Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sıradaki dertler
Fener'in kadrosunun istenen kıvama gelebilmesi için epey çaba gerekiyor. Çok hır çıkacak. Yeni sezonda işler kolay görünmüyor


GÖRÜNEN o ki; Fenerbahçe yönetimi, Arthur Zico ile sözleşme uzatmayacak. Galatasaray maçından önce avukatının çağrılması, Gençlerbirliği maçı sonrasında yeni sezon için rapor ve hazırlık dönemi çalışmalarının sorulması, ligin bitimiyle birlikte ülkesine giden Brezilyalı teknik adamın tekrar avukatıyla görüşülmesine karar verilmesi, tipik Aziz Yıldırım yöntemleri. Hükümetler de yazılı olmayan bir kural vardır. "Eğer bir kanunun çıkmasını istemiyorsan, komisyona havale edeceksin" denir.

KAHRAMAN AMA
İki senedir çalıştığın bir teknik adam ile üstelik kalmak istediğini açıklayan bir teknik adam ile sözleşme imzalama bürokrasisi bu kadar uzun sürüyorsa, bu iş "komisyona" havale edilmiş demektir. Periyoda baktığımızda Zico, bir şampiyonluk ve Avrupa kulvarında elde edilen en büyük başarının sahibi. Fenerbahçe tarihinin önemli bir kahramanı. Chelsea maçında, İngilizlere tırnaklarını yedirten Fenerbahçe takımının komutanıydı. Ama aynı performansı Süper Lig'de gösteremedi. Kadro kalitesinin ve kulüp yatırımının karşılığı olan puanları toplayamadı. Şampiyonlar Ligi ve derbi maçlarının üst düzey verimine bakıp, diğer karşılaşmalardaki fiyaskoları gördüğümüzde iki sonuca varabiliriz... Birincisi; Zico bu maçlara iyi hazırlandı, rakipleri önemsedi ve oyuncularını da iyi konsantre etti. İkincisi; Oyuncular önemsedikleri ve yüksek prim aldıkları maçlarda konsantre oldular, diğerlerinde olmadılar, rakipleri küçümsediler. Her iki sonuç da normal değil. Birincisi teknik adamın ciddiyet eksikliğini, ikincisi oyuncuların disiplinsizliği gösterir. Ve vahim olan ikinci sonuç, başarı veya başarısızlıkta teknik adamın devreden çıkartıp, "etkisiz eleman" haline getirir. Herkesin aklındaki soru; bu kadar cok Brezilyalı futbolcunun bulunduğu bir takımda, Brezilyalı olan teknik adamın ayrılması problemleri peşinden getirir mi? Son söyleyeceğimizi, baştan söyleyelim; getirmez. Çünkü hiçbir futbolcu ve özellikle Fenerbahçe'dekiler teknik adamın kara kaşı için değil, kulüpleriyle imzaladıkları sözleşmeden alacakları para için oynarlar. Teknik adam ile kuracakları sağlıklı ilişki elbette verimlerini arttırır. Ama teknik adamını çok sevmesine rağmen parasını vermediğiniz oyuncuyu oynatamazsınız.

KOLAY OLMAZ!

Zico'dan sonra gelecek hocayı elbette zorluklar bekleyecek. En başında da iki senelik süreçte takımın "lay lay lom" şeklinde geçen Samandıra etabı var. İsteyenin istediği saatte geldiği, teknik direktörün kampta kalmadığı, sahada komutların ötesinde özgürlüklerin yaşandığı bir dönem geçti. Daha prensipli, kurguda görev bölümüne dikkat eden ve oyuncudan öncelikli işler isteyen bir hoca, bu kadroyu istediği kıvama sokmak için epey çaba harcayacak, çok hır çıkacak... Beklemediğimiz oyuncular yedek kulübesinde oturacak veya kadroya giremeyecek. Herkes gözlerini kimin alınacağına dikiyor ama en mükemmeli de gelse, Fenerbahçe'nin yeni sezonda işi hiç kolay olmayacak.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tamam mı devam mı?   / 08-05-2008
 Yaşayıp, öğreneceğiz   / 01-05-2008
 Tek forvetin sırrı   / 24-04-2008
 Gözler Belediye'de   / 17-04-2008
 Thinking Turkey!   / 04-04-2008
 Bu yetmez, linç edin!   / 27-03-2008
 Dönüşüm şart   / 20-03-2008
 Semih neden oturur?   / 13-03-2008
 Kuralların ruhu yok   / 29-02-2008
 100. Yıl senfonisi   / 22-02-2008


 
Sıradaki dertler
Kıbrıs'ın çığlıkları
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Gurur verir
Sarı-lacivertlilerin talip olduğu...
Lisenin sonu
Liseliler, Canaydın' a "artık...
Bobo kazan kaldırıyor!
Yol ayrımındaki sambacı, en yüksek...
Trabzon' da şok bir istifa
Trabzon' un menajeri Necmi...