Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Aurelio gerçeği

Aurelio, Özkan Sümer'in bulduğu 4 Brezilyalıdan biri. Trabzon'da sağ dış oynadı. Tekniği ile dikkati çekerken orada büyük başarılara imza atamadı. F.Bahçe'nin 300 bin dolarlık teklifine 'Evet' dedi ama imza atmadan birgün önce İlhan Cavcav ile anlaşıp F.Bahçe'nin başına dert açtı. Daum kendisinden dünya çapında bir ön libero yarattı. Yıldızı F.Bahçe'de parladı, şampiyonluklar yaşadı, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali gördü ve sonunda Betis'e transfer oldu. Marco'yu sadece "görev adamı" olarak tanımlamak son derece yanlış. Ekstra işler de yapıyor. Driplingleri kuvvetli, öldürücü asistler yapan, çok kritik gollere imza atıp takımına puanlar kazandıran bir futbolcunun gitmesi hangi kulüp için olursa olsun kayıptır. Türk statüsüne geçmesi Milli Takımımız için büyük şanstır. Çünkü ne yazık ki ülkemizde o bölgede Marco'nun yaptığı işi daha iyi yapacak bir isim yok. Şimdi gündemde bu olayda "kim haklı, kim haksız" soruları var. Kimileri "Aurelio F.Bahçe'yi sattı" derken, kimileri de "yönetim son derece hatalıydı" diyor. İlk önce şunu söyleyeyim. Aurelio'nun hayali İspanya Ligi'nde oynamaktı. Tıpkı Tuncay'ın hayalinin Milan'da oynamak olduğu gibi. Her ikisiyle de çok konuştuğum için bu gerçekleri iyi biliyorum.

Tek kazanan Tutumlu
Aurelio rüyasında gördüğü Real Madrid yerine Real Betis'e, Tuncay da Milan yerine Middlesbrough'ya gitti. İkisi de kafayı tamamen yurt dışına taktıkları için burada yönetimin yapacağı fazla bir şey olamaz. Zaten bonservislerinin elinde olmalarını beklediler, kendilerini isim yapan kulüplerine zırnık bile koklatmadan gittiler. Tuncay'ın kafası Milli Takım kamplarında karışmış, kararını vermişti. Zaten Aziz Yıldırım ile görüşmesi 5 dakika bile sürmemişti. Aurelio'da durum biraz daha değişik. Bayram Tutumlu devre arasında Marco için 3, kendisi için de 1 milyon euro talep edince görüşmeler başlamadan bitmiş oldu. Şu anda Betis'ten aldığı para F.Bahçe'nin teklifinden daha az. Bu olayda kârlı çıkan tek isim Tutumlu. Şu bir gerçek ki ne Aurelio ne de Tuncay eğer aşama kaydedemezlerse şimdi oynadıkları kulüplerle Şampiyonlar Ligi'ni görmeleri mümkün değil. F.Bahçe'ye bir şey olmaz. Kimler geliyor, kimler geçiyor. Tuncay'ın gitmesi nasıl çeyrek final oynanmasını engellemediyse, Aurelio'nun gitmesi de daha büyük yerlere gelinmesini engellemez. Kimse merak etmesin. Del Bosque ile bu olayı bir tutanlar var. Del Bosque, Beşiktaş'tan 12 milyon euro aldı. Aurelio zırnık alamaz. Çünkü Del Bosque şikâyetçiydi, Beşiktaş savunma yapmıştı. Şimdi Aurelio savunma yapacak. Kim haklı, kim haksız göreceğiz. Bayram Tutumlu göklere çıkarılırken benim tavsiyem Şekip Mosturoğlu'nu da kimse yabana atmasın.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kıymet bilmek   / 09-07-2008
 Helvayı götürmek   / 05-07-2008
 Aragones ne yapar?   / 02-07-2008
 Yiğidin hakkı   / 27-06-2008
 Sağ olun var olun   / 26-06-2008
 Semih'e tavsiyem   / 23-06-2008
 Muhteşem   / 21-06-2008
 Ne fark eder ki?   / 19-06-2008
 Kupayı alabiliriz   / 16-06-2008
 Rusların gecesi   / 15-06-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
' Gidenler mutsuz'
Gelen süper tekliflere rağmen...
Neill için servet
Daily Mail, Avustralyalı stoper...
Karan' ı isteriz
Galatasaray Başkanı Polat' ın...
12' den vuracak
"Kayseri' de şanssız 2 sezon...