Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Akçan, tren kaçıyor

G.Saray zor bir dönemde... Doğrusu bu dönemi bıçak sırtı olarak ifade edebiliriz. Avrupa'ya erken havlu atan Cimbom'un şu an elde iki somut hedefi var. Lig ve Fortis Türkiye Kupası. Bu iki kulvardaki zaafiyet bence sarı-kırmızılı kulübü derinden sarsacaktır. Bir de 22 Mart'ta yapılacak kongre heyecanı ve stresi varki o da cabası. G.Saray'ın bugünkü ekonomik sorununu çözmek için ekonomik performansı yüksek bir yönetimin gelmesi şart. Aksi durum sezon sonu transfer trafiğini düğümleyeceği gibi, olası hedeflerin boyunu da uzatacak, hedefleri kaf dağının ardına atacaktır. Gelelim Kalli yönetimindeki G.Saray'a. Ağır aksak yol alınmasına rağmen hâlâ Turkcell Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası hedefi ulaşılabilir mesafedededir. Eğer olaganüstü hatalar yapılmazsa en azından bir hedef kesin yakalanabilir. Bugüne kadar hep Kalli'yi eleştirdik. Çünkü baş aktör oydu. Hiç perde arkasındaki başarısız aktörleri günyüzüne çıkarmadık. Bence antrenör adı altında çalışan ama görevi tercümanlıktan öteye gitmeyen Ahmet Akçan hocanın da Kalli'ye yöneltilen eleştirilerin yüzde 50'sine ortak olması gerekir. G.Saray ailesini bu kadar iyi tanıyan ama Kalli'nin gölgesinde bir arpa boyu yol almadığını gözlediğimiz Ahmet hoca artık bir duruş sergilemelidir. Akçan, Kalli'nin seyirci kaldığı durumlarda artık ortaya çıkıp, Alman hoca ile dişe diş savaşmalı, gerek gençlerin gerekse kulübedeki oyuncularının avukatı olmalıdır.

Bugün kural değişmez
Yoksa Kalli'nin her dediğine 'tamam ağam, peki paşam' onaylaması Ahmet hocanın hocalık kariyerini adım adım eriteceği gibi, piyasadaki ekonomik değerini de pul edecektir. Bugün sarı-kırmızılı takımın futbolcuları dağınıklık sergiliyorsa birinci derecede sorumlu Ahmet Akçan'dır. Hakan Şükür, Lincoln olayında futbolcuları yönetime ihbarı şık olmamıştır. Kalli bugün gönderilse bile yönetimin geçici dönem için bile Ahmet Akçan'a 'kal' demeyeceğinden adım gibi eminim. Hiçbir şey için geç değildir. Ahmet Akçan aynaya bakmalı, kendisiyle hesaplaşmalıdır. Bu hesaplaşmadan G.Saray'ı kazançlı çıkaracak sonuçlara ulaşmalıdır. G.Saray'ın bugünden itibaren puan kaybı gibi bir lüksü de kalmadı. Bugün Ali Sami Yen'deki konuk son haftaların yükselen değeri Kayserispor. Sezon başında kadrosunu bozmayan ama hedefe yeni yeni kilitlenen Kayserispor'un G.Saray'ı zorlayacağı kesin. Burada önemli olan Kalli'nin bu maçta sahaya nasıl bir onbir süreceği. G.Saray muhabirimiz Yaşar Yalçın'dan aldığımız bilgilere göre Kalli, formsuz Sabri'yi kesecek, defansın sağına genç Emre'yi monte edecek. Forvette de Hakan Şükür'ün yerine Nonda yer alacak. Lincoln göbekte, Arda ise soldaki kulvarına geçecek. Aslına bakarsanız yerinde hamleler. İş kalıyor yürekten oynamaya. İstatistiklere göre G.Saray favori. Zaten Cimbom, Kayseri'yi havada karada yeniyor. Bugün bunun değişeceğini sanmıyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Nobre kâbusu   / 03-03-2008
 Gerçek budur   / 01-03-2008
 Sürpriz olmadı   / 28-02-2008
 Bir tokat daha   / 25-02-2008
 Yeni yol haritası   / 23-02-2008
 Kalli skandalı   / 22-02-2008
 Sıra geldi Alman'a   / 19-02-2008
 Ne yaptı ne yapmadı!   / 16-02-2008
 Ah be Kalli   / 14-02-2008
 Bayer'e de böyle   / 10-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Milan onu istiyor
Brezilyalı gazeteci Duarte,...
5 aday birden
Oy pusulalarının renk seçimi...
90 + Beşiktaş
G.Birliği' ni +94' te Bobo ile...
İçime sinmiyor
Fatih Tekke' nin Zenit' e giderken...