Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Biz farklıyız!


Büyük takım kavramını anlamak için kesinlikle orada olmanız gerekiyor
Beşiktaş'ta forma giymek çok farklı. Yeni sezonda beni kimse tutamayacak
UEFA'ya gitmek hiç kötü değil. Şampiyonluk için defansınız sağlam olmalı

Türkiye Ligi'ne bu kadar meraklı, transferleri, hatta bonservis ücretlerini bile bu kadar takip eden bir Türk futbolcusuyla karşılaşmadım. Filip Holosko'dan bahsediyorum. Türkiye maçından önce Slovakya Milli Takımı'nın kamp yaptığı otelde sohbet ettiğimiz Holosko ile birçok konuyu konuşma fırsatı bulduk. Türkiye'deki o ürkek tavırlarının aksine candan ve samimi bir röportaj yaptık. Türkçe'yi soruları anlayacak ve kendini çok iyi anlatacak kadar geliştirmiş Slovak futbolcu. Zaman zaman İngilizce takviye yapsa da ikinci bir Ahmed Hassan olma yolunda emin adımlarla ilerliyor sempatik yıldız. Ve işte karşınızda Holosko:

Manisa'ya üzüldüm
Benim Beşiktaş'a gelmem, Manisa'yı olumsuz etkilemiş olabilir. Belki orada kalsam daha farklı olabilir, takım kümede kalabilirdi. Ama bunu kimse bilemez. Manisa'nın düşmesine çok üzüldüm. Çünkü orada Ümit Bozkurt gibi çok güzel arkadaşlarım var. Şimdi bir alt ligde ne yapacaklar bilmiyorum, umarım yeniden Süper Lig'e dönerler. Manisa, benim Beşiktaş'a transferimden 5 milyon euro ve iki futbolcu kazandı. Ama benim paramı kestiler ve vermediler. Çok büyük bir para değil, hak ettiğim para yaklaşık 60 bin euro. Ama söz önemli. Beşiktaş'tan paranı almışsın, insanlarla iyi ayrıl. Çok üzüldüm. Menajerim bu para için FIFA'ya gidiyor. Böyle olmasını istemezdim ama bana ayıp ettiler.

Beşiktaş çok büyük
Dışardan büyüklük kavramını çok iyi anlayamıyorsunuz. Beşiktaş'a gelince anladım. Tesisler, yolda çeviren insanlar. Birçok yerde benden para bile almıyorlar, zorla veriyorum. Hele taraftar... O taraftar yok mu; tarifi imkânsız bir şey bu. İnanın çok kalabalık ve coşkulu olunca resmen kendimden geçiyorum. Beşiktaş'ın her yerde taraftarı var bu da benim performansımı çok etkiliyor. Boş tribün bana göre değil. Tribünler dolu oldu mu, pozitif etkileniyorum. Seneye çok daha fazla gol atacağıma eminim.

Üçüncülük iyi sonuç
Bana "Beşiktaş başarılı mı?" diye soruyorlar, bence başarılı. Çok sakatlık olunca, cezalı futbolcular da buna eklenince sıkıntı yaşandı. Geniş kadroya ihtiyaç var, çünkü UEFA'ya gidiyoruz. Ligi ikinci takımla aynı puanda bitirdik, F.Bahçe o kadroyla daha başarılı olmalıydı. Ama güzel yarış oldu. Defansif oyuncularımızda çok sıkıntı yaşandı. Özellikle sakatlıklar nedeniyle birçok oyuncu yer değiştirdi. Bana göre defansif yönümüze yapılacak takviyeler bizi şampiyon yapar. Hücum gücümüz iyi, geriyi de güçlendirmek gerek. O zaman Beşiktaş şampiyon olur.

'Çek'ler süper

Transfer görüşmelerini Türk internet sitelerinden her gün takip ediyorum. Zapotocny çok tecrübeli bir futbolcu, takıma katkı sağlar. Sivok da Avrupa Şampiyonası finalleri kadrosunda var. İkisi de yönlü ve etkili oyuncular. Kadlec ise bu şampiyonadan sonra parlayabilir. Şampiyonlar Ligi'ne gitsek daha iyi olurdu ama UEFA Kupası da bazen takımlar için şanstır. Daha çok maç oynuyorsunuz ve iyi bir istikrar yakalarsanız çok ileri gidebiliyorsunuz. Biz bunu yapabiliriz, bu şansı hem takım, hem de futbolcular olarak değerlendirebiliriz.

Hayalim İngiltere
Önce Süper Lig'de şampiyonluk yaşamak, UEFA'da başarılı olarak ve seneye Şampiyonlar Ligi'ne kalarak hayallerimi gerçekleştirebilirim. Bu yüzden tek düşüncem Beşiktaş'ın başarılı olması. Hayallerim elbette var. Barcelona, Real Madrid büyük kulüpler ve oralara gitmek kolay değil. Ama imkansız da değil. İngiltere hayallerimi süslüyor. İspanya da olabilir ama bunun için çok çalışıp çok başarılı olmam lazım. Yavaş yavaş. Her futbolcu yükselmeyi ister. Bunu zaman gösterecek. Ben şu anda bir süreç yaşıyorum.

Sağlam müthiş hoca
Beşiktaş'ta güzel bir ortam buldum. Sinan Engin ilgili, Ertuğrul Sağlam hoca çok iyi bir teknik adam. Objektif davranıyor ve bu bana güven veriyor. Takımda uyumlu bir ortam var. Ben devre arası gelmeme rağmen bir anda beni kabul ettiler ve sahiplendiler. Bu, başarı için önemli. Seneye çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum.

Burak bize dönse!

Benim transferimde Masina'ya gönderilen Burak Yılmaz, iyi bir futbolcu. Umarım istediği kulübe gider. Çok yetenekli. F.Bahçe ile görüşüyorlarmış, bence onlara da katkı sağlar. Beşiktaş'a dönüş şansı var mıdır bilmem ama buraya dönerse bize de katkı sağlayacak bir oyuncu. Delgado için de Arsenal'in devrede olduğunu okudum. Bu sene birbirimizi iyi tanıdık, inanıyorum ki seneye çok daha işler yapacağız.

Nihat çok başarılı
Kimin en iyi olduğunun kararını verecek kişi ben değilim elbette. Çünkü her mekvinin ayrı oyuncusu var. Ama bence Nihat Kahveci, İspanya'da çok büyük işler yapıyor. Nihat şu anda en başarılı Türk bence. Çok yetenekli ve skorer. Onun her maçını izliyorum. O da eski Beşiktaşlıymış, bunu öğrenince daha da mutlu oldum.

Hobim fotoğraf!
Kız arkadaşım gerçek bir fotoğraf tutkunu. Buradan dönerken ona iki tane profesyonel fotoğraf makinesi alacağım. "Eee, o zaman artık kız arkadaşın attığın gollerden sonra senin sevinç resimlerini çeker?" sorusuna ise Holosko, foto muhabiri arkadaşımız Süleyman Gültekin'i göstererek şu yanıtı veriyor ve röportajı noktalıyor. "Onu siz profesyonellere bırakalım. Bu sene çok sevinç resmimi çekeceksiniz sanırım!"

FATİH DOĞAN

KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Biz farklıyız!
Türkiye ilk 4'e girer

Mutlu son
Beşiktaş'ın gözü Aydın
Kredimiz tükendi
Başkan Topuz'da ısrarcı
Sivok'a Euro 2008 rötarı
Beşiktaş günlüğü
 
Kanoute bitiyor
Arthur Zico ile nikah tazelenirse...
Zico giderse Peseiro...
Gazete, "Benfica' nın Sportif...
Mızrak çuvala girmez
Bant kayıtları mevcut. Maç baştan...
' En zor kararım'
Milli Takım' a alınmayan, Aslan'...
İşlem tamam
Şener, savunmanın solunda oynayan...
Totti+5 milyon €
Bordo-mavili kulüple Gineli...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital