Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
1, 2, 3. Lig
"E- Söylüyorum"


Bu yıl, Turkcell Süper Lig'in yanında, diğer kategorilerdeki mücadeleler de nefes kesti. Olağanüstü bir futbol keyfi yaşadık. Yıllardır, işi gereği bu ligleri yakından takip eden bir spor yazarı, bilgi birikimine sahip biri olarak bu yılki heyecanı, geçmiş yıllarla kıyaslayamayacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Nefes nefese bir lig yarışı oldu. Yiğidin hakkını yiğide verelim. Federasyonun eski yönetimi, bu yıl uygulamaya koyduğu statü ile adeta bu liglere can verdi. Onlara aldığımız bu keyiften, yaşadığımız heyecandan dolayı teşekkür ediyorum. Şaibeli maç sayısı yok denecek kadar azaldı. Sebebi malum; herkes bir yarışın içinde. Bank Asya 1.
Lig'de, 18 takımın ilk ikisi (Kocaelispor ve Antalyaspor) doğrudan Turkcell Süper Lig'e çıktı; 3, 4, 5 ve 6. takımlar (Sakaryaspor, Diyarbakırspor, Boluspor ve Eskişehirspor) ise tarafsız sahalarda üçüncü takım olmak için kıyasıya maçlar yaptı. Bu takımları on iki takımın kovaladığı göz önünde bulundurulursa mücadelenin boyutu daha iyi anlaşılır. Geriye kalıyor son üç sıraya, düşme hattına girmeme mücadelesi. Bu şu demek: Herkesin bir başarı çıtası var, kovalayacağı hedef var. TFF 2. Lig maçları da keza aynı heyecan fırtınası içinde geçiyor. Yükselme grubunda, son maçlara kadar müthiş bir çekişme yaşanıyor. Karşılaşmalar keyifle seyredildi. Orada da ilk iki sırayı alan takımlar bir üst lige doğrudan çıkarken arkasından gelen 3, 4 ve 5. ekipler ile klasman gruplarından lider gelen beş takım önümüzdeki hafta sonu Konya'da kıran kırana maçlar yapacak. Heyecanın yeni adresi şimdi de Konya. Bu ligin klasman grubunda son iki sırayı alanlar 3. Lig'e düşecek. TFF 3. Lig, bu yıl zevkle seyredilen liglerden oldu. Üç takım doğrudan çıktı, dört ekip düştü, takip eden iki kulüp ekstra play of oynadı. Ligin bu statüde oynanması sadece adrenalinleri değil, maç kalitesini ve hedefleri de yükseltti. Tabii her sezon sonu çokça duyduğumuz şike ve teşvik lafları her zamankinden daha az duyuldu. Bu heyecan devam etmeli.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gerçekleri tarih yazar…   / 15-05-2008
 Çirkin & güzel   / 08-05-2008
 Çotanaklar   / 01-05-2008
 Lütfen!   / 24-04-2008
 Beyaz Martılar   / 17-04-2008
 Bozlaklar   / 10-04-2008
 Büyük Altay   / 28-03-2008
 Şampiyon Vakıfbank   / 20-03-2008
 07 gençlik   / 13-03-2008
 Uşak Aşigolar   / 06-03-2008


 
''Es'' eski şarkılar...
Fırat Aydınus
Soru"yorum" (Kahramanmaraş)
Mehmet Tuğrul (Vanspor'un hocası)
Bırakma Başkan! (Necip Çarıkçı)
Kemal Unakıtan
1, 2, 3. Lig
Hasan Çelik (Pazarspor'un hocası)
Erdal Akyürek (Mardinspor)
BBO (Bunları bilmeseniz de olur)
Tebrik
Mikrofon
Aranıyor!
Haftanın sözü
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Kanoute bitiyor
Arthur Zico ile nikah tazelenirse...
Mızrak çuvala girmez
Bant kayıtları mevcut. Maç baştan...
Biz farklıyız!
Büyük takım kavramını anlamak...
İşlem tamam
Şener, savunmanın solunda oynayan...