Maç Sonuçları

Türkiye Kupası G.Saray'ın

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi 1-0 yenen G.Saray kupayı müzesine götürdü. Lukas Podolski’nin kafa golüyle F.Bahçe’yi yıkan Aslan üst üste 3. toplamda 17. kez Türkiye Kupası şampiyonu oldu.

Giriş: 26 Mayıs 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 26 Mayıs 2016, Perşembe 23:46

Ziraat Türkiye Kupası'nın 2 namağlup takımı Galatasaray ile Fenerbahçe Antalya'daki dev finalde kozlarını paylaştı. ATV'den yayınlanan nefesleri kesen mücadeleyi 1-0 kazanan Galatasaray, 54. Türkiye Kupası'nı müzesine götüren taraf oldu. Ziraat Türkiye Kupası'nda tarihinde 17. kez mutlu sona ulaşan sarı-kırmızılılar ayrıca son 50 yılda üst üste 3. kez kupada şampiyonluğa ulaşan ilk takım oldu.

TEK GOL LUKAS PODOLSKI'DEN
Finale, rakibine göre daha istekli ve baskılı başlayan Galatasaray, 6. dakikada Podolski'yle net bir fırsatı değerlendiremedi. Podolski'nin uzaktan şutlarıyla gole yaklaşan sarı-kırmızılılar, aradığı golü 30. dakikada Alman yıldızıyla buldu. Korner organizasyonu sonrası Podolski'yle öne geçen Galatasaray'ın golden sonra temposu düştü. Skoru koruyan sarı-kırmızılılar, soyunma odasına 1-0 önde gitti.



SNEIJDER VE VAN PERSIE OYUNDAN ALINDI
Karşılaşmanın devre arasında Galatasaray teknik direktörü Riekerink ile Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira önemli değişiklikler yaptı.

Mücadelenin ilk yarısında kaburgasından bir problem yaşayan Sneijder, kenara bir problem olduğu yönünde işaret yaptı. İlk yarıyı bu şekilde tamamlayan 32 yaşındaki futbolcu, ikinci yarıda ise sahaya çıkmadı. Sneijder'in yerine Chedjou'nun oyuna girmesinden sonra G.Saray ilk yarıdaki oyun üstünlüğünü kaybetti.

Fenerbahçe'de ise ilk yarıda etkisiz bir görüntü çizen Van Persie devre arasında kulübeye geldi. Hollandalı golcünün yerine Fernandao sahaya girdi.

FENERBAHÇE'NİN BİR TOP DİREKTEN DÖNDÜ
Pozisyona girmekte zorlanan Fenerbahçe, 62. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Sol kanattan Nani'nin kullandığı serbest vuruşta, Fernando Muslera'nın uzaklaştıramadığı topta oluşan karambolde Abdoulaye Ba'nın kafa vuruşu üst direkten geri döndü.

GÖKHAN GÖNÜL DE KURTARAMADI
Vitor Pereira maçtan önce büyük bir sürprize imza atarak Gökhan Gönül'ü ilk 11'e almamıştı. Milli takımdan yorgun döndüğü gerekçesiyle ilk 11'e giremeyen Gökhan Gönül maçın 78. dakikasında 'kurtarıcı' olarak Şener Özbayraklı'nın yerine oyuna girdi.

NANI MAÇTAN SONRA KIRMIZI KART GÖRDÜ
90+1 dakikada çalımlarla ceza sahasına kadar gelen Nani'nin ceza sahasına ortasında Chedjou'nun ters vuruşunda top Muslera'da kaldı.
Maçın bitiş düdüğüyle Nani hakem Mete Kalkavan'a itiraz edince sarı kart gördü. Tepkisini devam ettiren Portekizli oyuncu kırmızı kartla cezalandırıldı. Son bölümdeki F.Bahçe baskısı gol getirmeyince Galatasaray sahadan 1-0 galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile oynanan maçta, Spor Toto Süper Lig'in son haftasındaki Kayserispor karşılaşmasına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı.

Hollandalı teknik adam, 6-0 kazanılan Kayserispor mücadelesinin ilk 11'ine göre savunmada iki değişikliğe gitti. Riekerink, savunmanın sağında Sabri Sarıoğlu'nun yerine Semih Kaya'yı görevlendirirken, stoperde de Koray Günter'in yerine Jason Denayer'e şans verdi.

Galatasaray, Fenerbahçe derbisine Fernando Muslera, Semih Kaya, Jason Denayer, Hakan Kadir Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin ve Lukas Podolski ilk 11'i ile başladı.

Sarı-kırmızılı ekipte Cenk Gönen, Bilal Kısa, Umut Bulut, Aurelien Chedjou, Martin Linnes, Olcan Adın ve Sabri Sarıoğlu ise yedek kulübesinde yer aldı.

RİEKERİNK'TEN SİNAN VE YASİN'E ÖZEL İLGİ
Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı futbolcular Sinan Gümüş ve Yasin Öztekin ile kısa süreli sohbet etti.

Karşılaşma öncesinde sahaya çıkarak zemini kontrol eden ve tribündeki duruma bakan sarı-kırmızılı takımın Hollandalı teknik direktörü, önce Sinan Gümüş ile bir süre konuştu. Riekerink, ardından Yasin Öztekin'in omzuna elini atarak, sarı-kırmızılı futbolcu ile bir süre görüştü.

Riekerink'in oyuncularla olan sıcak diyaloğu dikkati çekerken, sarı-kırmızılı oyuncuların da neşeli oldukları görüldü. Bu sırada performans antrenörü Stefano Marrone de oyuncularla yakından ilgilendi.

CHEDJOU, 48 GÜN SONRA KADRODA
Sarı-kırmızılı ekibin deneyimli savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, 48 gün sonra maç kadrosuna girdi.

Son olarak Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında, 9 Nisan'da yapılan Çaykur Rizespor karşılaşmasında süre alan ancak sakatlanarak oyundan çıkan Kamerunlu oyuncu, daha sonraki 9 resmi müsabakada görev alamadı.

Fenerbahçe ile yapılan derbi maçın kadrosunda yer bulan Chedjou, mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

FİNALE ÖZEL KOREOGRAFİ
Türk futbolunun en önemli karşılaşmalarından olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için özel gösteri yapıldı.

Antalya Stadı'nda sahanın etrafında iki takımın bayraklarına yer verilirken, seremoni öncesinde müzik eşliğinde bayraklar ve logolarla yapılan görsel şov beğeni topladı.

TARAFTARLAR YARI YARIYA
Antalya Stadı'nda yapılan final karşılaşmasında iki takım taraftarı da eşit sayıda yer aldı.

Antalya İl Spor Güvenlik Kurulunun verdiği karar gereği, Galatasaray taraftarları Antalya Stadı'nın kuzey tarafından, Fenerbahçe taraftarları ise güney tarafından tribünlere alındı.

Sarı-kırmızılılar kuzey ve doğu tribünlerinden, sarı-lacivertli taraftarlar ise batı ve güney tribünlerinden karşılaşmayı izledi.

Stat: Antalya

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesi·güzel, Esat Sancaktar

Galatasaray: Muslera, Semih Kaya, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 89 Linnes), Sinan Gümüş (Dk. 65 Sabri Sarıoğlu), Sneijder (Dk. 46 Chedjou), Yasin Öztekin, Podolski

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı (Dk. 79 Gökhan Gönül), Kjaer, Ba, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 68 Markovic), Volkan Şen, Nani, Van Persie (Dk. 46 Fernandao)

Gol: Dk. 30 Podolski (Galatasaray)

Kırmızı kart: Nani (Maç bittikten sonra) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 37 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 37 Muslera, Dk. 61 Semih Kaya, Dk. 70 Hakan Kadir Balta, Dk. 72 Yasin Öztekin, Dk. 90+2 Sabri Sarıoğlu ve Selçuk İnan (Galatasaray)