Fransız ihtilali

Fransa, 40’ta Varane’ın kafasıyla öne geçti. 61’te Griezmann’ın şutunu Muslera içeri aldı. Avrupa temsilcisi, Güney Amerika ekibini 1985’ten sonra ilk kez mağlup etti ve adını yarı finale yazdı

Giriş Tarihi: 07.07.2018 01:08 Güncelleme Tarihi: 07.07.2018 01:08
Fransız ihtilali

2018 Dünya Kupası çeyrek final ilk maçında kupanın favorisi Fransa, bu turnuvayı daha önce 2 kez Uruguay'la karşılaştı. Gök Mavililer, sakatlığı bulunduğu için oynayamayan Edinson Cavani'yi oldukça aradı. Fransa, müsabakanın 40'ıncı dakikasında sol kanattan Griezmann'la serbest vuruş kullandı. Varane, rakip savunmacılar Godin ve Gimenez'in arasından iyi yükselip kafayı vurunca Fransa 1-0 öne geçti. İlk devrede başka gol çıkmadı ve Horozlar devreye üstün girmeyi başardı. İkinci devrede maça ortak olmak için çok uğraşan Uruguay, 59'da iki oyuncu değişikliği yaptı fakat 61'de topu ağlarında gördü. Fransa'nın altın çocuğu Antoine Griezmann, ceza sahasından sert vurdu, top havada dönünce kaleci Fernando Muslera çelmeye çalıştığı meşin yuvarlağı kalesinden çıkardı. 68'de bir pozisyonda Mbappe ile Godin birbirine girdi. Takım arkadaşlarının araya girmesiyle olay büyümedi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fransa, 1985'ten sonra ilk kez rakibini mağlup etti. 2-0'lık sonuçla Horozlar adını yarı finale yazdırmayı başardı.

1 - Griezmann, Patrick Vieira'dan bu yana (vs İspanya, 2006) aynı Dünya Kupası eleme maçında gol atan ve asist yapan ilk Fransız oyuncu oldu.

20 - Oscar Tabarez, teknik direktör olarak Dünya Kupası'nda 20'nci maçına çıktı. Turnuva tarihinde ondan daha fazla karşılaşmaya çıkan tek isim Helmut Schön (25).

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan FOTOMAÇ veya fotomac.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.