Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hamit'i oynatmak

Almanya'da Slovakya ile oynadığımız ilk hazırlık maçı 1-0 galibiyetle sonuçlansa da oyun olarak güven vermemişti. Uruguay karşısında aldığımız yenilgi çok değerli bir uyarıydı. Fatih hocanın 'Aynada kendimizi gördük' demesi ve ideal kadro anlamında Finlandiya maçına işaret etmesi dikkatlerimizi haklı olarak oraya çevirdi. Finlandiya maçı geldiğinde Sabri'nin geri dörtlüde oynadığını ve sakatlıktan çıkmış Hamit'in orta sahada forma giydiğini gördük. Orta sahayı toparlayan Hamit, Emre Belözoğlu ve ileride bindirmeler yapan Mevlüt üçlüsü maçın en iyisi olmuş, ortaya konulan futbol ve alınan galibiyet kaygılarımızı azaltmıştı. Bunları niye anlattım? Portekiz maçında nerede hata yapıldığını örnekle ortaya koymak için! Hamit, Portekiz karşısında sürpriz bir şekilde geri dörtlüye çekilince, orta sahada bütün yük Aureilo ve Emre Belözoğlu'nun omuzlarına bindi.

Bal yapmayan arı
Finlandiya maçında bu yükü üzerine Hamit ve Aurelio alınca Emre Belözoğlu daha çok ileri çıkarak bütün yeteneklerini, zekasını, uzun paslarını gösterme fırsatı bulmuştu. Nihat ve özellikle de Mevlüt buluştuğu toplarla çok iyi bir maç çıkarmıştı. Fatih Terim, Hamit'i geri çekerek zincirlemeyle Hamit, Emre, Mevlüt ve Nihatlı başarılı hattı öldürdü. Portekiz karşısında Kazım defansa dönük sorumluluk almadan rahat oynama fırsatı buldu. İyi gözükmesinin nedeni de buydu ama bal yapmayan arı gibiydi. Bu iki örnek Fatih hocanın kendi kendini inkar etmesi gibi oldu. Bunun arkasında Simao ve Christian Ronaldo'yu durdurmak için yaptığını ve başarılı olduğunu söyleyelim ama oda sanırım Pepe ve Meirelles'i sanırım hesaba katmamıştı. Portekiz yenilgisi benim için sürpriz değil ama kötü futbol sürpriz. Fatih hocanın Tuncay'da ısrar etmesi de doğru değildi. Çekler'dan daha iyi futbol oynamasına rağmen yenilen İsviçre yenilmeyecek bir takım değil. Hamit'in ortada olması sıkıntıların % 50'sini çözer. EURO 2000'e 2-1'lik İtalya, 2002 Dünya Kupası'na 2-1'lik Brezilya mağlubiyeti ile başlayan ve sonra gruplardan çıkarak çeyrek final ve dünya üçüncülüğüne ulaşan millilerimiz inanırlarsa bu olumsuz tabloyu değiştirebilir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kötü başladık   / 08-06-2008
 Çilekli ihalesi!   / 30-05-2008
 Hasret dinmeli   / 27-05-2008
 Ahlar ve vahlar   / 05-05-2008
 Yanlışlar zinciri   / 28-04-2008
 Kaderin cilvesi   / 21-04-2008
 Off Beşiktaş   / 12-04-2008
 Adalet ve alınteri   / 07-04-2008
 Kader anı   / 23-03-2008
 Ambulans!   / 08-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
' Varım' diyooor
Muhabirimiz sordu: "Fenerbahçe' ye...
Simic çark etti
DAHA önce G.Saray yerine Celtic'...
Kanatların yeni hakimi
"Hem sağ, hem sol ayağımı...
Sylva tamam
Shovkovsky' den vazgeçen Trabzon...