Tortellini İn Brodo nasıl yapılır? Hangi malzemeler içerisinde bulunuyor!
Ev yapımı tortellini, zengin kemik suyu içinde pişirilerek nefis ve hafif bir çorba oluyor. Yoğun lezzeti ve pratik tarifiyle sofralarınızı şenlendirecek bu yemek nasıl yapılır? İçerisinde neler bulunur? İşte detaylar...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 14 Ekim 2025, 11:36
Ev yapımı tortellini hamuru, enfes dana fileto ve jambon dolgusu ile hazırlanıyor. Zengin ve berrak kemik suyu (consommé) içinde hafifçe pişirilen tortelliniler, hem şık hem de doyurucu bir çorba alternatifi sunuyor. Yoğun lezzet için dikkatlice hazırlanması gereken et suyu, uzun saatler pişirildikten sonra süzülerek kullanılıyor. Ortalama 1 saatlik pişirme süresi ve hamur dinlendirme ile ortaya çıkan bu geleneksel tarif, evde İtalyan mutfağının inceliklerini deneyimlemek isteyenler için ideal! Tortellini İn Brodo nasıl yapılır? Hangi malzemeler içerisinde bulunuyor, neler gerekli? Yapım aşamasında nelere dikkat edilmeli? Pişme süresi ve yapım süresi ne kadar? Hangi malzemeden ne kadar gerekiyor? Hepsinin cevabı haberimizde. İşte detaylar;
TORTELLİNİ İN BRODO İÇİNDEKİLER
Tortellini için:
- 1 su bardağı elenmiş un (200 gram)
- 6 adet yumurta
- 200 gram semolina
Dolgusu için:
- 50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
- 100 gram dana fileto
- 100 gram çiğ jambon
- 1 adet yumurta
- Küçük hindistan cevizi
- Biber
- Tuz
- 20 gram tereyağı
Et suyu için:
- 1 litre kemik suyu
- 200 gram yağsız dana kıyma
- 40 gram havuç
- 1 adet yumurta beyazı
- 40 gram kereviz
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tutam tuz
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet baharat kesesi
TORTELLİNİ İN BRODO NASIL YAPILIR?
1- Makarna hamuru için; Bir karıştırma kabına un ve semolinayı ekleyerek ortasını çukur şeklinde açın.
2- Ortadaki havuza yumurtaları kırın. Malzemeleri birbirinde yedirerek yoğurun.
3- Sert bir hamur elde ettiğinizde üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin.
4- Dinlendirdikten sonra hamuru 2 parçaya bölün.
5- Oklava hamuru veya makarna makinesi yardımıyla hamuru incelterek açın.
6- Açtığınız hamurdan 3x3 cm olacak şekilde kareler kesin.
7- İç dolgusu için; Et ve sebzeleri ufak ufak doğrayın. Ardından hem etleri, hem de sebzeleri zeytinyağı ile soteleyin.
8- Ardından toz biber ve tuz ekleyerek soğumaya bırakın. Jambonları da ufak ufak doğrayın.
9- Ardından jambonları soğumaya bıraktığınız karışıma ekleyin.
10- Üzerine parmesan ve yumurta ekleyerek robottan geçirin. Daha sonra muskat rendesi ve biberle tatlandırın.
11- Hazırladığınız iç dolguyu tortellini makarnaların içerisine küçük parçalar halinde yerleştirin.
12- Küçük kare hamurları önce üçgen, sonra kenarları parmağınızı saracak şekilde kıvırın.
13- Hamurun uç kısmını birleştirerek birbirlerine bağlayın.
14- Comsomme için; İlk olarak yumurtayı kabarana kadar çırpın.
15- Sebzeleri mirepoix kestikten sonra yumurtaya ekleyin. Kıymayı da bu karışıma ilave edin.
16- Tahta kaşıkla hepsini karıştırın. Soğuk suyu tencereye alarak ısıtın.
17- Suyun içerisine hazırladığınız sebzeli karışımı ekleyin ve buhar çıkana kadar yüksek ateşte pişirin.
18- Pişirme esnasında mutlaka karıştırın. Kaynamaya yaklaşınca altını kısarak 1 saat pişmeye bırakın.
19- Bir süzgeç yada tülbent kullanarak süzün. Hazırladığınız comsomme et suyunun içerisine tortellini dolgularını ekleyerek 2-3 dakika haşlayın.
20- Ardından süzerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
DİĞER HABERLER
-
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları! -
Mardin mutfağının en sevilen lezzetlerinden etli soğan dolması, özgün aroması ve özel pişirme tekniğiyle lezzet tutkunlarının yeni favorisi olmaya aday. Gurmelerin sık sık araştırdığı, Mardin'in lezzetlerinden biri olan etli soğan dolması nedir, nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Bursa mutfağının köklü lezzetlerinden biri olan Damat Paçası, geleneksel düğün sofralarından günümüzün popüler menülerine uzanan hikâyesiyle yeniden gastronomi dünyasının gündemine oturdu. Yeni tatlar arayanlar için Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve malzemeleri nelerdir? sorularını haberimizde derledik. İşte Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır? detaylar haberimizde...