Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Zico ve transfer

Fenerbahçe, yeni sezonda düşünülen hocayla alınacak futbolcular için hâlâ herekete geçmedi. Gerçi hazırlıkların başlaması için uzun zaman var ama bazı fırsatların kaçması söz konusu. Bu nedenle de yönetimi uyarmak istiyorum. Önce teknik direktor Zico sorununa değinelim. Zico, 2 senelik görevi sırasında yaptığı iki önemli hata dışında başarılı sayılabilir. Birincisi, kapalı defans yapan takımlara karşı çok forvetle oynamak gereğini anlayamayıp, tek forvetli bir sistemde ısrarı; ikincisi de asları dinlendirip lig maçlarına yedek kadrolarla çıkıp puanlar kaybetmesi. O sıralar "Bu maçların telafisi var. Avrupa karşılaşmalarına önem vermeliyiz" sözleriyle yönetimi de ikna ederek F.Bahçe'ye önemli puanlar kaybettirdi. Nitekim bir G.Saray yenilgisiyle de bir çuval incir berbat oldu. Sanırım bu sonuçlar ona ders olmuştur. Zico'nun, çok sayıdaki Güney Amerikalı oyuncunun bulunduğu kadronun başında olmasının yararı fazladır. Ama medyaya akseden büyük rakamları isteme hakkı yoktur. Eski şartlarla görevini sürdürmelidir.

Ferdi ve Görkem'i alın
Transferlere gelince... Çok kaliteli bir veya iki forvetin alınması şarttır. Appiah sevdasından vazgeçip "Zararın neresinden dönülürse kârdır" prensibiyle hareket edilmelidir. Carlos ile Deniz için de daha sert bir yönetim gösterilmeli ve kaytarmalarının önüne geçilmelidir. Aslında bunun tek yolu transfer anlaşmalarının sabit bir para dışında maç başına yapılmasıdır. Oynayamayınca para alamayacak futbolcu "Bugün karnım ağrıyor" gibi sudan sebepler gösteremeyecek ve forma peşinde koşacaktır. Alınacak genç futbolcular için büyük gurbetçi pazarı var. Hem Türk hem de astronomik ücretlere mal olmamaları tercih sebebidir. Türkiye'deki birçok kulüpte teknik adam olarak görev yapan ve maçları izleyen eski Fenerbahçeli futbolculardan da yardım istenerek, alt liglerimizdeki dikkati çeken Gökhan Gönül misali elemanlar da alınabilir. İki isim önerebilirim: Sakaryaspor'dan sağ kanat oyuncusu Ferdi ile Boluspor'dan stoper Görkem. Ama en önemlisi yönetimin bir an önce karar verip harekete geçmesidir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Denizi geçmişken   / 17-05-2008
 Hatalar zinciri   / 11-05-2008
 Kupa statüsü   / 09-05-2008
 Zico'ya ders   / 06-05-2008
 Zar zor   / 05-05-2008
 Volkan'ın golü!   / 28-04-2008
 Yenilmemek şart   / 26-04-2008
 Skor iyi, ya futbol?   / 20-04-2008
 Kezman ve Deivid   / 14-04-2008
 Ah şu hakemler   / 12-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Müşteri değil!
Fenerbahçe taraftarı, takımını...
Devler Ligi yolu çileli
Seri başı olmayan Cimbom' u...
Gidiyorlar!
İngilizler devreye girdi ...
Morais atağı
Trabzon, 131 maçta 33 gol atan...