Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Haftanın sözlüğü

Fenerbahçe: Futbolun Cassandra Geçidi'nden yara almadan geçebilen tek takım. Sivas'ta futbolun şiirini yazdı. Büyük maçlarda formaliteleri yerine getirmesi yeterli. Bu takımın karşısında kendini kaybeden bir takımın, kaybetmesi de kaçınılmaz zaten. Hele özellikleri bilindiği halde, tedbir almayan futbol çırakları varken...

***

Arthur Zico: Satranç ustası. Düşünürken bir resim kadar yalnız. Karşı hamlelerde ne şah tanıyor, ne vezir. Zarafeti de, göğsünde madalya gibi duruyor.

***

Alex de Souza: Fenerbahçe taraftarlarının gönlündeki ömürlük beste. Sivas'taki kaygan zeminde bile bale öğretmeni gibiydi. Hem çocukların, hem kuğuların...

***

Edu Dracena: Haftanın dalgakıranı. Maçın her anında emir ve görüşe hazır duran asker. Fenerbahçe defansının Sivas'ta "Kuş uçmaz, kervan geçmez" görüntüsünün ilk sebebiydi.

***

Mateja Kezman: Son görüldüğü yerde vurulması emredilen direnişçi. Attığı 2 golle, takımdan gönderilmesine itiraz hakkını kullandı. Futbolda dün yok, bugün var. Golcüler kaçırdıklarıyla değil, attıklarıyla yazdırır adını. O yüzden yarına Allah kerim!

***

Galatasaray:: Yabancılar firarda, yerliler rüzgar gülü. Adımlar tükense de, yeni yollar bulan savaşçı takım. Ankara'da gördük ki, böyle günlerde onlar için imkansız diye bir şey yok!

***

Arda Turan: Anadan doğma yetenek. Yanlış düşlerin anahtarını denize attı da, pusulasını yeniden futbola ayarladı. O yüzden Ankara'da galibiyeti baştan çıkaran bir futbol kavalyesiydi. Ona futbol oynamak yakışıyor.

***

Servet Çetin: Değirmen taşındaki insan. Arkadaşlarının açığını kapatmaktan ve onları sırtından taşımaktan bile gocunmayan bir futbol amalesi. Yetenek her şey değildir. Ama namuslu mücadele her şeydir ve bu resim şu sıralar en çok Servet'e yakışıyor.

***

Sivasspor: Erken açan badem ağacı.

***

Bülent Uygun: Medyatik star. Kaç zamandır değişen yürüyüşüyle, kendini ihbar ediyordu da, pazar günü yakalandı. Herkesin bumerangı kendine dönüyor.

***

Beşiktaş: Karbon kağıdına basılmış galibiyetlerin popüler takımı. Sanki futbolu yenilgiden zafere konulu bir eğlenceye dönüştürüyorlar. Oysa alışkanlıklar her zaman tehlikelidir.

***

Edouard Cisse: Kara kalem tablonun içindeki zarif cüsse. Son haftalardaki galibiyetlerin manga başı. Onun gibi yabancılara can kurban.

***

Mehmet Topuz: Fenerbahçe maçından beri sırtında taşıdığı çirkeflik kamburunu, Kasımpaşa maçında boşaltan centilmen.

***

Ankaragücü taraftarı: Yönetimin istifa etmesinden istifade etmeyi amaçlayan klasik tribün fotoğrafı...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sivas'taki DEV   / 28-01-2008
 Aynalar   / 22-01-2008
 Yeldeğirmeni   / 15-01-2008
 İhtişamlı intihar!   / 14-01-2008
 Şenol Ustaömer   / 12-01-2008
 Gerekçe...   / 08-01-2008
 Son gece treni   / 02-01-2008
 Kuzey yıldızı   / 26-12-2007
 Hayat bilgisi   / 20-12-2007
 Herkes buyursun   / 18-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yine bir şölen
Çeyrek finalin ilk maçı 3 Şubat'...
Muhteşem
"Bundan daha güzel ne olabilir?...
Drpic' in işi bitti
Beşiktaş, Dinamo Zagreb' in 1.93'...
Denis tamam
Trabzon, sezon sonuna kadar...