Maç Sonuçları

Akhisarspor finalde!

Türkiye Kupası’nın son şampiyonu yeşil-siyahlılar, yarı final rövanşında 1. Lig ekibi Ümraniye’yi yenip geçen yıl kazandığı kupaya bir adım daha yaklaştı.

Giriş: 25 Nisan 2019, Perşembe 08:00
Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Ümraniyespor'u 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında evinde aynı skorla mağlup eden Akhisarspor, üst üste ikinci kez adını finale yazdırdı: 1-0. Akhisar Stadı'nda oynanan maçın tek golünü 36'ncı dakikada Cikalleshi attı. Kupayı geçen sezon tarihinde ilk kez kazanan, bu sezon Süper Lig'de son sırada yer alıp kümede kalma mücadelesi veren Akhisarspor, 16 Mayıs'ta Sivas Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanacak finalde Türkiye Kupası'nda üst üste ikinci kez şampiyonluk arayacak. Kupada finale kadar hiç yenilmeyen Akhisarspor'un finaldeki rakibi Galatasaray- Malatyaspor eşleşmesinin galibi olacak. Spor Toto 1. Lig temsilcisi Ümraniyespor, önceki turlarda Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi güçlü rakipleri eleyerek ilk kez yarı finale çıkmıştı. Akhisarspor'da Cikalleshi galibiyet golünü, dizinden çapraz bağ sakatlığı yaşayan 19 yaşındaki Hasan Ali Adıgüzel'nin formasını tutarak arkadaşına armağan etti.

KAVÇAK: SIRA GELDİ KUPAYA
Akhisar'ın hocası Cem Kavçak, finale çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Üst üste bu başarıyı yakalamak her takıma nasip olmaz. Futbolcularımı kutluyorum. Finalde rakibimizin kim olacağı mühim değil. Yine çok iyi mücadele edip, üst üste ikinci kez kupayı kazanmak istiyoruz. Ligdeki mücadelemiz de sürecek" dedi.

MÜTHİŞ KURTARDI KAFAYI DİREĞE ÇARPTI
Akhisarspor'da Süper Lig'deki Galatasaray deplasmanında sakatlığı gerekçesiyle forma giymediği için önce kadro dışı bırakılıp ardından affedilen kaleci Fatih Öztürk, 16 Şubat'taki Ankaragücü maçından sonra ilk kez oynadı. Bu arada dün iyi bir oyun ortaya çıkaran tecrübeli kaleci, 74. dakikada Leandrinho'nun müthiş şutunu 90'a giderken çıkardı. Bu pozisyonda kafasını direğe çarpıp sakatlanan Fatih, maçı zorlanarak tamamladı.