Maç Sonuçları

Sıra geldi derbiye

Galatasaray’ın hocası Riekerink, Avrupa için 2 yolları olduğunu söyledi. Bunun lig ayağını gerçekleştirmek için de Beşiktaş’ı devirmeleri gerektiğini hatırlattı

Giriş: 05 Mayıs 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 05 Mayıs 2016, Perşembe 01:30
Türkiye Kupası'nda Rize'yi geçerek adını finale yazdıran Cimbom'da teknik direktör Jan Olde Riekerink hedeflerinin Avrupa vizesi almak olduğunu söyledi. Hollandalı teknik adam "UEFA'dan gelen men cezasını çekebilmemiz için 2 yol var. Ya kupayı alacağız ya da ligi 5. sırada bitireceğiz. Kupada finale kaldık, ligde çok önemli 3 maçımız var. Bunların ilkini Beşiktaş ile oynayacağız. Biz Beşiktaş'ı da diğer iki rakibimizi de yenmek istiyoruz. Derbi karşılaşmaları büyük maçlardır ama bizim kazanmaktan başka çaremiz yok" diye konuştu. Riekeri nk, Rizespor karşılaşmasıyla ilgili şunları söyledi: Takımım, kulübün mevcut durumunu biliyor. Avrupa vizesi için herkes sorumluluğunu biliyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. İlk yarıda Muslera'nın kurtardığı önemli pozisyonlar vardı. İkinci yarıda ise net fırsatları harcadık. Son 15 dakika defansif gözüktük ama futbolcularımın kalbinde final vardı. Sinan Gümüş'ün aramıza katılması da iyi oldu. Onun adına mutluyum.


Umut Bulut ve Olcan kulübeye
Çaykur Rizespor'u konuk eden Galatasaray'ın ilk 11'inde 2 değişiklik oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Bursaspor maçının ilk 11'inde yer alan isimlerden Umut Bulut ve Olcan Adın'ı yedeğe çekip, yerlerine Semih Kaya ile Ryan Donk'u oynattı. Sakatlığı nedeniyle Bursaspor deplasmanına götürülmeyen Semih Kaya, tedavisinin tamamlanmasının ardından takımdaki yerini almış oldu. Yedeklerde ise Cenk Gönen, Umut Bulut, Sneijder, Sinan Gümüş, Linnes, Koray Günter ve Olcan yer aldı.