Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
'Forvet' diye bağırıyor

Fener en güçlü olduğu yere transfer yapıyor, forvetinde adam yok. Kezman da Semih de idareten oynuyorlar

Kalli, Ümit Karan ve Hakan'ı oynatırken, Zico sahasında Kezman ile Semih'i yan yana oynatamıyor, korkuyor

Fenerbahçe'deki eksiklik neydi? Niye Galatasaray karşısında etkili olamadı?
Fenerbahçe iyi takım değil. Bunu kaç kere söyledim. Kaç hafta konuşmuşsak o kadar söyledim. Fenerbahçe iyi takım değil, Fenerbahçe'yi benim Bab-ı Alim şişirmektedir. Fenerbahçe kötü takım. Yani "Alex oynamazsa olmuyor" diyen bu Bab-ı Ali... Alex kim!.. İşte Dunga seyretti, umrunda mı Alex? Efsane Brezilya bitti. Bitmiş tükenmiş Brezilya'nın hocası için Alex iyi futbolcu değil. Gazetelerde okuyorum, "Semih çıktı böyle oldu!" Yani Semih gibi bir adamla Fenerbahçe'nin oyunu değişiyorsa yazıklar olsun, yuhlar olsun. "Alex'siz olmuyor, Semih çıkınca takım yıkılıyor" diyenler, ondan sonra da 'Bu ne biçim takım' demiyorlar da "İyi takım" diyorlar. Galatasaray'dan ben iki takım yaparım, ikisiyle de Fener'i yenerim. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki fark bu. Bu kadar açık. Şimdi bak, olacak şey değil. Fenerbahçe'nin en güçlü olduğu yer orta sahası. Çünkü orada Alex gibi ayağını ve kafasını çok iyi kullanan bir adam var. Oyun kurucu, gol atıcı. Alex'in kusuru 90 dakika oynamıyor. Hırsı yok. Hagi'nin hırsı onda yok mesala. Bırakıyor maçı.

ZİCO İYİ HOCA DEĞİL
Türkiye'nin en iyi ön liberoları, Milli Takım'da oynasa kimsenin bir şey demeyeceği adamlar orada. Aurelio, Deniz, Selçuk, Kemal... Galatasaraylı olarak maçı seyrederken ödüm patladı, 'Kemal oyuna girecek' diye. Kemal oyuna girse maçı değiştirecek ama Zico farkında değil. Evvelki haftanın en iyi oyuncusu Kemal'i geçen hafta ve bu hafta sahaya sokmadı. Adam farkında değil. Kimse bana 'Zico iyi hoca' falan demesin. Kezman ile Semih'i kendi sahasında yan yana oynatamıyor, korkak. Yerin dibine soktuğum Kalli, deplasmanda, Ümit Karan ve Hakan Şükür'ü yan yana oynatırken, Zico, kendi sahasında Kezman ile Semih'i yan yana sahaya süremiyor, korkuyor. Yedekleriyle dahil bu kadar güçlü bir orta sahası varken Fenerbahçe, 'Maldonado' diye bir adam transfer etti. En güçlü ve en kalabalık olduğun yere adam transfer ediyorsun, forvetinde adam yok. Kezman da Semih de o forvetin adamları değil. İdareten oynuyorlar. İkisi yan yana oynarsa belki ikisi bir adam eder. Bas bas bağırıyor Fenerbahçe, 'Benim birinci ihtiyacım adam gibi bir forvet' diye. İkinci ihtiyacım adam gibi bir stoper. Ne Edu, ne Lugano güvenilir stoperler değil. Maddi manevi güvenilir değiller. Doğru dürüst bir hakemle Lugano her maçta kırmızı kart görür. İşte gördü ve de 4. pozisyonda gördü. Daha evvel 3 kere daha görebilirdi. Sarı kartlık 4 hareket yaptı, iki kere çaldı hakem. Fenerbahçe'ye: 1- Santrfor lazım. 2- Stoper lazım. 3- Kaleci lazım. Yedek kalecisi yok. "Başka da bir şey lazım değil" derken, o lazım olmayan yere transfer yapıyor Fenerbahçe. İnanılır gibi değil. Bu nasıl iyi takım, bu nasıl iyi yönetilen bir takım? Bu Bab-ı Ali, Fenerbahçe'nin en büyük düşmanı. Fanatik Fenerlilikleri yüzünden, eleştiremiyorlar, doğruları gösteremiyorlar, onun için de Fenerbahçe, akla hayale gelmez yanlışlıklarda ısrar ediyor. Manşetlerden girerim ben, her gün. 'Maldonado'yu ne yapacaksınız?' diye. İnanılır gibi değil.
Röportaj: BÜLENT CAN



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Beşiktaş favori   / 30-01-2008
 Özür dilemeli   / 29-01-2008
 Erzik doğru isim   / 23-01-2008
 Alex ne yaptı!   / 22-01-2008
 İlk kez bırakmadı   / 16-01-2008
 Fark ortada   / 15-01-2008
 Ronaldo ortada yok   / 09-01-2008
 Utanç duydum   / 08-01-2008
 Sevgi kalmadı   / 03-01-2008
 Ahlaken yanlış   / 02-01-2008


 
Cinayet gibi
İzahını kimse yapamaz
Beşiktaş 100 maçı da kazanır
'Forvet' diye bağırıyor
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Appiah' ta büyük şok
Ganalı, futbola devam etmesi...
Kaderin lütfu
Sezon başında yedek bekleyen genç...
Kayseri alarmı!
Ertuğrul Sağlam, Kayseri' deki...
Trabzon ayırıyor
"Çözümü dışarda aramamalı,...