Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Büyük Altay

Altay Spor kulübünde tanıdığım gençlik iftihara şayandır. Bu gençlik muvacehesinde istikbalin kuvveti ve saadeti en bariz görülmektedir. Mustafa Kemal Atatürk, 14 Ekim 1925 Ulu Önder'in, tam seksen üç yıl önce bu sözlerle tarihe not düştüğü takımın taraftarını, biz de yüzüncü yıla altı yıl kala sayfamıza taşıyoruz. Keşke taraftarının başarısını, sesinin yankısını, tribünün gücünü takım olarak da buraya not düşebilseydik. Üzüyorlar, üzülüyoruz. Ege Beyi, her nedense, bu sezon renkleri olan siyah-beyazın sadece siyahını kullanıyor gibi! Kötü sonuçlar alarak hepimizi üzüyor.
Oysa arkasındaki güç, taraftarının tezahüratıyla bir dönem önüne geleni sarsan, İstanbul takımlarına kafa tutan, herkesin korkulu rüyası olan, adı ligin büyükleri arasında sayılan bir Süper Lig takımı değil miydi! Bir hafta ara verdiğimiz taraftar yazımıza, Ege'den "Büyük Altay" taraftarıyla "merhaba" diyoruz... Hani şu, "Adınla büyüdük, aşkınla yaşıyoruz!" diyen taraftarlarlaİzmir'de, Altay taraftarını tanımak çok kolay. Gaziemirli, Yeşilyurtlu, Bornovalı, Kahramanlarlı, Karabağlarlı ayrı ayrı yerlerden gelerek Albatros'ta toplanıp tek bir ses, tek bir yürek, tek bir güç oluveriyor ve "Büyük Altay!" nidasıyla stada giriyorlar. Seyirci, iddianız varsa tribünleri dolduruyor; onlar ise gerçek taraftar! Sonuç ne olursa olsun aynı sayıda, aynı yerde hep beraberlerUni-Altay, Kabus, Çimentepe, Çamdibi, Gaziemir diye pankart açsalar da içeride tek bir isimleri var, "Alsancak"; tek bir sloganları var, "Büyük Altay". Altay gelenekleri olan, örfünü, misyonunu sadece takım oyuncularından değil, taraftarından da bekleyen bir camia. Altay taraftarlığı bugünün değil, şanlı geçmişin etkisini, izlerini taşıyor. Dededen toruna yüzyıla yakındır bu böyle. Sloganlarında bile bunu görmek mümkün. Tıpkı Liverpool'un tek ve etkili sloganı olan "You will never walk alone" gibi, sadece "Büyük Altay". Yıllarca bu sloganla desteklemiş, teşvik etmiş, tutkunu olmuşlar. Ne kale arkasındaki yerleri değişti ne de takıma olan bağlılıkları. Şimdiye kadar en ufak bir kötü olayla anılmamaları en dikkat çekici farklılıkları. Onlar vefalı, onlar kadirşinas. Esin, Mahmut Özgener, Mazhar Zorlu, Vahap Özaltay, Rıdvan Burteçin'i unutmuyor; Mustafa Denizli, Ümit Kayıhan, İbrahim Akın, Necati Ateş ile gurur duyuyorlar. Büyük Altay tribünlerinin, büyüklüklerine yakışan bir de beyefendi lideri var: Murat Polatkıran. Yıllardır, her maça takım elbisesiyle gelip Türkiye'nin duymasını istediği o tezahüratı tekrarlıyor: Siyaaaah Beyaaaaz! Büyüüüüük Altaaaaaay!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şampiyon Vakıfbank   / 20-03-2008
 07 gençlik   / 13-03-2008
 Uşak Aşigolar   / 06-03-2008
 Gakkoşlar   / 28-02-2008
 "Kahraman edeler"   / 21-02-2008
 Sevgiliye   / 14-02-2008
 Hodri Meydan   / 07-02-2008
 Fotomaç ödülleri üçledi   / 31-01-2008
 Turbeyler   / 24-01-2008
 Bolu yarenler   / 17-01-2008


 
BBO (Bunları bilmeseniz de olur)
Acı:
Aranıyor!
Ceylan Çalışkan
Mehmet Çolak
Ferdi Başoda (Sakaryasporlu Futbolcu)
Mehmet Kaya (Tokatspor'un Hocası)
Selçuk Aydın
Haftanın Sözü
Büyük Altay
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

İngilizler korkuyor
Chelsea' yi takip eden...
Satmakla olmaz
Fenerbahçe, İstanbul' un gözdesi...
Cimbom taktiği!
İşte Beşiktaş' ın planı: 90 dakika...
Chaouki' yi alın
Tecrübeli hoca, Tunus-Fildişi...