Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Ne yaptı ne yapmadı!

Galatasaray'ın Leverkusen önünde kaçırdığı galibiyete en az sizler kadar hayıflananlardanım. Türkiye Ligi'nde her geçen gün vites yükselterek yol alan zirvenin beyi G.Saray'ın, böylesine isteksiz ve güçsüz yakaladığı Leverkusen'i Ali Sami Yen'in çimlerine gömmesini ve Almanya'ya turistik seyahate gitmesini doğrusu çok isterdim. O maçı Ali Sami Yen'de izleyenlerdenim. Maç sonrası çıkan yorumuma farklı tepkiler aldım. Eleştirenler "Ah be Kalli" başlığına takmışlar. Haklı da olabilirler. Eleştiriler arasında "Kardeşim bu yaştan sonra Kalli mi sahaya çıkıp gol atacak? H. Şükür ile Ümit Karan'ın işi ne?" diyen de var, "Tur kaçarsa vebal sizin yazdığınız gibi Kalli'nin olmaz" diyen de. Beni at gözlüğü takmakla ve kötü niyetli olmakla suçlayanlar bile çıktı. Hakaret edilmedikçe her görüşe saygımız var. Üstelik maçın başında sahaya çıkardığı 11'e şapka çıkardığımı yazmama rağmen. Kalli'nin tecrübesini, bilgisini ve Almanfutbolundaki yerini görmezden gelmek mümkün mü? G.Saray'a geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği mini devrimin takipçisiyim. Zaman zaman nasıl eleştiriyorsak haklı olduğu zaman da övüyoruz. Bu da bir gerçek. Galatasaray'ın duygusal bir taraftar kitlesi var. Eminim ki beni eleştirenlerin çoğu da maçı televizyondan izleyenler. Yani 'detayları' kaçıranlar.

Nonda'yı unutmasa
Hemen uzatmadan özetleyeyim. Kalli şunları yaptı:
1- Haftalardır ciddi eksikleri olmasına rağmen hiç ağlamadı. Hatırı sayılır eksikleri olmasına rağmen Bursa, A.Gücü, Manisa, kupada Fenerbahçe ve UEFA'da Leverkusen maçı öncesi panik yapmadı. Sakindi o gece de. 11'ini Lincoln ve Nonda artık hazır olmasına rağmen Ayhan dışında bozmadı.
2- Tercih haftalardır takımı sırtlayanlara olan güvenin belirtisiydi.
3- Takım içinde inanılmaz bir rekabet ortamı yarattı. Futbolcularının beynine "Burda adaletli forma dağıtılır"ı adeta kazıdı. Peki ne yapmadı o gece? İkinci yarıya moralmen ve fiziken yıkılan Ümit'i kenara alıp, unuttuğu Nonda ile başlamalıydı. Bu kadar basit bir tercihi yapsa belki de hedefi 12'den vuracaktı. Hamleleri ve tercihleri de yanlıştı. Bu yüzden tur şansı Almanya'ya kaldı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ah be Kalli   / 14-02-2008
 Bayer'e de böyle   / 10-02-2008
 Aferin çocuklar   / 04-02-2008
 Aslanlar gibi   / 28-01-2008
 Yürekliler kazanır   / 24-01-2008
 Boks ringi!   / 21-01-2008
 Hava harekâtı   / 13-01-2008
 Karar zamanı!   / 07-01-2008
 Baba oldu duba!   / 29-12-2007
 Basiretsiz Aslan   / 24-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zico' dan tam not
"İstediğimiz oyunu kurup 4 gol...
Barusso fırtınası
"Büyük bir kulüp olduğu için...
Seri başlıyor
6 maçlık yenilmezliği Kayseri' de...
Sayed rüzgarı
Trabzonspor' un ara transferde...