıklarını yapan yok, zaten o yüzden ülkemizde de yeri dolmuyor. Milli Takım'a da iyi ki çağrıldı, orta sahayı toparlayan adam oldu. Elinde Semih ve Güiza gibi iki kral varken hangi teknik adam çift forvet oynamak istemez ki. Ama Aragones orta sahada üç kişi bırakma riskini göze alamıyor. G.Antep'te ortada 4 futbolcu oynamasına rağmen rakibe verilen pozisyonlar ortada. Selçuk sakat, Deniz sakat, Maldonado güven vermiyor. O bölgeye başka transfer de yapılmadı. Eee peki nasıl olacak?

ZİCO DA DENEMİŞTİ
Hatırlayın Zico da ilk geldiğinde her maç Semih ve Tuncay ile çift forvet oynamıştı. Ama olmadı. Ne zaman sistemi değiştirdi, başarıyı yakaladı. O sistemle şampiyon oldu, UEFA'da gruptan çıktı, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı. Geçen sene şampiyonluğu ise inanılmaz basit hatalarla kaybetti. "Bazı maçlarda neden çift forvet oynatmadı" sorusu adamın başını yedi. Şimdi aynı problem Aragones'in de başında. Herhalde Zico'ya sorulanlar ona da sorulacak. O da herkes gibi, "Yahu kardeşim Samandıra'da işler sizin oralardan gördüğünüz gibi değil" diyecek ama dikkate alınmayacak.

ZAYIF ORTA SAHA
Şu bir gerçek ki rakamlara boğulmak son derece yanlış. Şablonlar da önemli değil. Takım takım gibi olup savaşçı kimliğine bürünürse her şey farklı olur. Futbolcular, Güiza ileride tek oynuyor diye onu yalnız başına bırakmamalıdır. Kanatların iyi çalıştığı, iyi topların geldiği bir maçta forvete destek verecek orta saha ile çok pozisyon yakalanır. Burada en büyük iş Gökhan ile Uğur'a düşüyor. Her ikisi de eski formlarından uzaklar. İşte bütün dert de burada. G.Antep maçına baktığımızda Kazım ve Emre için de iyi şeyler söyleyemiyoruz. 4 orta sahanın kötü olduğu maçta Alex'ten de Güiza'dan da bir şeyler beklemek olanaksızdır. Aragones fark yaratmak istiyorsa Semih ile Güiza'yı aynı anda oynatmalı. Zaten sırf o yüzden orta sahaya takviye istiyor. Ama olmazsa da böyle devam etmek zorunda. Biz de her hafta tercihe göre, ya "Semih'e yazık oluyor" ya da "ispanya gol kralı yedek mi oturtulur" diyeceğiz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Böyle olmaz   / 24-08-2008
 4 büyük tehlike   / 20-08-2008
 Olimpiyat ve biz   / 18-08-2008
 Aragones'in yanlışları   / 15-08-2008
 Bu skor yeter   / 14-08-2008
 Alex'i anlamak   / 11-08-2008
 Semih; söke söke!   / 09-08-2008
 Aferin Semih   / 07-08-2008
 Osmaneli, İznik, Bursa   / 06-08-2008
 Yeni transfer Kazım!   / 04-08-2008


 
Nerede kalmıştık
Partizan'a dikkat
Allah'ın adaleti!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Gezmeye gelmedik
Tam kadro olan Partizan' ın...
Milan Baros Galatasaray'...
Milan Baros, 28 Ekim 1981' de...
Sistem kıyağı
"Kısır" 4-2-3-1' den vazgeçen...
Kabus gibiyiz
"Trabzonspor fırtınası estikçe,...