Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

18 Haziran 2018 | Pazartesi

Duvara çarptı

Hazırlık döneminde Avusturya ve Suudi Arabistan müsabakalarında iyi bir performans gösteremeyen Panzerler, Meksika karşısına grip olan sol bek Hector'un dışında ideal 11'i ile çıktı.
Ancak başta Mesut ile hücum hattındaki Draxler, Müller ve Werner'in etkisiz oyunları Meksika'nın rahat atağa çıkmasını sağladı. Özellikle 2. bölgede kaptıkları topları ileri çıkan Kimmich'in arkasına çok çabuk şekilde aktarmaları, Almanya kalesinde ciddi tehlikelere neden oldu. Bu ataklardan birinde de Meksika'nın Lozano'yla golü geldi. İlk yarıda Almanya'nın akılda kalan tek tehlikesi Kroos'un serbest vuruşuydu.
İkinci yarıya Löw'ün değişiklik yapmadan çıktı. Oysa Reus gibi gole çok yakın bir oyuncuya Almanlar tüm ilk yarı boyunca ihtiyaç duydu. Dortmundlu oyuncu 60'da Khedira'nın yerine dahil olurken 79'da Löw sol bek Platenhardt'ın yerine Gomez'i alarak üçlü savunmaya döndü. İkinci yarının neredeyse tamamı Almanya hakimiyetinde geçmesine karşın Meksika savunması hatasız bir oyun sergilerken Orta Amerikalılar ani kontra ataklarla da tehlike yaratmayı bildiler.
Maçın sonları yaklaştıkça şuursuzca saldırmaya başlayan Alman takımı oyun disiplininden de koptu.
Müller ve Hummels'in gördüğü sarı kartlar da bunun göstergesi oldu.
86'da çok yorulan Werner'in yerine giren Brandt da savunma duvarını aşamayınca son dünya şampiyonu turnuvaya yenilgiyle başlamış oldu.
Meksika hak ettiği bir galibiyet aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor