Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sistem doğru mu?
Terim; Halil, Yıldıray ve İbrahim'i geri yolladı. Kim gönderilse konuşulacaktı. Seçime saygı duyulmalı Konuşulması gereken orta saha ve forvetin 3 kişi ile oluşturulması. Terim, "Ya tutarsa" mı yapıyor?


Fatih Terim, 27 kişilik kadroyu, 23'e indirecekti. Bu nedenle Gökhan Gönül haricindeki üç oyuncunun kimler olacağı o kadar önemli değildi. Çünkü hepsi ayrı değer taşıyan bir grubuz. Kim çıksa, içimiz burulacaktı. Terim'in Halil, Yıldıray ve İbrahim Kaş seçimini dayandırdığı nedenler de kendi içinde haklılık taşıyor. En azından 2002'deki gibi sakatlığı iyileşmeyecek Okan Buruk yerine, Tayfun Korkut'un kadrodan çıkartılması gibi kulisleri içinde barındırmıyor. Elimize kâğıt kalem aldığımızda hepimiz bir takım yapıyoruz. Hepimizin ilk 11'inde öyle isimler yedek kalıyor ki, "olmaz" diyerek, ikinci, hatta üçüncü kadroları yapıyoruz. Orta saha ve hücum hattı seçeneklerine baktığımızda keyifli ve iyi bir takımız. Fatih hoca da bir karar verdi ve orta saha ile forveti üçlü yaptı. Bu nedenle çıkartılan isimler nedeniyle, bu düzenin bize katacakları veya kaybettirecekleri üzerine konuşmalıyız. Üçlü forvet Chelsea ile Manchester United'ın gizli dizilişleri. Drogba'ya gözümüzü kapattığımızda sanki forvetsiz gibi oynuyorlar. Devler Ligi'nin finalistleri, yeni akımın öncü takımları olma yolundalar. Mourinho, Dorgba'yı da orta sahanın gerisine çekiyor, üçlü forvetli düzenini, bir anda "altı" orta sahalı haline getiriyordu. Ferguson da United'da bunun peşine düştü ve başardı. Ronaldo, Teves ve Rooney'yi birlikte oynattı, üç forvet, "hiç" hücumcu gibi oyunun iki yönde zenginleştirdi. Mevcut oyuncu kalitemizle, Fatih hocanın peşine düştüğü bu düzeni ne kadar başarılı kılabiliriz. Üstelik kısa süreli birlikte olma ve oynama şansı ile Bana "ya tutarsa" düşüncesi gibi geliyor. Sezonluk birliktelikte Terim bunu başarırdı. Ama ilk defa bu paylaşımı anlamaya çalışacak oyuncular, yüksek kalitelerine rağmen hazırlık maçlarında iyi sinyaller vermediler. Terim, "yeni düzeni" deneyen ama "az vakti" olan bir teknik adam refleksi de göstermedi. Üç hazırlık maçını da kafasındaki ideal kadro ile oynayabilirdi. Deneme yapıp, şans vermeyi tercih etti. Bu da mantıklı değil aslında. Seçtiği oyuncuların hepsini iyi tanıyor ve özelliklerini biliyor. Neyi denemeye çalışıyor ki. Geçmiş tecrübeleri ile zaten bir iki taktik antrenman onrasında doğru seçimi yapabilirdi. Hazırlık maçlarında da kafasındaki 11'i geliştirmeye çalışırdı. Şimdi son maçı bekliyoruz. Finlandiya karşısındaki takım bize göre ideale yakın olacak. Ama diğer maçların mantığında bunun olmaması, yine "Hadi sen de bir kez daha milli ol" denmesi sürpriz gelmez. Eleştirilere alternatifler de getirmek gerekir elbette. Yeni düzende ne beklenen hücum zenginliğini yaşadık, ne de defans kalitemiz düzeldi. Ortada ferdi yeteneklerin ışıldaması dışında çok yanlış var. "Doğru var mı" derseniz, oyuncuların çok istekli olmaları dışında; yok. Finlandiya maçı son deneme olabilir. Ama bize en uygun ve oyunculardan en fazla performansı alacağımız diziliş 4-4-2 gibi gözüküyor. Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalışmak, bu turnuva öncesinde lüks kaçmıyor mu?


YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hamasete yenilmeden   / 23-05-2008
 Sıradaki dertler   / 16-05-2008
 Tamam mı devam mı?   / 08-05-2008
 Yaşayıp, öğreneceğiz   / 01-05-2008
 Tek forvetin sırrı   / 24-04-2008
 Gözler Belediye'de   / 17-04-2008
 Thinking Turkey!   / 04-04-2008
 Bu yetmez, linç edin!   / 27-03-2008
 Dönüşüm şart   / 20-03-2008
 Semih neden oturur?   / 13-03-2008


 
Sistem doğru mu?
Spor kulübü olmak
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Maldonado' ya büyük destek
Fubis rahatsızlığıyla Brezilya'...
Fransız sevdası
Ligue 1' e kanca atan Aslan;...
Asla bitmez
"Çarşı' nın feshinde yönetimin...
Yıldız bombası
Transferde şov yapan bordo-mavili...