ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA 11/12/2009
Trabzon dünya devi olacak
Trabzon dünya devi olacak
Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Fotomaç'a birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kulübü dünya devi yapacaklarını söyleyen Hacısalioğlu, "Kolej ve üniversite kuracağız. Ayrıca Trabzonspor Hastanesi projemiz de var. Bu hamlelerle beraber şampiyonluk da gelecek" dedi.

***

Trabzon dünya devi olacak

Trabzonspor büyük takım. Biz onu büyük kulüp yapıyoruz. Marina, Hes projesi, Trabzoncell dev adımlar. Sırada kolej, üniversite, hastane var. Bu hamleler bitince şampiyonluk da gelir.

Süper Lig'de son haftalarda aldığı galibiyetlerle yeniden şampiyonluk yarışına dahil olan Trabzonspor'da asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, FOTOMAÇ'a konuştu. Bordo-mavili yönetici, projelerinden şampiyonluk şanslarına, Hugo Broos'dan Şenol Güneş ve Fatih Tekke'ye kadar önemli konularda çarpıcı
açıklamalar yaptı. İşte Hacısalihoğlu'ndan inciler: "Futbol artık bir endüstri. Geçmişte Trabzonspor bir spor kulübüydü. Ancak şu anda büyük bir kuruluş, şirket hatta holding. Bu nedenle tesisleşme ve ekonomik atılımlar çok önemli. Geldiğimizde 10 yıldır yatırımlar durmuştu. Biz önce Marina'yı aldık. Buraya Trabzon'u tanıtacak bir işletme modeli düşünüyoruz. Yayla Kent'i, Kızılay'ın katkılarıyla devraldık. Sezon başı kamplarını şayet Yayla Kent'te yaparsak birçok televizyon oradan yayın yapacak. Böylece Trabzonspor'un turizme katkısı olacak.

SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ!!!

TRABZONSPOR HASTANESİ'Nİ KURACAĞIZ
Trabzonsporspor Hastanesi projemiz var, henüz düşünce aşamasında. Doğu Karadeniz'deki takımlara hizmet edecek. HES projesi, Trabzoncell hayata geçirildi. Bunlar kulübe önemli gelir getirecek. Ayrıca Trabzonspor Kütüphanesi ve Trabzonspor Parkı açacağız. Müze için de yer alındı. Lise ve üniversite konusunda ise çalışmalarımız sürüyor. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin her taşıyla ilgili yenilenme yapıldı. Statla ilgili de öyle. Artık sportif başarı, ekonomi, kurumsallaşma ve sosyal yapıyı birlikte düşünmek zorundasınız. Bir takım düşünün sahada çok başarılı ama ekonomik anlamda kötü. Ya da çok muazzam bir sosyal yapıya sahip ama saha sonuçları kötü. Dördünün birlikte olması lazım. Trabzonspor'u büyük takım değil, büyük kulüp yapmalıyız.

FUTBOLCULAR VE OTOMOBİLLERİ!!!

KÜMEYE OYNAYAN TAKIM ERTESİ YIL LİDERLİĞİ KAÇIRDI
Yönetime geldiğimizde yeni doğan çocuklar ve gençler İstanbul takımlarının taraftarı olmaya başlamıştı. Sponsorlar, zaten az olan geliri kesmeye çalışıyordu. Yerli ve yabancı oyuncular Trabzonspor'a gelmekten çekiniyordu. Hem taraftarı, hem ekonomiyi canlandırabilmek için, Trabzonspor'a ilgiyi arttırabilmek için iddialı bir ekip oluşturmak şarttı. Biz de bunu yaptık. Borçlanarak, borçsuz takım haline gelmeye çalıştık. 'Barcelona modeli' dedik. Trabzonspor'u cazip hale getirdik. Belki biraz fazla para ödemiş olabiliriz transfere. Ama o günleri iyi bir hatırlamak gerekir. 27. hafta ligde kalmayı garantilemiş bir Trabzonspor'u aldık. Bir yıl sonra son hafta şampiyonluğu kaçıran Trabzonspor'u meydene getirdik. Duran yatırımları yeniden harekete geçirdik. Trabzonspor camiası artık başka projeler üretiyor. Yeni gelirler, yeni sosyal faaliyetlerle uğraşıyorlar.

FUTBOLCULARIN ÇOCUKLUK HALLERİ!!!

TRABZONLU OYUNCU SAYISINI ARTIRACAĞIZ
Herkesin ideali Trabzonspor'da Trabzonlu oyuncuların sayısının artması. Ancak bunu sağlıklı düşünmek lazım. Şövenist olmamak lazım. Trabzonlu oyuncuları araştırdık. Ancak bize uygun oyuncu bulmakta zorlandık. Alabildiğimiz Engin Baytar oldu. Yalnız bir iki oyuncu almaktan ziyade daha uzun süreli bir proje gerçekleştirdik: Karadenizspor. Düşünün, PAF takımından sonra futbolcularımız oynayacak takım olmadığı için dağılıyordu. Bu nedenle alt yapının bize hiçbir katkısı yoktu. Şimdi alt yapıdaki oyuncular yarı profesyonellik dönemlerini Karadenizspor'da tamamlayacaklar. İdealimiz Karadenizspor'un Bank Asya Lig'e çıkması. Oradan alınacak oyuncuların daha rahat takıma uyum sağlayabilmesi. 2 yıl içinde Karadenizspor'dan gelecek oyuncularla, 61 numaralı futbolcu aramaya gerek kalmayacak. Bu arada Trabzonspor'un teknik direktörü ile Karadenizspor teknik direktörü organik bağ içerisinde olacak. Barcelona da olduğu gibi. Yeterliği olmayan oyuncular, bölge takımlarına verilecek. Böylece daha fazla katkımız olacak bölge takımlarına.

HUGO BROOS, TÜRKİYE'YE UYUM SAĞLAYAMADI
"Hugo Broos tercihinde o günkü şartları değerlendirmek lazım. Ersun hoca ayrıldıktan sonra bizim ilk tercihimiz Şenol Güneş idi. Ancak Şenol hocanın sözleşmesi vardı, gelmesi mümkün olmadı. Yerli hoca ile de görüşmeler yaptık. Olmayınca yabancı hocaya döndük. Burada Türkiye ve Trabzon'un zorluklarıyla karşılaştık. Bazıları gerçekleşmedi. O günkü şartlarda olabilecek beş on tane hoca bulduk. Bunların arasında kariyer olarak en olumlusu Hugo Broos'du. Bu şartlarda bile gelmekten çekindi. Kan uyuşmazlığı oldu. Hugo Broos çok başarısız bir antrenör demek de doğru değil, şampiyonlukları var ülkesinde. Kariyeri iyi. Ama Türkiye'yi, Türk insanını tanımaktaki zorluğu başarıyı engelledi. Sonunda da yolları ayırdık.

GÜNEŞ'İN FEDAKÂRLIĞINI KARŞILIKSIZ BIRAKMAYALIM
Trabzonspor'u Trabzonlu bir teknik direktöre emanet etmenin en doğru yol olduğunu yaşanan gelişmeler bir kez daha ortaya çıkardı. En uygun ismin Şenol Güneş olduğunda herkes hemfikir. Bana göre Şenol Güneş büyük bir fedakârlık yaparak buraya geldi. Çünkü Kore'de çok seviliyordu. Ücret konuşmadan, şart ileri sürmeden Trabzonspor'a geldi. Şimdi ona biraz zaman tanımak gerekir. Ve herkesin de destek olması şart.

TAKIMIN ESKİ YILDIZLARININ İSİMLERİNİ YAŞATACAĞIZ
Geçmişte önemli katkıları olan, hizmetleri olan kişileri onore etmek, unutturmamak adına onların isimlerini tesislere verdik. Şamil Ekinci Müzesi, Ahmet Suat Özyazıcı Stadı, Cemil Usta Sahası, Hayrettin Şiranlı Sahası gibi projeler yaptık. Geçmişte en fazla forma giyen oyuncularımızın isimlerini stattaki kapılara vermeye çalışacağız. 1 numaralı kapı olacağına 'Hami Mandıralı kapısı' olmasının ne sakıncası var. Bunlar camianın bütünleşmesi, aidiyet duygusunun artması için fırsattır.

FIFA'DA TRABZONSPOR'UN DOSYASI KALMAYACAK
FIFA'daki dosyalarımızın bir çoğunu kapadık. Anadolu takımlarının çok sayıda dosyası var. Belki de Türk takımlarında en az dosyası olan bizim takım. Geçmiş dosyaları temizleme açısından çok önemli yol aldık. Kulübe bu işleri çok iyi bilen Metin Kazancıoğlu'nu getirdik. Sözleşmeleri yaparken ileride ihtilaf çıkmayacak şekilde düzenlemeye çalışıyoruz.

ŞAMPİYONLUK İÇİN HAZIR OLMAK LAZIM
Biz iki sezondur Trabzonspor'un ilk dört takım arasında olmasını izleyen bir politika izledik. Umuyoruz ki bu dört takımın üzerinde olur. Ama bu tabii çok kolay bir hadise değil. Bir takımın şampiyon olabilmesi için futbolcularının yönetiminin, kulüp personelinin, basınının hazır olması gerekir. Umuyoruz ki en kısa sürede Trabzonspor taraftarı bu sevinci yaşayacaktır.

TRANSFERDE SON KARARI ŞENOL HOCA VERECEK
Şenol Güneş gelirken biz ona yardımcılarını seçmek, transferde son kararı vermek gibi yetkiler verdik. Elbette yönetim de ekonomik açıdan uygun görürse alınacak. Fatih Tekke de şartlar uyarsa alınır. Yabancı oyuncu transferinde iddia ediyorum en iyisini Trabzonspor... Sylva, Cale, Alanzinho çok iyi transferler. Gabriç keza öyle. Song, tartışmasız kariyer açısından birinci. Colman 6 gol atmış Güiza yarısı kadar. Trabzonspor'da bizim istediğimiz ya bir katkı, ya bir dua. Biz bunu istiyoruz.
CEVAT KOL


DİĞER TRABZONSPOR HABERLERİ
Trabzon'a SPK'dan ceza
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) iki ayrı konuda, SPK düzenlemelerine...
KTÜ'den hamsi şöleni
Bordo-mavili futbolcular, asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve sportif...

  Yattara Ada'ya   Birlik mesajı
  Tebrikler Tjikuzu
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
16.HAFTA
Sivas 0 Eskişehir 0
Manisaspor 0 Beşiktaş 0
Bursa 0 Ankaraspor 0
Antalya 2 Galatasaray 3
G.Birliği 0 Gaziantep 0
Fenerbahçe 0 Ankaragücü 0
Denizli 0 Trabzon 0
Diyarbakırspor 0 Kasımpaşa 0
İ.B.B. Spor 0 Kayseri 0
17.HAFTA
Kayseri Antalya
Ankaraspor İ.B.B. Spor
Kasımpaşa Manisaspor
Eskişehir Diyarbakırspor
Ankaragücü Sivas
Galatasaray G.Birliği
Beşiktaş Bursa
Gaziantep Denizli
Trabzon Fenerbahçe

 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital