ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA 07/12/2009
Rüyadan kabusa
Rüyadan kabusa
Turkcell Süper Lig'in 15. haftasında Galtasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye'ye takılarak liderlik fırsatını tepti..

Kewell ile öne geçen Aslan, +94'te Hasan Ali'nin golü ile zirveye oturma şansını yakalayamadı.

GALATASARAY-İBBSPOR MAÇINDAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

LEVENT TÜZEMEN: Rüyadan kabusa (SABAH)
Galatasaray adına dramatik bir gece
oldu. Maç oynanmadan önce Belediye'nin eksiklerini de düşünürsek herkes "Galatasaray rahat yener ve lider olur" görüşündeydi. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Galatasaray "Liderliği kucakladım" dediği rüyası, +94'te yediği golle kabusa dönüştü. Altını çiziyorum; Hüseyin Göçek çapsız bir hakem. Kötü maç yönetti. Verdiği ters kararlarla oyunu çileden çıkardı. Tribünleri öfkelendirdi, Galatasaraylı oyuncuları çıldırttı. Bu hakem, geçen yıl Kadıköy'de Galatasaray'ın çanına ot tıkamış, derbiyi yanlı olarak yönetmişti. Peki hakem kötü de, hırsızın hiç mi suçu yok? Bence kaçan liderliğin başsorumlusu Rijkaard. Kadro seçimlerinde yaptığı hatalarla Galatasaray'ın akordunu bozdu.

İŞTE 2009 YILININ EN ÖNEMLİ OLAYLARI

SÜPER LİG'DE NELER OLDU? İŞTE CEVABI


ALİ GÜLTİKEN: İkinci gol gelmeyince (SABAH)

İstanbul Büyükşehir Belediye takımı ligin en dengeli ekiplerinden biri. Takım disiplini ve organizasyonlarına son derece sadıklar. Oyundan çok kolay düşmüyorlar. Rakip baskısı altına kolay kolay da girmiyorlar. Maç içerisinde sakin kalıp maçı ellerinden kaçırmamak için büyük gayret sarf ediyorlar. Dünkü maçta bu özelliklerini tekrar ortaya koydular. Bu tür takımları bozabilmek, oyundan düşürmek çok kolay değil. Özellikle oyunun ilk yarısında Nonda'nın pozisyonu dışında G.Saray'a çok fırsat vermediler.

BÜLENT TULUN: Fırsatı teptiler (FOTOMAÇ)
Cuma ve cumartesi başa güreşen rakiplerin kaybettikleri puanların üstüne, bir de Bursa'nın mağlubiyeti eklenince, son haftalarda eleştirilen Galatasaray'ın liderliğe kurulması bekleniyordu. İstanbul BŞB, neredeyse tüm forvetleri sakat olması nedeniyle, Sami Yen'e 18 kişilik kadrosuna PAF takımından oyuncular alarak gitmişti. Son haftalardaki cezasını hâlâ tamamlayamayan Keita ise yine yedek kulübesinde oturuyordu. İlk 45 dakika boyunca birinci ve ikinci bölgede sürekli pas yapan ama üçüncü bölgeye topu bir türlü sağlıklı şekilde geçiremeyen bir Galatasaray vardı.

ZAFER ERTEM: Göçek böyle istedi (FOTOMAÇ)
Maç öncesi her şey sanki Galatasaray'ın lider olması adına kurgulanmıştı. Beşiktaş (2), Fenerbahçe (3), Bursaspor (3) puan kaybetmiş, Kayserispor zirvenin yeni sahibi olmuştu. Kayseri'den koltuğu almak için sadece 3 puan yetiyordu. Üstelik rakip banko 7 oyuncusundan da mahrumdu. Bir takımı ve onu oluşturan oyuncuları bundan başka ne motive edebilirdi ki. Ama Hollandalı yine herkesi ters köşeye yatırdı. Sabri cezalıydı Uğur tercihi doğruydu. Bizi şaşırtan Keita'nın kulübeye çekilmesiydi. Oysa iki gün önceki Panathinaikos maçı da buna benzer bir maçtı . Yunan ekibi maçı kilitlemişti.

HAKAN DİLEK: Çok uzaktı çok (FOTOMAÇ)
Bir ilk yarı izliyoruz; soğuk ve kifayetsiz girişimleriyle geçerken Galatasaray'ın... İlk gol girişimi, ilk yarım saat henüz dolarken geliyor ve biz anlıyoruz bu maçın da nice sancılarla geçeceğini. Belediyeli futbolcular bir topa iki kişi basarak ortadan kaldırmaya çalışıyorlar kadro eşitsizliğini. Neredeyse yeniden kurulmuş bir takım var sahada. Ama Galatasaray orta sahadan iyi bir kurguyla ilerleyen bir takım görüntüsünden uzak. "İlerleyen" demek yanlış mı bilmiyorum, bu kadar hızlanmışken futbol. Hücum futbolu bu kadar zenginleşmişken. Bizim 'doktor' arıyor ilk yarının sonlarına doğru; "Bunların el frenini çekmişler usta!" diyor.

İSMET TANGO: Liderlik neyine! (FOTOMAÇ)
Keita gibi bir adam nedendir bilinmez, formayı giyip sahaya ilk onbir de çıkamıyor. Eğer bunu Rijkaard yapıyorsa, bunun nedenlerini açıklamak zorundadır. Nedeni de Galatasaray takımının çok büyük paraya transfer ettiği Keita'yı kulübe de oturtma lüksünün olmadığıdır. Ayrıca Nonda, Baros, Kewell, Elano ve Keita'nın, arasına Arda'yı da monte edip bir takım kuramıyorsa, onun bilgisinden şüphe ederim. Beşiktaş'ın beraberliği ve Fenerbahçe'nin yenilgisinden sonra, pazar sabahı eline puan cetveli alan kimin lider olucağını hesapladı durdu. Büyükşehir Belediye Galatasaray için zor rakipti. Hele, hele ortada liderlik olunca, maçın tansiyonu bayağı arttı.

AYHAN AKBİN: Hesap ver Rijkaard (FOTOMAÇ)
G.Saray zayıf rakibi karşısında özellikle ilk devre bir pozisyona girdiğinden zorlanıyor gibi gözükse de 2. devre golü attıktan sonra üstün oynadı. 2 kez Elano'yla, 1 kez Nonda'yla, 1 kez Arda'yla, attığı gol dışında Kewell'la birçok net pozisyon yakaladı. Buna karşılık İstanbul BŞB maç boyunca 1 tane bile pozisyona giremedi. Kaleci Franco yere bile yatmadı. G.Saraylı oyunculardan Uğur birkaç tane çok müsait pozisyonda topu dışarı ortalasa bile hücuma çıkmayı çok sevdi, takımına katkıda bulunmaya çalıştı. Şansına daha kolaylarını pas olarak atamadığı bir topu kaleci Hasagiç'in de yanlış çıkmasıyla Kewell gol yaptı.

HASAN TANKAYA: Son saniye şoku
Maçtan önce tablo G.Saray'ın istediği gibiydi. Rakipleri puanları kaybetmiş, liderlik şansı bir kez daha kapının önüne gelmişti. Belediye'nin de kendi adına önemli isimleri sahada yoktu. Herkes Galatasaray'dan farklı futbol, bol gollü bir 90 dakika bekliyordu. Ama futbolun gerçeği bir kez daha gözler önüne serildi. Neydi bu gerçek derseniz... Şöyle özetleyelim: Mücadele-tempo, rakipten fazla koşmak. İlk yarıda bu özellikleri Sarı-Kırmızılı oyuncularda göremedik doğrusu.

SABAH İNTERNET


DİĞER GALATASARAY HABERLERİ
Milan Baros sevinci
Galatasaray'da, Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta sakatlanan Milan...
Arda'dan önemli uyarı
Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, internette hiçbir...
Darko Ceferin yönetecek
UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu 6. ve son haftasında Avusturya'nın Sturm...

  Arda Turan ağladı   Mustafa Sarp açık konuştu
  Koltuğa küs   Panik yaptık
  Hasankeyf   Kader mahkumu
  Milan takipte   Kaçamak yanıt
  Takviye yapacağız   Tarihi müze açıldı
  Aziz Yıldırım etkiledi mi?   Harita değişti!
  Kayseri'ye sevindim   Beklenenden az ilgi
  Vurdulu kırdılı gidiyor   Hakemi Arda'dan Neeskens kurtardı
  Maçın en heyecanlı dakikaları   Nonda zoru başardı!
  Kale gole hep açık   Teselli kaybetmemek
  Yine Göçek yine tepki   Cimbom sonunu getiremiyor
  Harry Kewell yetmedi   Korner verse liderdik
  Barbosa şanssızlığı   Şampiyon tribünde
  Atatürk, G.Saraylı'ydı   Pilavı yemedi
Fırsatı teptiler
Cuma ve cumartesi başa güreşen rakiplerin kaybettikleri puanların...
Yazık oldu
Geriye yaslanmanın bedeli, topa sahip olamamanın faturası bu kadar...
Liderlik neyine!
Keita gibi bir adam nedendir bilinmez, formayı giyip sahaya ilk onbir...
Hesap ver Rijkaard
G.Saray zayıf rakibi karşısında özellikle ilk devre bir pozisyona...
Çok uzaktı çok
Bir ilk yarı izliyoruz; soğuk ve kifayetsiz girişimleriyle geçerken...
Göçek böyle istedi
Maç öncesi her şey sanki Galatasaray' ın lider olması adına...
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
15.HAFTA
Trabzon 3 Ankaragücü 0
Galatasaray 1 İ.B.B. Spor 1
Ankaraspor 0 Manisaspor 3
Beşiktaş 0 Diyarbakırspor 0
Eskişehir 2 Fenerbahçe 1
G.Birliği 2 Denizli 0
Kayseri 3 Bursa 0
Kasımpaşa 2 Sivas 2
Gaziantep 1 Antalya 1
16.HAFTA
Sivas Eskişehir
Manisaspor Beşiktaş
Bursa Ankaraspor
Antalya Galatasaray
G.Birliği Gaziantep
Fenerbahçe Ankaragücü
Denizli Trabzon
Diyarbakırspor Kasımpaşa
İ.B.B. Spor Kayseri

 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital