Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Devrim takımı

Puan cetvelleri liderlerini hak etmelidir. Yoksa liderlik geçici bir heves olur. Yalın gözle baktığınızda bile, Fenerbahçe'nin futbol ve kalite olarak, ruhen de lider olduğunu görürsünüz. Ve diğerlerinde olmayan bir lider görürsünüz takımın içinde! Alex de Souza...

* Alex'in durduğu yerde bile pozisyon çeken bir sihri vardır. Buna, "Gökyüzüyle kan bağı" diyebilirsiniz. Alex'in koşarken, alın terinde yüzmek gibi bir derinliği vardır. Buna da "girdap" diyebilirsiniz, rakipleri içine çeken.

* Alex'in futbol dünyasına mesafeli davranan filozof bir duruşu vardır. Buna, "Orkestra şefinin enstrümantal hali" diyebilirsiniz. Alex'in kimseyi yıpratmayan hataları da olmuştur elbet. Buna da "İnsanlık hali" diyebilirsiniz.

* Alex'e övgü adına her şeyi diyebilirsiniz ama... Onun adamlığını ve futbolculuğunu sıradan meselelerle eleştirmek adına hiçbir şey diyemezsiniz. Çünkü bütün gerçekler sizleri utandırır.

* Utanmak, kaç zamandır bizim topraklarımızda geçerliliğini yitirdi. Küfür en kolay çıkış yolu. Küfürü eleştirmeyip, yetkili kurumları eleştiren başkanlardan, bu ülkenin futboluna berbat bir miras kalır. Ben Hasan Doğan'a güveniyorum. Küfüre karşı durmayanların karşısındaki duruşu, adam duruşu.

* Galatasaray, pazar gecesi içler acısıydı. Ustalar çaresizliğin sebebini buldu. "Servet'i ön libero oynatan Kalli..." Peki, Kalli'yi ve Galatasaray'ı parmağında oynatan sistem ne olacak? Onu da Adnan Polat düşünsün. Yaktığı ormanın, kendisini yakmayacağını düşüneceğine...

* İnönü Stadı'nda Fenerbahçe maçları, Beşiktaş için berbat bir klasik oldu. Fenerbahçe karşısına "yeniliriz" korkusuyla çıktığı her halinden belli olan bir takımın kazanması mümkün değildi zaten. Sezon sonuna doğru boyalar akıyor! Kişisel prim dağıtıcıları da içine kapanıyor galiba.

* Sivasspor'un, Fenerbahçe yenilgisinden sonra şampiyonluk mücadelesine nokta koyduğunu düşünmüştüm. Yanılmışım. Sivaslı karıncaların yaktığı ateş, ligin son haftasına kadar sönmeyecek gibi. Eğer fikstür bir avantajsa, Avrupa için en şanslı takım Sivas! Cvetkov haftanın yıldızıydı.

* Bizim ligimizin altı, bu mevsim ilginçtir. Hiç kazanamayan takımların, önüne geleni devirmesinin adına mucize derler. Fiyatı neyse öderler! Bu ligin mevsim sonlarını o yüzden hiç sevmem!

* Her şey bir yana, yarın Şükrü Saracoğlu'nda özel bir gece yaşanacak. Fenerbahçe, tarihi bir sınava çıkıyor. Sevilla'yı bertaraf eden aşkın, Chelsea'nin barbar ruhlu futbolu karşısında, "romantik kalacağını" zannetmiyorum. Fenerbahçe devrim takımıdır. Yüreğini ortaya koyduğu zaman, ihtimaller, ihtilale dönüşür. O yüzden sevgisi de kutsaldır, yarası da...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tüm olasılıkların bittiği yerde ALEX başlar!   / 30-03-2008
 Böyle bir ülkede   / 25-03-2008
 Misilleme   / 18-03-2008
 Altın anahtar   / 17-03-2008
 Kendime sordum   / 11-03-2008
 Cennet kuşları   / 10-03-2008
 Koşun haber verin tarihe   / 05-03-2008
 Yeni bir yarın   / 04-03-2008
 Kayıp cenneti   / 02-03-2008
 Cüneyt Çakır Fenerbahçe'yi kupadan eledi   / 28-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Fena üzeriz
"Fenerbahçe, Chelsea dahil...
Sona doğru
G.Antep beraberliği sonrası hesap...
Potada kaos
İdmana çıkmayan Beşiktaş Cola...
Tekke dönüyor
2011' e kadar Ruslarla sözleşmesi...