Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

02 Ağustos 2010 | Pazartesi

Basket fest!

Futbolda Dünya Kupası bittikten sonra tüm gözler ülkemizde yapılacak olan Dünya Basketbol Şampiyonası'na çevrildi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'de 16 gün sürecek olan şampiyona 28 Ağustos'ta başlayacak, 12 Eylül'deki final maçıyla sona erecek. 4 grupta 24 takımın mücadele edeceği şampiyonaya Türkiye ev sahibi ülke olarak direkt katılıyor.

Tüm ülkeler şöyle sıralandılar:
A GRUBU: Sırbistan, Arjantin, Avustralya, Ürdün, Almanya, Angola
B GRUBU: Hırvatistan, Brezilya,Tunus, Slovenya, İran, ABD
C GRUBU: Türkiye, Çin, Rusya, Porto Riko, Fildişi Sahilleri, Yunanistan
D GRUBU: Litvanya, Lübnan, Fransa, İspanya, Kanada, Yeni Zelanda

ABD-İRAN MAÇI NEFES KESECEK!
Dünya Basketbol Şampiyonası'nın başlamasına 26 gün olmasına rağmen tüm dikkatler daha şimdiden şu iki maça odaklanmış durumda. 30 Ağustos 2010'a denk düşen Türkiye-Yunanistan ve 1 Eylül 2010'da oynanacak olan İran-ABD maçı şampiyonanın en çok gündem yaratacak iki maçı olacak.

VUVUZELA YASAK!
Uluslar arası Basketbol Federasyonu (FIBA) sağlık sorunlarına yol açmasından dolayı Dünya Kupası'nda hemen herkesi rahatsız eden Vuvuzela'yı Türkiye'deki şampiyona öncesi yasaklayıp, tüm basketbol severleri rahatlattı. Yüksek desibelli gürültü çıkaran tüm enstrümanlara da bu yasak uygulanacak. Maçlara girişte, seyirciler aranacak. Bulunan Vuvuzelalara ele konulacak.

BAL'LI' LİG TAKIMLARI(!)
Bu futbolda yepyeni bir lig vizyona giriyor. Profesyonel liglerde takımı olmayan illere de heyecan taşıyacak bu ligin adı BAL Ligi. Bu ligde 76 ilden tam 138 takım mücadele verecek. Bizim dikkatimizi ise enteresan takım isimleri çekti. İşte onlardan seçtiğimiz bazıları:" Edirne Ayşekadın Gençlerbirliği, BallıcasporÇatalhüyük Çumra Belediyespor, Gaybi Efendispor, Donatımspor, Bereketli Belediyesi Sağlıkspor, Çine Madran, Antalya Kadriyespor, Ankara Adliyespor, Üzümcüspor, Narspor, Kalkanderespor, Turgutreis Belediyespor."


BUNLARI BİLMESENİZ DE OLUR
Dünya Kupası tarihi içinde en hızlı hat-trick'i İspanya 1982 Dünya Kupası'nda El Salvador'a 7 dakika içinde 3 gol atan Macar Lazsio Kiss'in yaptığını bilmeseniz de olur.


BEŞİKTAŞ & F.BAHÇE
Yıllardır 'transfer şampiyonu' olarak anılan ve her transfer döneminde büyük paralarla sansasyonel isimleri konuşulan Fenerbahçe, bu yıl bu unvanını Beşiktaş'a kaptırmak üzere. Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon için dünya markası isimleri kendi forması altında toplaması yazılı ve görsel anlamda tüm ilgiyi siyah beyazlı takıma yöneltmiş oldu. Quaresma ve Guti transferleri sadece kombine ve forma satışlarını patlatmakla kalmadı, spor haberleri anlamında da Beşiktaş'ı rakibinin önüne taşıdı.

ELVAN & NEVİN
İspanya'da devam eden 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türk atletleri adeta tarih yazıyorlar. Atletizm tarihimizin en başarılı şampiyonasında önce Elvan Abeylegesse 10 bin metrede Avrupa Şampiyonu oldu. Hemen akabinde de Nevin Yanıt 12.63'lük derecesiyle 100 metre engellide göğsümüzü kabarttı, altın madalya aldı. İlk defa ülke olarak atletizm sporunda iki altın madalyayı bir şampiyonada kazanmış olmamız ayrı bir sevinç kaynağı. Her iki sporcumuzu da bu üstün başarısından dolayı tebrik ediyoruz. Türkiye bundan önce belli spor branşlarında başarılar gösteriyor, atletizm de ise istenilen başarıları gösteremiyordu. Tarihin ve gönül kürsümüzün en üstüne koyuyoruz isimlerini.


RIJKAARD'A GİT Mİ DİYORSUNUZ?
Önce geçen sezonunun transfer sihirbazı denilen Haldun Üstünel sürpriz bir tavırla "AA" kartı ile ilgisiz bırakılarak küstürüldü. Geçen hafta operasyonun son hamlesi olan yöneticiliği de bitti. Şimdi hocanın gidişi de nereden çıktı demeyin; teknik direktör Frank Rijkaard onun ikna edip Galatasaray'a getirdiği bir isim çünkü. Haldun Üstünel gidince OFK Belgrad şok beraberliği camia içinde Rijkaard'ı yapayalnız bıraktı. Rövanşta "Avrupa Fatihi" takım elenirse son nokta onun için de konulacak. Tugay hamlesi, altyapının değil üst ya pının değişimi için yapıldı. Rövanşı bekleyelim.

Basın ödülleri(!)
Voleybol Federasyonu Basın Teşvik Ödülleri'ni sahiplerine dağıttı. Buraya kadar söyleyecek söz var mı, yok. Fakat dikkatimi çeken iki gariplik var ki-Bunu sadece TVF Ödülleri'nde de görmüyorum, başka ödüllerde de aynı yanlışı yapıyorlar- birinciliğe layık ödülün olmadığı yerde ikinciliğe reva(!) görülen ödüller. TVF beş başlık altında belirlediği ödül kriterinde de maalesef iki başlıkta ödülü verecek birinci kişi bulamamış. Beş ödülün dördünü aynı meslektaşımıza layık görmüş, celallenmekte haksız mıyız?


Tavşanlı Güngören Akhisar
Bu yıl TFF 2. Lig'den Bank Asya 1. Lig'e çıkan her üç takımın ortak özelliği; üçünün de ilçe takımları olması ve üçünün de düşük bütçeleriyle bu başarıyı sağlamış olmalarıydı. Her üç takımı da tebrik ediyoruz. Kütahya temsilcisi Tavşanlı, Manisa temsilcisi Akhisar ve İstanbul temsilcisi Güngören başarılı olurken mütevazı kadrolarıyla 1. Lig'e merhaba dediler. Akhisar Belediye Atilla Özcan ile 3. şampiyonluğunu, Tavşanlı ise üçüncü yılında amatörden Bank Asya 1.Lig'e çıkmanın sevincini yaşadı. Takımın başında Mustafa Akçay görev aldı. Güngören ise Metin Altınay komutasında bir yıl aradan sonra düştüğü lige yeniden dönmüş oldu.


Deniz Naki (ST.PAULİ)
Almanya futbol otoriteleri onun için "İkinci Mesut Özil" değerlendirmesinde bulunuyor. Yaş grubunda geçtiğimiz yıllarda yılın futbolcusu da seçildi. 09.07.1989 doğumlu. 1.76 boyunda. Onu hem forvet hem de gole dönük orta saha oyuncusu olarak kabul edebilirsiniz. Hızlı ve teknik. Şu anda Alman U21Milli Takım formasını da giyiyor. U19'da 15 kez forma giyip 9 gol, U20'de 1 kez oynayıp 1 gol attı. 6 yıl Bayern Leverkusen'in bünyesinde bulunduktan sonra şu anda St.Pauli takımına kiralık olarak imza attı.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor