2018 Dünya Kupası'nın kaderini kaleciler belirledi!

İngiltere’de Pickford, kalesine duvar ördü. Belçikalı Courtois, Brezilya’ya geçit vermedi. Fransız Lloris, Uruguay’a ‘dur’ dedi. Turnuvanın kaderini file bekçileri çizdi

Giriş Tarihi: 09.07.2018 00:55
2018 Dünya Kupası'nın kaderini kaleciler belirledi!

2018 Dünya Kupası'nın grup aşamasına Video Hakem Sistemi damga vurmuştu. Son 16 turunda daha çok konsantre olan ekipler, güçlü rakiplerini eledi. Çeyrek finalde ise kaleciler sahneye çıktı. Son 8'de oynanan ilk maçta Fransa, Uruguay'ı 2-0 geçerken Lloris, 4 kurtarış yaptı. Muslera ise büyük bir hata yaparak topu ağlardan çıkardı. Belçika, Brezilya'yı 2-1 yenerken kaleci Courtois devleşti. Belçikalı file bekçisi kalesine gelen 10 isabetli şutun 9'unu kurtarmayı başararak takımını yarı finale taşıdı. Çeyrek finalin üçüncü karşılaşmasında ise İngiltere, İsveç'i 2 kafa golüyle mağlup etti. İngiliz kaleci Jordan Pickford, İsveç'in ataklarını durdurmayı başardı. Pickford kalesine gelen 3 zor topu kurtardı. Yarı finale çıkacak son takımın belirlendiği müsabakada ise Hırvat kaleci Danijel Subasic, Rusya karşılaşmasında sakatlanmasına rağmen mücadelesine devam etti. Subasic, 2 ggol yese de penaltılara giden maçta 1 kurtarış yaparak, takımının yarı finale yükselmesinde büyük rol oynadı.

ACI KAYIPLA MAÇA ÇIKMIŞ
Uruguay çeyrek finalde Fransa'ya 2-0 yenildiğinde eleştiri okları kaleci Fernando Muslera'ya çevrilmişti. Griezmann'ın şutunu içeri alan Nando'nun, son 16 turundaki Portekiz maçından sonra amcasını trafik kazasında kaybettiği ortaya çıktı. Muslera'nın amcasının ardından büyükannesinin öldüğü öğrenildi.

HUGO LLORİS
Fransa'nın kaptanlığını yapan yıldız kaleci, turnuvada çıktığı 5 maçın 3'ünde kalesini gole kapattı. İkisinde ise toplam 4 gol gördü. Lloris, Belçika maçında ilk 11'de olacak.

THİBAUT COURTOİS
Belçikalı file bekçisi Chelsea'de pek parlak bir sezon geçirmemişti ancak Brezilya karşılaşmasında adeta şov yaptı.

1 NUMARA OLACAĞIM
İngiltere'nin, İsveç'i 2-0 yendiği maçta harika oynayan Jordan Pickford, dünyanın en iyi kalecisi olmak istediğini açıkladı. Everton'da top koşturan 24 yaşındaki file bekçisi, "Çok çalışıyorum ve maksimum seviyeye ulaşmaya çabalıyorum. En iyi maçlarımdan birini çıkardım. Her maçta elimden geleni yapıyorum. Kendimi kanıtlamak için alt liglerde mücadele ettim. Umarım bir gün 1 numara olacağım. Her maç yeni bir test" dedi.

PENALTI REKORU YERİNDE SAYDI
Dünya Kupası son 16 turu maçlarının ardından 28 penaltı düdüğü çalmış, bu da tüm zamanların rekoru olarak tarihe geçmişti. Çeyrek finalde oynanan 4 maçta hakemler beyaz noktaya gitmedi. Ancak Hırvatistan-Rusya karşılaşmasının normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 bitince penaltılara kaldı.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan FOTOMAÇ veya fotomac.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.