Meksika - İsveç el ele turladı

İsveç, Meksika’yı ikinci yarıda bulduğu gollerle mağlup etti. Almanya’nın yenilgisiyle iki ekip de 6 puanla üst tura yükseldi

Giriş Tarihi: 27.06.2018 00:14 Güncelleme Tarihi: 28.06.2018 01:29
Meksika - İsveç el ele turladı

F Grubu'ndakI ikinci maçında öne geçtiği Almanya karşısında son dakikada şok bir yenilgi alan İsveç, 6 puanlı bulunan Meksika'yla karşılaştı. Yüksek tempoyla geçilen mücadelenin ilk yarısında iki ekip de futbolseverlere keyifli bir futbol izletti. Devre golsüz geçilirken, İsveç aradığı golü 50'de Augustinsson'un ayağından buldu. Sağ kanattan yapılan ortaya ceza alanı içinde Claesson ıska geçerken; arka direkte vuruşunu yapan Augustinsson kaleci Ochoa'yı mağlup etti: 1-0. İsveç, karşılaşmanın 62. dakikasında Berg'in yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Topun başına geçen Granqvist, müthiş bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0. Oyunun üstünlüğünü elinde bulunduran İsveç, 74. dakikada Alvarez'in kendi kalesine attığı golle 3-0'ı buldu. Başka gol olmayınca, İskandinavya temsilcisi, puanını 6'ya çıkarıp averajla liderliğe yükselirken; aynı puanda olan Meksika ise 2. sırada yer aldı. Böylece iki takım da bir üst tura yükseldi.

VAR İSYANI
Mücadelenin 30. dakikasında İsveçli oyuncuların penaltı beklentisi üzerine VAR devreye girdi. Ceza alanı içerisinde Chicharito'nun topu eliyle önüne aldığı pozisyonu izleyen karşılaşmanın hakemi Nestor Pitana penaltıya hükmeyince, İsveç teknik heyeti karara uzun süre itiraz etti.

GALLARDO TARİHE GEÇTİ
İsveç ile Meksika karşılaşmasının ilk anlarında tarihi bir olay yaşandı. Mücadelenin Henüz 15. saniyesinde İsveçli Ola Toivonen'e sert bir müdalahede bulunan Jesus Gallardo, Dünya Kupası tarihinin en hızlı sarı kart gören oyuncusu oldu.

DURMAZ'A BAKAN DESTEĞİ
İsveç Sosyal Hizmetler ve Spor Bakanı Annika Strandhall, Almanya mağlubiyeti sonrası ölüm tehditlerine ve ırkçı saldırılara maruz kalan Jimmy Durmaz'a sahip çıktı. Türk asıllı İsveçli milli futbolcunun formasıyla meclise gelen Strandhall konuşmasında, "Biz İsveç olarak bir bütünüz... Irkçılık iğrenç" ifadelerini kullandı. Durmaz'ın, Almanya karşısında yaptığı faul sonrasında Kross topu ağlara göndermiş ve İsveç 2-1 mağlup olmuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan FOTOMAÇ veya fotomac.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.