ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Altyapı=Sıfır yapı!

Galatasaray yönetim kurulu ve de teknik kadrosu birkaç yıldır kendi öz varlığı 'altyapı'dan birini oraya, birini buraya vere vere kıyıma gitmeye başladı. Galatasaray'ın temeli önceleri liseden, sonraları da yavaş yavaş kurulup büyütülen ve 'UEFA-Süper Kupa-4 lig şampiyonluğu'nda kupaları havaya kaldıran takımda oynayan 10 altyapı oyuncusuna kadar geldi. Sonraları da Adnan Polat yönetiminde altyapı, bana göre kıyımlarla oldu 'sıfır yapı'. Galatasaray'ın futbol sorumluları şimdi çıkıp bana diyecekler ki, "Biz neler yapıyoruz, biliyor musun? Oraya Hollanda'dan altyapı hocası bile getirttik." Önce, ne yaptığınızı kesinlikle bilmek istemiyorum. Çünkü ben bu dünyada yaşıyor ve görüyorum. İkincisi Hollanda'dan hoca gelse ne yazar! Sayın Ali Şen, Fenerbahçe'ye Parreria'yı getirdiği günler altyapının başına da iki Brezilyalı hoca getirtmişti. N'oldu? Adamları kaçırtmak için ne lazımsa yaptılar.

Terim ve Yavaş dönemi
Hatırlatayım, Fatih Terim ve Ali Yavaş döneminde altyapı zirve yapmıştı. O tarihlerde ki altyapı takımı bir harikaydı. Schalke, Dortmund, Olympiakos'a karşı ikinci yarılardaki 11'ler onlardan kurulmuştu. Ve o gençler yabancıları perişan etmişlerdi. Çok merak ediyorum, Ali Yavaş neden yollandı? Onun yerine gelenler ne yaptı? Son beş yıl içinde altyapıdan 'yetişsin' numarası ile 'kiralananlar', 'takasa gidenler' ve de 'satılanlar' kaç kişi ve kim bunlar? Lütfen açıklayın. Açıklamazsanız ben hepsini yazacağım. Pırıl pırıl gençlerden kurulu bir jenerasyonu acımasızca yiyip bitirdiniz.

Cem Sultan çok yazık!
Santrfor arıyorsunuz, Cem Sultan'ı neden mevsim başında kadroya almadınız? Son üç yıldır Karaca'nın gol ortalaması kaç? Bir bakın. Herkesin gözü ve gönlü (sizler hariç) Galatasaray'ın altyapısında. Ali Turan'ın transferi olursa Kayserispor A2'den bir futbolcu istemiş. Verin altyapının en iyisini! Ali Turan'ın ne yaptığını da sezon sonu konuşuruz. Abdullah Avcı'yı dinleseydiniz, Aydın'ı ona bırakır bir yıl beklerdiniz ve geriye de bir yıldız alırdınız. Onu bile yapamadınız. Bu nasıl yönetimdir! Nasıl anlayıştır!

Orhan ve Sedat
Altyapıdaki teknik kadroda görev yapan Terim- Ali Yavaş döneminin başarılı hocaları elden kaçırıldı. Şimdilik gençler orada söz sahibi. Bir iki olay yazayım sizlere... Almanya'da futbol dünyasında hatırlı kişi ve de teknik direktörlük belgeli çok sevdiğim Orhan diye bir arkadaşım var. Bana birini getirdi. Adı Sedat'mış. Teknik direktör belgeli ve Alman liglerinde hep altyapı hocası olarak çalışmış, son olarak da ünlü Alman hoca Schaffer'ın yardımcılığını yapmış. Galatasaray'a yolladım. Zaman geçti, merak ettim sordum. Cevap ilginçti, "Hollandalı hocayla konuştuğumuzda isterse onu alacağız." Almayın, gerçekten almayın.

Selamınızı aldım!
Oraları, hoca sanan sözünüzü geçireceğiniz acemi genç çocuklara bıraktınız. Hani o denemek için yolladığım Schalke takımının altyapısındaki çocuğa bakmadan, "Tamam sen giyin, biz oraya başkasını alacağız" demişler. Denenmek için giden gencin, "Ben İsmet Tongo'ya ne diyeyim" sözlerine dalga geçer gibi gülerek, "Selam söyle" cevabı veren terbiye sınırlarını aşmış bu gençlerden ne hayır gelir, varın siz karar verin. Ben bu iki olaya kızdığım için yazı yazdım sanmayın. Eğer kızıp sinirlenseydim yazmazdım. Amacım Galatasaray altyapısının ne hale geldiğini birkaç yazıyla sizlere anlatmak.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Federasyonun hali n'olacak!   / 31-12-2009
 "Trap dede" işbaşında!   / 30-12-2009
 Kewell ve Alex keyif veriyor   / 26-12-2009
 Ahtapotun kolları   / 25-12-2009
 Daha kuvvetliydi   / 24-12-2009
 'BRAVO'luk yazı   / 21-12-2009
 Ecel teri döke döke   / 20-12-2009
 Onlara var da Nihat'a yok mu?   / 19-12-2009
 Acemiler mangası   / 17-12-2009
 Bağıran kazanıyor   / 14-12-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
17.HAFTA
Kayseri 1 Antalya 2
Ankaraspor 0 İ.B.B. Spor 3
Kasımpaşa 3 Manisaspor 1
Eskişehir 0 Diyarbakırspor 0
Ankaragücü 2 Sivas 3
Galatasaray 1 G.Birliği 0
Beşiktaş 2 Bursa 3
Gaziantep 2 Denizli 1
Trabzon 0 Fenerbahçe 1
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital