Maç Sonuçları

Beşiktaş 9 maç sonra yenildi

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Karabükspor'a 2-0 mağlup oldu. 9 maç sonra mağlubiyetle tanışan siyah-beyazlılar gruptan çıkma şansını da son maça bıraktı

Giriş: 20 Ocak 2016, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 20 Ocak 2016, Çarşamba 22:14
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 5. hafta maçında PTT 1. Lig ekiplerinden Karabükspor'la karşılaştı.

Süper Lig'deki Mersin maçının ertelenmesi sonrası bu maça yedek ve 21 yaş altı takımından dahil edilen oyunculardan kurulu bir kadroyla çıkma kararı alan siyah-beyazlılar, Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki maçtan 2-0 mağlubiyetle ayrıldı.



Grupta 4 maç sonunda 10 puanla lider durumdaki siyah-beyazlılar, hesapta olmayan bu yenilgi sonrası gruptan çıkma şansını son haftaya bıraktı.
Gruptan çıkma şansı olmayan Karabükspor'a bu sezon Türkiye Kupası'ndaki ilk galibiyeti getiren golleri Osman Çelik (Dk. 44') ve Recep Aydın (Dk.51') kaydetti.

Beşiktaş 15 kişilik kadroyla çıktı
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda C Grubu'nda PTT 1. Lig ekibi Kardemir Karabükspor'a konuk olduğu 5. hafta maçına, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de az forma şansı bulan futbolcuların ağırlıklı olduğu bir kadroyla çıktı.
Süper Lig'in 19. haftasında 24 Ocak Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak siyah-beyazlı takımda teknik direktör Şenol Güneş, Kardemir Karabükspor maçının kadrosuna 15 futbolcu aldı. Karşılaşmada kaleyi Günay Güvenç'e emanet eden Güneş, savunmada Serdar Kurtuluş ve Dusko Tosic'in yanında genç oyuncular Furkan Akbulut ve Muhammed Enes Durmuş'a forma verdi. Orta sahada Kerim Frei, Necip Uysal, Veli Kavlak ve Olcay Şahan'ın görev yaptığı Beşiktaş'ta hücumda ise Mustafa Pektemek ve Cenk Tosun sahaya çıktı.

Beşiktaş'ta 21 yaş altı takımından maçın kadrosuna dahil edilen Furkan Akbulut, A takımla ilk kez bir resmi maçta forma şansı buldu. İlk 11'de sahaya çıkan Muhammed Enes Durmuş ise daha önce iki kupa maçında görev yapmıştı.
Siyah-beyazlı takımın yedek kulübesinde ise kaleci Tolga Zengin'in yanı sıra 21 yaş altı takımından kadroya alınan Serkan Yavuz, Hamza Küçükköylü ve Devrim Taşkaya oturdu.
Tribünlerin büyük bölümü boş kaldı
Soğuk hava nedeniyle karşılaşmanın oynandığı 14 bin kişilik Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı tribünlerinin büyük bölümü boş kaldı.
Kardemir Karabükspor tribünlerinde yaklaşık 2 bin taraftar yer aldı. 300 kadar Beşiktaş taraftarı ise kendilerine ayrılan tribünden müsabakayı takip etti. Kardemir Karabüksporlu futbolcular sahaya, Şırnak'ta polisleri taşıyan zırhlı servis aracına terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Karabüklü polis memuru Alican Öztürk için "Başımız sağ olsun" yazılı pankartıyla çıktı.