Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
70 milyon+5 milyar: Şu Çılgın Türkler

Türkiye, tıpkı 2002 Dünya Kupası'ndaki gibi gelişmiş ülkelerin saygısını, gelişmekte olan ülkelerin sevgisini kazandığı bir süreç yaşıyor. Haşmet Babaoğlu dünkü Vatan'da Dr. Süleyman Gündüz'ün Gazze'de yaşadıklarını, Filistinlilerin Türkiye'nin galibiyetiyle nasıl sokaklara döküldüğünü, İsraillilerin de Türkiye'yi nasıl kutladığını yazmıştı nefis anlatımıyla. Ajanslardan, dünyanın dört bir yanındaki sevinçler geçiyor. Aralarında Boşnakların, Arnavutların, Azerilerin sevinçleri de var. Yani sevinen sadece Türkler değil. Vural Öğer de "3.Dünya Türkiye'yi tutuyor" diyerek özetliyor durumu.
Hırvatistan- Türkiye maçını Viyana'da statta izleyenlerden biri de Avusturya Hava Yolları'nın Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bekdemir'di. Bekdemir maçla ilgili ilginç notlar aktardı. VIP'te 3 misafiri ile maçı izleyen Bekdemir, Hırvat golünün ardından tribünden ayrılmış. Tam stattan çıkmak üzereyken, stadın azınlık grubu olan Türklerin "gol" çığlığını duyunca geri dönmüş, daha doğrusu dönmek istemiş ama güvenlik almak istememiş. Sonunda bir kapı görevlisini ikna edip tribüne çıkmış. Ama o da ne, çıktığı yer Hırvat tribününün tam ortası. Seri penaltılar başlamak üzere, ne yapacağını bilemezken biraz ileride iki Türk görüyor. Kan kırmızı formalarıyla binlerce Hırvatın arasında hoplayıp zıplıyorlar. Yanlarına geçiyor, "Kim attı golü?" diye soruyor. Yanıt Almanca geliyor çünkü bu "Kamikazeler" Almanmış. Türk formasının altındaki Alman formalarıyla Türkiye'yi sevdikleri için maça gelmişler. Sonrası malum, biri gerçek ikisi çakma Türk, çılgınlar gibi sevinmişler Hırvatların arasında. En ufak bir tacize maruz kalmadan. Türk Milli Takımı işte bunu başarıyor. Etrafında sevgi hareleri oluşturuyor... Sahadaki centilmence mücadeleniz ve pes etmeme ruhunuz için teşekkürler Milli Takım.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 70. dakikada Terim kaybetmişti   / 19-06-2008
 Hakan Şükür ve evrensellik   / 12-06-2008
 Adnan Polat mı haklı, Kalli mi?   / 28-05-2008
 Yöneticilerin işi futbolculardan zor   / 21-05-2008
 Galatasaray'ın ilk 11'ini kim yapıyor!   / 07-05-2008
 Derbi taktiğini Kalli mi verdi?   / 30-04-2008
 Kaplumbağa ile tavşanın yarışı   / 23-04-2008
 İlk dalgada karaya oturdu   / 17-04-2008
 Çılgınlar takımı Galatasaray   / 10-04-2008
 G.Saray bu kafayla İntertoto'ya gider!..   / 02-04-2008


 
70 milyon+5 milyar: Şu Çılgın Türkler
Doğu'nun ayak sesleri
Mandrake mesleği bıraktı
Veda etmeyi bilmek...
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Kafalar karıştı
F.Bahçelilerin bazıları yeni...
Alo! Skibbe beni unutma
Kongolu, ülkesinin Djibouti' yi...
Son aday Koller
Hava hakimiyeti olan bir santrfor...
Song' a doğru
1 milyon 250 bin euro' luk teklife...