Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İnandığın gibi!

Herkes gibi sevindik, havalara uçtuk. Bu olmaz, böyle bir skor, böyle bir futbol neredeyse imkânsız. Üstelik Çek'lere karşı! Bir Avrupa Şampiyonası ve iki farklı geri düşmüşsün. O ana kadar hiçbir şey oynamıyorsun. Bitime 15 dakika var ve maç sonunu bir farklı önde getiriyorsun. Onca şampiyona geçti böylesini hatırlamıyorum. Bir ülke milli takımı nasıl bu hallere düşer. Cansız mankenleri diksen bu kadar kolay geçemezsin. Adamlar refakatçi gibiydiler. Tarif edilmez zor durumlara düştüler Sevinelim elbet, şu futbolu çıkaran bir takımın taraftarı başka ne yapar? Sevinirken birazda sorgulayalım. Daha önce bir benzerini oynamadık. Kurgulanan bir tarafı var. Ayağa çabuk paslarla gitmek, topun olduğu alanda çoğalmak seken toplardan netice aramak. Olabildiğince alanı daraltmak. Bu noktada en önemli şey presin kırılmaması. Boğuldu Çekler, çıkamadılar. Ceza sahasına gömüldüler, sonrası kalp atışlarımız yükseldi. Onca derdin, endişenin arasında futbol zaferiyle tanıştık. Sakın yanılmayalım, bu bir daha olmaz! Orada gördügüm geleceğin futbolu. 10-15 yıl sonrasının futbolu! Sayın Terim işte böyle bir şeyle imparator olmuştu. Avrupa'da kupa kaldırdığı günlerde de böyle farklılık ortaya koymuştu. Kaç zamandır kendi ürettiğini unutmuştu. 2-0 yenik duruma düşmüş takımın hocası hâlâ kenardan oyuna dalıyorsa, hâlâ umudunu kesmeden öne direktifi veriyorsa, işte bu alkışlanır!

Şampiyon diye germeyin
Memleketten güzel haberler geliyor. Bir plan üzerine yol alıyor Trabzonspor. Gökhan Ünal ve Selçuk transferi iyi oldu. Takımın hareketi kolaylaşır. Colman ve Cale iyi çıkarsa işte o zaman umutlanabiliriz. Kaleyi garantiye alıp, Yıldıray ya da Aimar gibi bir takviye umudu bir kat daha artırır Öyle olsa bile yine de unutmamalı. Trabzonspor'u sevenler bordo-mavili formayı giymeyi kolaylaştırmalı. Yeni kurulan kadroya baskı koymamalı. "Şampiyon" diye diye ortam gerilmemeli. Olay sabır istiyor. Varsın bu sene olmasın. Seneye birkaç takviyeyle zirve yapacak bir kadro kurulsun. Son cümlem sayın Ersun Yanal'a; hocam şu Çek maçındaki futbol senin futbolun. Çok iyi biliyorum sen de taktiği "seken toplar"a kurarsın. "Karambol anlarının önlemi yoktur" derdin. İşte fırsat hocam. Etrafı sakın dinleme. Sadece kendi gerçeğinle hareket et. O tarz seni ortaya çıkarmıştı, gel inandığın gibi yaşayanlardan ol!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Değişen ne var?   / 30-05-2008
 Sözün bittiği yer   / 22-05-2008
 Ürküyorum   / 18-05-2008
 Ya tutarsa   / 01-05-2008
 Ürküyorum   / 18-04-2008
 Temel hoca   / 13-04-2008
 Yazık, çok yazık   / 30-03-2008
 Yanal kalmalı   / 25-03-2008
 Bizden hatırlatması   / 22-03-2008
 Avlanan avcı   / 17-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
İlk bomba Fofana!
Fenerbahçe, "Geleceğin Viera' sı"...
Behrami yedekte
G.SARAY, savunmanın sağı için...
Sivok korktu
Çek zaferi sonrası konuşan yıldız...
Zafere doğru
Zafer Yelen ile her konuda anlaşan...