Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Formül!

Zorluk derecesi yüksek maçlar, yüksek motivasyon ister. Beşiktaş bu problemini bir türlü çözemedi, çözemiyor. Kayserispor zorlu bir rakip, havası, sahası da cabası. Isırarak oynuyor Kayseri, dişe diş, göze göz. Dört büyüklere karşı yenilmeyen tek takım olması en başta bundan. Böyle bir takımı yenebilmeniz için her şeyden once, kora kor mücadele yapan bir orta sahanız olması gerekir. Beşiktaş orta sahasında oynayanlar bu özelliklere sahip değil. Ricardinho, Delgado, Serdar Özkan topu iyi kullanan fakat ikili mücadelelerde ayakta kalamayan oyuncular. Kayseri'deki çöküşün ilk sebebi bu. Biraz Tello maçın karakterine uygundu o da en kötü oyununu oynadı, çünkü yanında Cisse yoktu. Ligin ilk yarısında da üç maç kazandıktan sonar Kayseri'ye takılmış ve kendi sahasında bir puana razı olmuştu Beşiktaş. Şimdi onu da alamadı. Yine de telafisi var bu kayıpların. Bu nedenle kaybedilen 3 puandan çok Beşiktaşlı oyuncuların içinde bulundukları durum önemlidir.

Uyanık olmalılar
Kadro yapısı savaşçı bir orta saha kurmaya elverişli olmadığına gore bu konudaki eleştirilerin de çok anlamı yok bu saatten sonar. Öbür taraftan zorluk derecesi yüksek maçlardaki gerginliğin altından kalkılamaması bir diğer önemli problem. Ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında da aynı manzara vardı. Rakibin profesyonelce yaptığı faullere, zaman çalma taktiklerine sinirlenerek karşılık verdi Beşiktaşlı oyuncular. Tıpkı Kayseri'deki gibi. Bu amatörlükten kurtulmaları şart. En gergin anlarda bile kontrolü kaybetmemek çok önemli. Bundan önceki bir çok maçta Beşiktaş skorda geriye düşse bile oyun disiplininden kopmayınca hem pozisyon üretti, hem gol attı, hem de kazandı. Söz gümüşse sükut altıntır misali, çenelerini değil ayaklarını konuşturmalı siyah-beyazlı futbolcular. Hakem hatalarına, rakiplerin profesyonel hilelerine karşı uyanık olmalılar. 90 dakika bittikten sonra, hakemden ya da rakipten yakınmak istemiyorlarsa düdük çalmadan gerekeni yapmalı ve kazanmayı bilmelidirler. Şampiyonluğun tek formülü de budur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hesap bozuldu   / 10-02-2008
 Hasan Doğan nasıl ikna oldu?   / 08-02-2008
 'Orta'nın sırrı!   / 05-02-2008
 Ne zaman anlayacak!   / 03-02-2008
 Aziz Yıldırım'dan federasyona su yok   / 01-02-2008
 Tesadüf!   / 29-01-2008
 Biri fazla   / 27-01-2008
 Federasyon hikayesi   / 26-01-2008
 Beşiktaş uyuyor!   / 23-01-2008
 Kolay ve zor   / 20-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Biraz ciddiyet
Jimenez' i OFTAŞ maçında görenler,...
İnanın sizde tarihe geçin
2000' de UEFA Kupası' nı alan iki...
Kız gibi oynuyorlar
"Sanki kilo vermeye gelmişler.
Düzelteceğiz
Kulübün son dönemde başsız...