Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sivas'taki DEV

Dün Sivas'ta soğuk zehirdi ama alın teri de panzehirdi. Ve inancını mücadelesine taşıyan Fenerbahçe, takipçi misafir olarak geldiği Sivas'tan "görkemli ruhlar ordusu" olarak başı dik çıktı. Sivasspor'un kendi sahasındaki 10 maçlık masalını da yerle bir ederek.

* Özellikle ilk yarıda 11 atlısı vardı Fenerbahçe'nin... Ve galiba kanatları da vardı. Havadan bitirdiler işi. Rakip alandaki hava topu saldırısında, bütün hakimiyet Fenerbahçe'deydi de, sarı lacivertli futbolcular atacakları gollerin resmini çiziyordu sanki. Önce Alex'in kafasıyla birinci gol geldi. Sonra Semih'in kafasıyla yaratıp, ayağıyla tamamladığı ikinci gol. Ve bu gollerden sonra, Sivas'taki teslimiyetin en belirgin hali.

* Maçı, sahaya çıkmadan önce kazanmıştı Fenerbahçe. Kendine güven eksiksizdi. Sahaya yayılış, yardımlaşma ve futbol zekâsı tam puandı. Maçı sahaya çıkmadan önce kaybeden Sivasspor bir korku tünelindeydi de, sahasından da çıkamadı zaten.

* Fenerbahçe'nin bindirmelerinin merkez üssü Gökhan Gönül'dü... Sahanın en çalışkan isimlerinden biriydi. Bu gencin sürekli yükselmesinin sırrı, her pozisyona aynı özeni göstermesinde gizli.. Deivid usta işi oynadı. Sivas'ın orta alandaki hamarat karıncıları, onun ayaklarındaki tılsıma teslim oldu. Ama Edu'ya da parantez açmalıyım. İlk yarıda, zarif adımlarla, Mehmet Yıldız'ın gücünü tutsak eden bir Edu vardı sahada. Tam anlamıyla, "kuş uçurtmadı!" Mehmet Yıldız ki, bu takımın her şeyi ve tek kişilik yalnızlıkta bile nasıl kalabalık olduğunu biliyoruz.

* Aynı sahnedeki oyunun birinci perdesinde durum bir anda 5-0 olabilirdi. İkinci perdesinde, Sivasspor'un Musa'yla gelen golünü izledik. Sarı lacivertlilerin birkaç dakika kendinden cayması, "acaba" şüphesini aklıma getirdi ama. "Yersiz bir kötümserlik" dedim. Böyle maçların neferleri, yine sefere çıktı. 2 usta işi golle de Kezman sahneye çıktı. Bu gollerin, sadece Sivas maçıyla değil, Fenerbahçe'nin geleceğiyle de yakın ilişkisi olduğunu görmeliyiz.

* Fenerbahçe dün Sivas'ta bir devdi. Adını galibiyetten bile daha çok sevdi.. Görünen o ki... Bu lig Fenerbahçe'nin emrinde. Çünkü bu takımın isterse, yenemeyeceği hiçbir takım yok. Ama bazen niye istemiyor. İşte onu bilen yok!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aynalar   / 22-01-2008
 Yeldeğirmeni   / 15-01-2008
 İhtişamlı intihar!   / 14-01-2008
 Şenol Ustaömer   / 12-01-2008
 Gerekçe...   / 08-01-2008
 Son gece treni   / 02-01-2008
 Kuzey yıldızı   / 26-12-2007
 Hayat bilgisi   / 20-12-2007
 Herkes buyursun   / 18-12-2007
 Hakeme karşı Semih devrimi   / 17-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Batman döndü
Alanya' ya dört tane atan Sırp...
İşte Galatasaray
Uzun zaman sonra ilk kez böyle...
Hata korkusu
Stoper arayışlarını sürdüren...
Zidan' a kanca
Bordo-mavililer, Mısır' ın Sudan'...