Maç Sonuçları

Kupayı alacağız

Galatasaray maçına kilitlenen sarı-kırmızılıların Başkanı Adil Gevrek, “Kupayı Malatya’ya getirmek istiyoruz” derken, Chebake, “Şehri arkamıza alacağız” diye gözdağı verdi.

Giriş: 25 Nisan 2019, Perşembe 08:00

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde, 0-0'ın rövanşında A Spor ekranlarında G.Saray'ı ağırlayacak olan Yeni Malatyaspor, bu tarihi maça kilitlendi. Malatya'da 7'den 77'ye herkes kupayla yatıp kalkarken, başkan, teknik heyet ve futbolcular da sarı-kırmızılı camiaya kupa sözü verdi. Başkan Adil Gevrek, tarihi yarı finalin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, "Turu geçmek istiyoruz. Rakibimizin gücünün farkındayız ancak kupayı kazanmayı hedefliyoruz. Teknik ekibimiz, taraftarlarımız ve camiamız bu fırsatın farkında ve bu fırsatı iyi değerlendireceğimize inanıyorum. Bu karşılaşmada en büyük desteğimiz taraftarlarımız. Taraftarlarımızın desteğiyle bu turu geçip final oynamak ve kupayı Malatya'ya getirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılıların Faslı sağ beki İssam Chebake de G.Saray maçının kendileri için final niteliğinde olduğunu belirtti. Sezonun en önemli maçına çıkacaklarının altını çizen Chebake, "Bu bizim finalimiz. Bütün şehri arkamıza alacağız. Sezonun bu ikinci bölümünü belki de şehrimize ve taraftarlarımıza affettirebileceğiz. Çok iyi hazırlandık ve konsantre olduk. Bizim için final değerinde. O bilinçle maça çıkıp, bütün ne varsa sahada performans olarak göstereceğiz" diye konuştu.

LİGDE HEDEF İLK 6
Başkan Adil Gevrek, kupadan sonra lige dönüş yapacaklarını ve hedeflerinin sezonu ilk 6'da tamamlamak olduğunu söyledi. Başkan Gevrek, "Galatasaray'ı geçersek, final ve direkt Avrupa'da gruplara kalıyorsun. Ligi de ilk yarı 29 puanda tamamladık. İyi bir performans gösterdik. İkinci yarıda beklemediğimiz sonuçlar aldık. Kupada inşallah turu geçeriz. Ondan sonra da lige döneceğiz. Hedefimiz, ilk 6'da sezonu tamamlamak" dedi.

'BU SEFER KAZANACAĞIZ'
Malatyaspor Asbaşkanı Erdal Gündüz, bu sezon G.Saray'la iki kez oynayıp kazanamadıklarını hatırlatarak, kupada çok anlamlı bir galibiyete imza atmak istediklerini belirtti. Gündüz, "Finale kalmak ve kupayı kazanmak için oynayacak olmak Yeni Malatyaspor için son derece anlamlı. Aynı zamanda şunu da söylemek gerekiyor. Bu ay içerisinde G.Saray ile iki defa oynadık ve kazanamadık. Bu anlamda evimizdeki maçı kazanarak son derece güzel bir sonuç almış olacağız" ifadelerini kullandı.