Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kapasite bu!

İlk golü atanın kazanmaya yakın olacağını söylemiştik. Aynen öyle oldu. Fenerbahçe golü beklediğinden de erken bulunca Beşiktaş'ın ilk yarıda kafası karıştı. Koskoca 45 dakika adeta bozuk para gibi harcandı. Delgado'nun uzaktan attığı bir şut dışında Beşiktaş, Fenerbahçe kalesini yoklamayı bile başaramadı. Pas hataları doruk noktaya çıktı. Orta saha erkenden çökünce top daha çok Fenerbahçeli futbolcuların ayağında dolaştı. Serdar Özkan enteresan bir oyuncu. Daha çok içeri kaçtığı için Beşiktaş sağ tarafı hiç kullanamadı. Delgado inanılmaz top kayıplarıyla oynadı. İnce işlere çok fazla vakit ayırınca hiçbir işin sonunu getiremedi. Uzun zaman sonra ilk kez oynayan Cisse vasatı geçemedi. Elbette ondan daha fazlası beklenemezdi. Beşiktaş asıl çöküntüyü sol kanadında yaşadı. Tello ve İbrahim bu kulvarda Fenerbahçe'nin Gökhan ve Kazım'la gelen atakları karşısısında perişan oldu. Zaten Alex'le gelen ilk gol bir sağ taraf bindirmesinin sonucuydu. Beşiktaş'ın savunma kapasitesi bu kadar. Yine bir yan topta herkes seyredince Rüştü topu ağlarında gördü. Baki bir felaket. Böyle bir oyuncunun Beşiktaş'ta oynaması herhalde bir yönetim fiyaskosu olmalı. Ne kafa topu alabildi, ne doğru dürüst top kullanabildi.

Başka bahara
İkinci yarıda Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi şaşırtan bir şok yaratması gerekiyordu. Bunun için ilk çeyrek dakika yine harcandı. 60'tan sonra Beşiktaş ilk kez Fenerbahçe'yi sarsmaya başladı. Üst üste atılan kornerler yaklaşan bir golün habercisi gibiydi. Nitekim o ana kadar kendi bildiğini oynayan, kafasına göre takılan Serdar Özkan maçtaki tek büyük işi yaptı ve topu Fenerbahçe ağlarına gönderdi. Bundan sonrasında şampiyonluk yarışında var olabilmek için oldukça da uzun bir süre vardı. Ancak Beşiktaş'tan 2. golü bekleyenler topu kendi ağlarında gördüler. Orta sahada Delgado'nun fantezi sevdası topu bir anda Beşiktaş kalesine yaklaştırdı, Semih'le başlayan atak Alex'in ustaca vuruşuyla ağlara gitti. İki haftada altı puan kaybeden bir takımın artık şampiyonluğu mucizelere kaldı. Ligin boyu kısaldığına göre bu mucizenin gerçekleşmesi çok zor. Fenerbahçe profesyonelce oyundan vakit çalarak Beşiktaş'ın tüm umutlarını söndürdü. Şampiyonluk başka bahara.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Oynayan kazansın   / 29-03-2008
 Kader maçı   / 27-03-2008
 Tamam veya devam   / 25-03-2008
 Bobo'nun ihaneti   / 23-03-2008
 Tünele girerken   / 20-03-2008
 Ferrari tutulmaz   / 18-03-2008
 Ferrari Holosko   / 17-03-2008
 Ne kadar mucize?   / 13-03-2008
 Top Beşiktaş'ı seviyor   / 11-03-2008
 Bunun adı mucize   / 08-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Dev adım
Alex' in iki golüyle galibiyete...
Götz işe koyuldu
G.Saray' da Kalli' nin...
Yolun sonu
Maçı kazandıracak oyuncularının...
No prestij
Yanal karşılaşmayı film gibi...