Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Devre arası kriz

Gerets'in, "Gerekirse PAF takımla Antalya'ya giderim" çıkışı oyuncuları durdurdu ama bu tehdit Tomas ve İliç'i etkilemedi.


Ligin ilk yarısında son 4 haftaya girilirken Galatasaray, Fenerbahçe'nin ardından 3 puanla 2. sırada yer alıyor ve iki ezeli rakip Ali Sami Yen'de kozlarını paylaşıyordu. Galatasaray, lideri yakalama fırsatını yakalamış ama bu şansını geçen seneden kalma bir alışkanlıkla yine hoyratça harcamıştı. Gerets, hemen hemen oynadığı her
maçta gol atan Ümit'i yedek bırakarak oyuna başlamasıyla yenilginin en büyük sorumlusu olarak gösterilirken, sarı-kırmızılılar Nobre'nin golüne teslim olmuş ve otoriteler 6 puan farkın artık kapanmayacağını iddia etmişlerdi. Galatasaray cephesi ise her Fenerbahçe mağlubiyetine olduğu kadar üzülmüş ancak henüz ligin bitmediğine inanıyordu.

GERETS'TEN SERT ÇIKIŞ
Nitekim Fenerbahçe, Galatasaray'ı yendikten sonra Kadıköy'de Trabzon'a 2 puan verince puan farkı 4'e düştü ve umutlar yeniden tazelendi. Sarı-kırmızılılar her Fener yenilgisinden sonra toparlanıyor ve bir seri yakalıyordu, yine öyle oldu. Galatasaray'ı devre arasında da sorunlar bekliyordu. Takımın omurgasını oluşturan Song ile Saidou, Afrika Kupası'na katılmak için ülkelerinin yolunu tuttu. Bundan daha önemlisi devre arası hazırlıklarını Antalya'da sürdürecek olan Cimbomda para krizi patladı. Futbolcuların boykot yapacağı gazete sayfalarında yer bulmaya başlamıştı. Ancak Gerets, "Gerekirse PAF takımla Antalya'ya giderim" deyince isyan bastırıldı ama bu tehditkâr açıklama Tomas ve İliç'i etkilemedi. İstanbul'a geç gelen ikili, Antalya'ya da gitmedi. Tam bu sırada bir kötü haber de Galatasaraylı futbolcuların çok sevdiği Turgay Vardar'dan geldi. Basın ve halkla ilişkilerini yürüten Vardar, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek ebediyete uğurlandı. Cenazede gözler paralarını alamadıkları için greve giden Tomas ve İliç'in üzerindeydi, başkan Canaydın iki futbolcu hakkında çıkan transfer dedikodularından ve FIFA'ya başvurdukları yönündeki haberlerden son derece rahatsızdı. Ribery'den darbe yiyen Canaydın, Fatih Gökşen'e iki oyuncuyla bir an önce anlaşılması görevini verdi. Cenazeye gelen iki oyuncu Gökşen'in markajında kalırken, Sportif AŞ'de buluşulmak üzere sözleşildi.

KAPTANLAR SAHNEDE
Canaydın, yaklaşık 5 saat süren görüşmenin ardından iki futbolcuyla sorunları çözdüklerini ve yarın kampa katılacaklarını açıklıyor daha fazlasını cevaplamıyordu. Ama haber çabuk yayılmıştı, her iki oyuncu da bir miktar peşinat verilerek ikna edilmişlerdi. Esas sorun şimdi başlıyordu, para almamalarına rağmen özveriyle çalışan futbolcular, isyan eden 2 oyuncuya para verilmesini nasıl karşılayacak ve Tomas ile İliç'e karşı tavırları ne olacaktı? Bu, takımda moral bozukluğu yaratsa da korkulan olmadı ve her sorunda olduğu gibi kaptanlar bu iki oyuncuya tavır alınmasını önledi. Ancak krizler bununla sınırlı kalmadı. Gerets Antalya kampını uzatmak isterken, futbolcular "Dönelim" diye tutturdu. PAF takım resti çeken ve futbolcularla arası açılan Belçikalı hoca, bu kez takıma karşı koyamadı. Gerets'i düşündüren bir başka konu ise Song ve Saidou'nun yokluğuydu. Bunun için de Ferhat, Aydın, Mehmet gibi gençleri hazırlamaya başladı. İlk yarıda "Şampiyonluk için tecrübeye ihtiyacımız var" diyen Gerest'in gençlere yönelmesi aynı zamanda direnen futbolculara bir gözdağı verme isteği taşıyordu.

MURAT BEREKET - BÜLENT CAN

KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Devre arası kriz
Güçlenerek çıktı
Ağır ceza geliyordu
Malatya-G.Saray: 1-1
G.Saray-G.Antep: 6-0
Sivasspor-G.Saray: 0-0
G.Saray-V. Manisa: 4-2
G.Saray-Samsun: 3-2
Trabzon-G.Saray: 1-1
G.Saray-K. Erciyes: 4-2

Robert bitti
İnter'deydim
Bizim suçumuz yok
Kapaktan hindi çıktı!
'Denizli'yi Polat ateşledi'
Polat: Gerekirse daha sert...
Süren: İstifaların sırası...
Ergün&Volkan: Sorun çıkmaz
'Tavrımız değişmez'
'70 bine oynarız'
Veteran şov
19 Mayıs mesajı
G.Saray'ın transfer dosyası
 
Bu lig mi şaibeli?
14 Mayıs Pazar saat 20.45. G.Saray-Kayseri' yi yenmiş, Mecidiyeköy'...
Aurelio: Zaten Türk...
F.Bahçe ile 3 yıllık sözleşme...
Fener taraftarı atağa...
F.Bahçe taraftarı istifa eden...
Tarihi tüzük
Haziranda yapılacak tüzük tadil...
Tümer' de son 4 gün
Beşiktaş' a 24 Mayıs' a kadar süre...
Son tango
Fransız hocanın 1.5 milyon euro...
Forvete yeni aday...
Bordo-mavililer, Hodziç' in de...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu