Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Böyle bir ülkede

Beşiktaş'ı liderlikten eden İstanbul Büyükşehir'de direnmenin ve kazanmanın büyülü bir kaynağı vardır. Abdullah Avcı... Arkasında ne özel güçler, ne taraftar gücü vardır da, önce çaresizliğin canına okur. Sonra ligin en tepesinde duranların. Bir altyapı uzmanıdır. Ülkeye kazandırılmış gençler üzerinde, inkâr edilemez bir emek işçiliği mevcuttur. Abdullah Avcı'nın milli takımda önü kesilmiştir de, haysiyetli bir direncin ve emeğin karşısında kim durabilmiş ki!

***

Bilgiyse bilgi... Efendilikse efendilik. Hünerse hüner... Abdullah Avcı gibileri, büyüklerin "elden çıkardığı" adamlarla, büyükleri yerle bir eder de, adından ancak bahsettirir. Böyle bir ülkede, matine zurnacılaradır... Suare soytarılara... Ama namuslu yüreklerde her seans Abdullah Avcı gibilerine ayrılmıştır. Bu gurur ona ait.

***

Fenerbahçe'de büyü içinde büyü vardır, çözüldükçe daha büyülü hale bürünen. Semih Şentürk! Kaç zamandır Fenerbahçe'nin hayat oksijenidir... Ama attığı goller için bile yargılanır. Böyle bir ülkede, Emre Aşık, Rüştü Reçber ve Yasin Çakmak gibi adamlar milli formaya davet edilir de... Semih'in verdiği mücadele, mahir çilingirlik ve form gerçeği güme gider. Çünkü bu ülkede imparatorların dediği olur. Emeğin değil.

***

Sükseli bir siluetimiz vardır. En kritik maçlarda sırra kadem basmanın ustası: Rüştü Reçber... Mazinin takvim yapraklarını araladığınız zaman, Rüştü adına bütün gerçekler ortadadır. Beşiktaşlı Rüştü'yü, Fenerbahçe karşısında sahada görmek isteyenler, gerçeği görmek istemeyenlerdir. Böyle bir ülkede Rüştü gibileri hâlâ kahraman muamelesi görür. Hafızası balık olanın, geleceği de bulanık olur. Kahramanı da kendine yakışan biçimde...

***

Beşiktaş, Büyükşehir Belediye karşısında kaybederken, Yıldırım Demirören'in uğur yaptığı ibretlik sahneler vardır. Sahada ter dökerek kazanılmayan 3 puanı, koltuktaki oturma biçimiyle kazanacağını düşünen birinin, kulüp başkanı olması ne acı. Ara transferde biçare Gordon'u bu takıma getirenlerin günahı yok sayılır. Bazı futbolcuları özel primle besleyen sistemin yan etkileri görmezlikten gelinir. Ama Büyükşehir Belediye maçındaki 3 puan hırsızı, başkanın evinde yapılan toplantıyla bulunur. Ricardinho! Gerçek suçluların ayağa kalkmadığı toplumlarda, insanları ayakta uyutmanın birçok yolu vardır.

***

Sevimsiz bir futbol düzenimiz mevcuttur. Böyle bir ülkede her şey olabilir. O yüzden Adnan Polat bile başkan olabilir. Hayırlı olsun.

***

Onun söylemleriyle çocuklarımızın yüreğinde açılan yaralar, düştüklerinde dizlerinde açılan yaralardan daha derinse... Bizim "hayırlama" mesajımız da, "derin" olacaktır. Anlayana...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Misilleme   / 18-03-2008
 Altın anahtar   / 17-03-2008
 Kendime sordum   / 11-03-2008
 Cennet kuşları   / 10-03-2008
 Koşun haber verin tarihe   / 05-03-2008
 Yeni bir yarın   / 04-03-2008
 Kayıp cenneti   / 02-03-2008
 Cüneyt Çakır Fenerbahçe'yi kupadan eledi   / 28-02-2008
 Zico yanıldı Kalli yenildi   / 26-02-2008
 Rüya paraşütü   / 24-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zico' yu sıkıntı bastı
Deivid' in yokluğuna çözüm arayan...
Nerede adalet!
"Kimse ile şahsi bir sorunum yok.
Derbiye tarihi prim
Futbolcuları motive etmeye çalışan...
2 kuleye kanca
Bordo-mavililer FC Sochaux' nun...