Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Es-Es'li Kızılcıklılar

Bu bir Eskişehirspor, daha doğrusu Kızılcıklılar yazısıdır. Yazının kifayetsizliğine bakıp taraftarı da öyle sanmayın. Onlar olağanüstü, onlar etkileyici, onlar sessizliği kendi yokluğu zanneden bir grup. Mustafa Akgören'in önderliğinde kurulan grubun, altın harflerle yazılmış adıdır Kızılcıklılar. "Eskişehirspor'un da olmazsa olmazı." Taraftarlarını yazmaktan en fazla keyif aldığım takım, hiç şüpheniz olmasın Eskişehirspor oldu. Onları yazmadan taraftar yazmış, onları görmeden taraftar görmüş olamazsınız. "Kızılcıklılar" dendi mi, kırmızı-siyahı aşk yapmış, bağlanmış; dünyanın ritmi en gür melodisini duyacağınız Eskişehirspor korosu aklınıza gelsin.
Amigo Orhan ve onun ayak sesini önder sayan, el işaretini kopyalamış, gür sesini notalaştırmış büyük taraftarı, Es-Es'li Kızılcıklılar, sayfamızın en başında. Hoş gelmişler, safa getirmişler! Bir Kızılcıklı'nın defterinden okumuştum: "Çocukluğumdan beri duvarlara, ağaçlara, parklara, sıralara sevgilimin adı yerine hep senin adını yazdım. Es-Es diye büyüdük, sevgimizle büyüttük." Anadolu Yıldızı, Kırmızı Şimşekler, Es Esler, Amigo Orhan... Bütün bunların yerine tek bir şey söyle deseler "Eskişehirspor" derim; tek kelimeyle bir taraftar anlat deseler "Es-Es" derim. Türkiye'nin Anadolu'daki en canlı, en renkli taraftarını sönük cümleler, tiyatral söylemler, sıradan sözler tarif edemez; ben de edemiyorum. Onları tir tir titreyerek seyretmiştim, şimdi ürpererek yazıyorum. Bırakın çalakalem yazayım, nasıl olsa tek bir yere düşecek cümlemin sonu. Ne yazarsam yazayım siz Eskişehirspor diye okuyun, Anadolu yıldızı diye anlamlandırın, Es-Es diye bitirin, Amigo Orhan gibi bağırın, şampiyon diye okuyun, Kızılcıklılar gibi yerinizi alın. Ezeli rakipleri Orduspor. Erişim adresleri:www.eses.org.tr"



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fotomaç yılın gazetesi Cevdet Ünüvar yılın gazetecisi!   / 20-12-2007
 Mavi şimşekler   / 13-12-2007
 12. Akdeniz oscarları   / 06-12-2007
 Mavi ateş   / 29-11-2007
 Adam gibi adam: İşte o Fatih Terim!   / 22-11-2007
 Gönül şampiyonu Sivas   / 15-11-2007
 Real Mardin   / 08-11-2007
 Kırmızı Şeytanlar   / 01-11-2007
 Hepimiz Mehmetçik'iz   / 25-10-2007
 Sakarya taraftarı   / 18-10-2007


 
Es-Es'li Kızılcıklılar
ÇERÇEVELİ "YORUM"
FARKettim
"E-SÖYLÜYORUM"
Çankaya zirvesindeyiz!
ALKIŞLIyorum
"O DA BiR TARAFTAR"
Aranıyor!
BBO (Bunları bilmeseniz de olur)
Haftanın Sözü
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sezonu kapattı
Fenerbahçe' ye şok haber İtalya'...
Başladığı yerde
Tüm muhalefete rağmen takımın...
Büyük kriz
Beşiktaş' ın yollarını ayırmak...
Sıra imzada
Brezilya' ya giden başkan...