Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hesap bozuldu

Beşiktaş, kupadaki Çaykur Rize maçından sonra ligde Kayserispor önünde de bu sezonki standardının çok altında bir performans sergiledi. En az gol yediği dakikalarda kalesinde gol gören Kartal, en çok gol attığı dakikaları iki maçta da es geçti ve geriden gelip kazanma refleksini kaybetti. İlginçtir; son dakikalarda gol atması ile tanıdığımız Beşiktaş, şimdi son dakikalarda yemeye başladı. Bu en azından kondisyon problemi olduğunu ortaya koyuyor. Sağlam'ın maçtan birkaç dakika öncesine kadar sistemi de, hesabı da farklıydı. Bobo'nun ısınırken sakatlanması her şeyi değiştirdi. Holosko ve Bobo gibi iki hızlı forvetle çift santrfor oynamayı düşünürken, en ağır golcüsü Nobre ile tek santrfor oynamak zorunda kaldı, Holosko'yu da sağ kanada çekti. Bu sistem değişikliği bütün hafta boyunca tam tersine hazırlanan futbolcuların kafasını karıştırdı. Ancak bu kafa karışıklığı bile ortaya konan kötü futbolu açıklamaya yetmez. Ricardinho dışında ne yaptığını bilen kimse yoktu. Özellikle Tello ve ilk yarıda ön libero, 2. yarıda sağ kanatta oynayan Serdar Özkan inanılmaz kötüydüler. Siyah-beyazlı oyuncuların tamamı pas verme ve şut atma konusunda yanlış tercihler yaptılar. Koca 90 dakikada doğru dürüst bir tek pozisyon yok. Üst üste iki pas yapamayan ve rakibin sert futboluna kurallar içinde karşılık veremeyen Beşiktaşlı oyuncular, mağlubiyeti yerden göğe kadar hak ettiler. Bu noktada altını ısrarla çizmeliyim ki Cisse'nin yokluğunda onun boşluğunu doldurmanın çok zor olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

İnfazı kendileri yaptı
Kayserispor, kaliteli oyuncuları olan iyi bir takım. Saidou göbeği kapatıyor, Mehmet Topuz takımı ateşliyor, Cangele ve onun yerine oyuna giren Gökhan Ünal da çabuk ataklarla rakip savunmayı hırpalıyor. Kazanmayı hak ettiler, onları kutluyorum. Ancak altını çizmemiz gereken çirkinlikler de vardı sahada. Aydın Tosçalı ve Ali Turan ilk dakikadan itibaren maçı provoke ettiler. Hakem Demirlek, Nobre'yi tekmeleyen, gözünün önünde tehdit eden bu oyunculara zamanında kart gösterse sonraki kartların hiçbirine gerek bile kalmayabilirdi. Sahada hakem olmadığını (!) gören futbolcular, infazları kendileri yaptılar. Rakibine dirsek atan İbrahim Kaş kırmızı kart görmeliydi. Tıpkı Serdar'ın boğazına sarılan Ali Turan'ın görmesi gerektiği gibi. Kötü Beşiktaş, kötü bir hakemle iyi Kayserispor'a yenildi.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hasan Doğan nasıl ikna oldu?   / 08-02-2008
 'Orta'nın sırrı!   / 05-02-2008
 Ne zaman anlayacak!   / 03-02-2008
 Aziz Yıldırım'dan federasyona su yok   / 01-02-2008
 Tesadüf!   / 29-01-2008
 Biri fazla   / 27-01-2008
 Federasyon hikayesi   / 26-01-2008
 Beşiktaş uyuyor!   / 23-01-2008
 Kolay ve zor   / 20-01-2008
 Koltuk sevdası   / 18-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Agresif olun
"Hırslı ve mücadeleci olun, en az...
UEFA göründü
Serkan, Barış, Arda efsane...
Kayseri efsanesi
Sarı-kırmızılı takım evinde...
Büyük şok
131' e karşı 206 ' hayır' oyu...