Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bolu yarenler

Güzelliğin metrekareye en çok düştüğü yerden, çok eski tarihte başlamış yolculuğa hâlâ devam eden yolculardan, Bolu'dan, Boluspor'dan, "Bolu Yarenler" den giriyoruz konuya. 1992, Boluspor'un gözyaşı yılıydı. Uzun süre herkesin gıptayla baktığı, yeni isimlerin kendi altyapısından yukarıya taşındığı, oynadığı futbol ve beraberinde Türk futboluna hediye ettiği yıldızlarla çok özel bir yere sahip olan Boluspor, kendini bir anda alt liglerde buluverdi. Kimse, bu gidişin uzun süreceğini düşünmedi ama gözlerden ırak olmak, gönüllerden de ırak olmak, demekti. Daha dün gibi, naftalinli kırmızı beyaz çizgili formanın ütülenerek sahaya çıkıp korku saldığı yıllar.
Uzun bir sessizlik döneminden sonra sihirli bir eldi sanki, Necip Çarıkçı ve ekibinin işbaşına gelmesi. Neredeyse sıfırdan bir takım oluşturdu. Dünün borcu çoğalmış, kredisi azalmış, destek bulamayan kulübünü; ateşi sönmüş takımını küllerinden yeniden inşa etti. Hizmetkâr başkanlar ayrı bir sayfaya not edilirken en başına Necip Çarıkçı yazılmalı. Onun döneminde ne mi oldu? Takım zirveye, taraftar tribüne koştu. Takımla birlikte büyüyen, onların arkasında şehir şehir dolaşan sevgi ve taraftar korosu "Bolu Yarenler", takımlarının başarısını gür bir sesle haykırmaktadır. Yıllar geçti, roller değişti. Süper Lig'de oynadığı yıllarda yüzlerle ifade edilen taraftar binleri buldu ve şimdi 1. Lig'de oynamasına rağmen binlerce gönüldaşı, onların ifadesiyle "yarenini" hemen her maça, Anadolu'ya taşıdı. Arçelik taraftarı gibi, ülkenin en fedakâr, aydın ve örnek grubunu bu oluşumdan ayrı tutmadan Boluspor'un farklı bir rengi, güzelliği olarak satırlarımın arasına not ediyorum. Boluspor, bir dönemin milli oyuncu yetiştirme merkezi gibiydi. Bu formayı giyip de Milli Takım'ın unutulmaz oyuncuları arasında yer alanlardan kimler yok ki. İşte o isimlerden birkaçı: Halil İbrahim, Müfit, Recep Çetin, Fatih Uraz, Şenol Fidan, Faruk Yiğit, İsmail Taviş, Sadullah, Necdet Ergün, Sercan ve Rıdvan Dilmen. Ya taraftarı, yani Bolu Yarenler! Bir sabır taşı onlar. Özledikleri başarının arkasına sıralanıp takımlarına omuz veriyor, güç katıyorlar. Takımın Süper Lig yolundaki en büyük oyuncusu olan "Yarenler", kırmızı beyaz aşkına tutulmuşlar. Kapalının "kırmızı" çağrısına hemen cevap veriyorlar: Beyaz! Birçoğu o başarılı günleri görmemiş olsa da yaşamışçasına gururla o günleri anıyor. Boluspor, sözlerini sürekli nakarat yaptıkları şarkının adı. Onlarla beraber yürüdükleri yolun varış noktası. Boluspor'un arkasında kim var diye merak etmeyin. Onlar Bolu Yarenler'dir. Dost kulüpleri Giresunspor ve Alanyaspor. Erişim adresi: "www.boluluyarenler.com"



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 ''Kaf sin kaf çarşı''   / 10-01-2008
 Diyarbakırspor Biz Grubu   / 03-01-2008
 Es-Es'li Kızılcıklılar   / 27-12-2007
 Fotomaç yılın gazetesi Cevdet Ünüvar yılın gazetecisi!   / 20-12-2007
 Mavi şimşekler   / 13-12-2007
 12. Akdeniz oscarları   / 06-12-2007
 Mavi ateş   / 29-11-2007
 Adam gibi adam: İşte o Fatih Terim!   / 22-11-2007
 Gönül şampiyonu Sivas   / 15-11-2007
 Real Mardin   / 08-11-2007


 
Bolu yarenler
Mehmet Ali Yılmaz
Murat Tiraki (Pendiksporlu oyuncu)
100. Yıl Triosu
"O da bir taraftar"
BBO (Bunları bilmeseniz de olur)
Feridun Tankut ( Dç Karabükspor Başkanı)
Antalya
Haftanın sözü
Aranıyor!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kadıköy' de kupa siftahı
İkinci Lig temsilcisi...
Büyük gün
Uzun pazarlıklar sonunda Yunan...
Buzkıran
Gökhan' ın golüne Bobo ile yanıt...
İşlem tamam
"Ceyhun Eriş ve Celaleddin' i,...