Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
İntihar fermanı


Sözleşmenin özünde Del Bosque'nin avukatlarının işi ne kadar iyi bildikleri, Beşiktaş'ın ise bu sözleşmeyi çok iyi incelemeden imzaladığı ortaya çıkıyor. İspanya'da Del Bosque'nin 8 avukatının eşliğinde ve 9 saat süren pazarlığın sonunda yapılan sözleşme, Beşiktaş'ı tarihinin en ağır tazminatını ödemeye adeta mahkum ediyor: 8.5 Milyon Euro

Tuzak maddeler...
FOTOMAÇ, Beşiktaş ile Del Bosque arasında 6 Haziran 2004 tarihinde imzalanan sözleşmeyi ele geçirmeyi başardı. Beşiktaş'ın Del Bosque ile yaptığı sözleşme Sevr anlaşması gibi! Kartal, sözleşmedeki 'Şartlar' başlıklı 2. maddede kontratı tek taraflı feshetme hakkını garanti altına alırken "başlıklı" bölümde ise tek kelimeyle kendini yakmış. Tazminat bölümünün F2 maddesinde "Sözleşme 15 Mayıs 2005 tarihinden önce feshedilirse ikinci sezon için antrenöre ücreti ödenmeyecektir" denilirken, bir önceki madde ile Beşiktaş, anlaşılmaz şekilde kendi elini, kolunu bağlamış... Kartal tek kelimeyle kamikazelik yapmış, deyim yerindeyse intihar etmiş.

Uyanık Del Bosque
Tazminat bölümünün F1 maddesinde yer alan "Sözleşmenin önceden feshedilmesinden kaynaklanan meblağ hiçbir şart altında fesih tarihine kadar ödenen rakamların 4 milyon euro'dan düşülmesinden sonra kalan rakamın altında olmayacaktır" şeklindeki ifade Beşiktaş'ı çaresiz bıraktı. Bu madde açıkça şu anlama geliyor... Beşiktaş, iki madde ile sözleşmeyi tek taraflı feshetme ve tazminat ödememe hakkını koruma altına alırken, bir diğer madde ile hocaya vereceği tazminatı rakamsal olarak ifade etmiş oluyor. Sözleşmenin 8. maddesinde ise "Sözleşmeden doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümü için CAS'a başvurulacaktır" yazıyor.


***

Büyük ihmal!

"Del Bosque, çok sağlam bir sözleşme yapmış. Bu konuda Beşiktaş yönetiminin ihmali var" "Siyah-beyazlıların ödeyeceği para 6.7 değil, faizlerle birlikte 9.5 milyon euro. Çıkış yolu yok..." "İki taraf da CAS'ı tek yetkili olarak kabul etmişler. CAS da kararını verdi. Geri dönüşü zor!".

Beşiktaş'ta Del Bosque davasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bosque'nin sözleşmesini fesheden siyah-beyazlılar, İspanyol hoca parasının tamamını isteyince anlaşmak yerine CAS'a gitmeyi tercih etmişti. CAS da Del Bosque'yi haklı bularak Beşiktaş'ı 6.7 milyon euro tazminat ödemeye mahkum etti. Bunun üzerine siyah-beyazlılar, İsviçre Federal Mahkemesi'ne
gitmeye karar verdi. Bu arada CAS yönetimindeki tek Türk avukat Kısmet Erkiner, Beşiktaş'ın hatalı bir tutum izlediğini belirtti.

Ödemeleri şart
Erkiner şunları söyledi: "Öncelikle şu bilinmeli, Beşiktaş yönetimi kesinlikle ihmalde bulunmuştur. Del Bosque inanılmaz sağlam bir sözleşme yapmış. Beşiktaş'ın ödeyeceği para 6.7 milyon euro değil; % 45'lik vergi, faizler ve mahkeme masraflarıyla birlikte 9.5 milyon euro. Bunun 1 milyon euro'su Del Bosque'ye çalıştığı dönemde ödendiği için Beşiktaş'ın cebinden 8.5 milyon euro daha çıkacak. Bunun başka yolu yok."

En baştan yanlış
"Beşiktaş'ın yeniden başvurduğu İsviçre Federal Mahkemesi'nden de bir sonuç alması imkansız gibi bir şey, resmen mucize olur. Çünkü iki taraf da yapılan sözleşmede çıkabilecek bir anlaşmazlık durumunda CAS'ı tam ve tek yetkili olarak tutmuştur. CAS da tarafların savunmasını almış ve kararını vermiş. Bu saatten sonra, başka bir mahkemeye yapılacak başvuru sonuç getirmeyecektir. En baştan yanlış yapılmış."



KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Büyük ihmal!
Yanlış yönlendirildik
Otoriteler ne dedi

Samba vakti
Komik Fransız!
'Kupalardan ihraç olabilir'
Beşiktaş'ta bırakacağım
Kleberson'a yeni politika
Sakatlığı onu yavaşlatmıyor
Randevu aldılar, caydılar!
Tavırları inanılmaz küstahça
Kartal'dan karşı atak
Tandoğan korkuttu
Başkentte tüm sıkıntılar...
Beşiktaş günlüğü
 
Bir Bobo' ya bak...
Yazıya bir de "Delgado' ya bak" diye girelim. Bobo sanırım Beşiktaş'...
Yıldırım sözler
"Türk futbolu son yedi yılda...
Appiah kutladı
F.Bahçe' nin Ganalı oyuncusu...
Sönük onlar!
"Bizim renklerimiz çok güzel.
' Mondi' siz çalıştılar
Galatasaray, Trabzonspor ile...
Biz de varız
Trabzonspor Teknik Direktörü...
Moralsiz Yattara derbide...
Suratı asık
Trabzon, ...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu