Maç Sonuçları

Galatasaray yara sardı

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ilk maçında Galatasaray, Akhisar Belediye'yi konuk etti. Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı sarı-kırmızılılar 2-1 kazanarak gruplara 3 puanla başladı.

Giriş: 17 Aralık 2015, Perşembe 00:00 Güncelleme: 17 Aralık 2015, Perşembe 22:54
ATV'den naklen yayınlanan karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Umut Bulut (Dk. 9') ve Bilal Kısa (Dk.24') kaydetti.
Cihat Arslan'ın ekibi Akhisar'ın tek golü 49. dakikada Lomano LuaLua'dan geldi.


DENİZLİ, YEDEK AĞIRLIKLI KADRO ÇIKARDI
Teknik direktör Mustafa Denizli, Akhisar Belediyespor karşısında, fazla süre alamayan oyuncuların ağırlıkta olduğu bir 11'le takımını sahaya sürdü.
Sarı-kırmızılı ekibin önemli isimlerinden Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Aurelien Chedjou, Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu yedek soyunurken, dinlendirilen kaleci Fernando Muslera, bel ağrıları bulunan Lukas Podolski, sakat olan Hamit Altıntop, Jason Denayer ve Burak Yılmaz kadroda yer almadı.
Öte yandan, takımla çalışmalara başlamasına karşın henüz maç oynayacak duruma gelmeyen Lionel Carole de kadroya dahil edilmedi.
Galatasaray takımı, Akhisar Belediyespor karşısına, Cenk Gönen, Tarık Çamdal, Koray Günter, Semih Kaya, Olcan Adın, Bilal Kısa, Jose Rodriguez, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Yasin Öztekin, Umut Bulut 11'ile çıkarken, yedeklerde ise Eray İşcan, Jem Paul Karacan, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Aurelien Chedjou, Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu yer aldı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR'DA 10 DEĞİŞİKLİK
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, kadrosunda neredeyse tam bir rotasyona giderek takımını Galatasaray karşısına çıkardı.
Arslan, ligde son oynanan Kayserispor müsabakasının 11'inde yer alan isimlerden sadece Douglao'ya Galatasaray önünde forma verdi ve 10 oyuncusunu değiştirdi.
Kayserispor maçının başlangıç kadrosunda yer alan isimlerden Lukac, Ahmet Cebe, Merter Yüce, Güray Vural, Nguemo, Rodallega'yı kadroya almayan Cihat Arslan, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Custodio ve Sami'yi ise yedek soyundurdu.
Öte yandan, Kayserispor karşılaşmasının 11'inden bu maçta yer alan tek isim olan Douglao'nun ise hafta sonu yine Galatasaray ile yapılacak lig müsabakasında sarı kart cezalısı olması nedeniyle bugün tercih edildiği öğrenildi.
Ege temsilcisi, karşılaşmaya, Bora Körk, Douglao, İsmail Konuk, Abdulkadir Özdemir, Tolga Ünlü, Orhan Taşdelen, Onurcan Güler, Lualua, Bruno, Mervan Çelik, Hasan Kabze 11'i ile başladı.

CENK GÖNEN İLK MAÇINA ÇIKTI
Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında Beşiktaş'tan transfer ettiği kaleci Cenk Gönen, bu sezonki ilk resmi maçına Akhisar Belediyespor karşısında çıktı.
Teknik direktör Denizli'nin kadroda rotasyona gittiği kupa karşılaşmasında kaleyi emanet ettiği isim olan Cenk, yeni takımıyla ilk kez bir resmi müsabakada boy göstermiş oldu.
Öte yandan, sarı-kırmızılı ekibin başlangıç kadrosunda yer alan isimlerden Koray Günter ile Tarık Çamdal ise bu sezon ilk kez 11'de kendilerine yer buldu.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Galatasaray-Akhisar Belediyespor karşılaşmasına futbolseverler ilgi göstermedi. Son dönemde alınan başarısız sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan sarı-kırmızılı ekibin kupa müsabakasında, Türk Telekom Arena tribünleri boş kaldı.
Stattaki az sayıdaki seyircinin, maç kadrosunda bulunmayan kaleci Fernando Muslera lehine tezahüratlarda bulunması da dikkati çekti.
Ayrıca, karşılaşma öncesi Galatasaray taraftarlarının yönetime tepkisi devam etti. Taraftarlar, "Yönetim istifa" ve "Dursun Özbek istifa" tezahüratlarında bulundu.