ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA 13/11/2009
UEFA'dan sıkı takip!
UEFA'dan sıkı takip!
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Avrupa'daki futbol kulüplerinin mali işlerini denetlemek amacıyla bağımsız uzmanlardan oluşan bir ekip kurdu.

SPOR DÜNYASINDA NELER OLUYOR? TIKLA VE ÖĞREN

AA
muhabirinin derlediği bilgilere göre, UEFA, Avrupalı futbol kulüplerinin mali işlerini kontrol etmesi için Kulüp Finansal Denetim Masası (Club Financial Control Panel) adı altında bir ekip oluşturdu.

Eski Belçika Başbakanı Jean-Luc Dehaene'nin başkanlığında, İspanyol Jacobo Beltran, Alman Egon Franck, İtalyan Umberto Lago, Hollandalı Johan Lokhorst, Yunan Petros Mavroidis, Fransız Yves Wehrli, İngiliz Brian Lomax ve İskoç Brian Quinn'den oluşan ve uzmanlık alanları finans, işletme ve hukuk olan bu ekip, kulüplerin hesaplarını inceleyecek, bazı kulüplerin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden diskalifiye edilmesi için UEFA'ya öneride bulunacak.

UEFA Başkanı Michel Platini, birliğin evvelki gün İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu ekibin, Avrupa'dan 53 üye ülkede ''finansal fair play'' yaratmak için var olduklarını belirtti.

Bu ekibin, Avrupa futbolunda yeni bir çağ açacağını ifade eden Platini, ''Finansal fair play, düzenlediği müsabakalarda şeffaflık ve eşitliği garanti etmek isteyen UEFA için en önemli öncelik'' dedi.

UEFA, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin yarıdan çoğunun televizyon ve sponsorluk gelirlerine karşın, her yıl para kaybettiğini düşünüyor.
Yetkililer, kulüplerin, hızlı elde edilen başarıları satın almak yerine, statlar ve genç futbolcular için antrenman sahaları gibi ''uzun vadeli projeler''e yatırım yapmalarını istiyor.

''FİNANSAL FAIR PLAY''


Platini'nin, kulüplerin, paralarını idareli kullanmalarına ilişkin ''Finansal Fair-Play'' planı, Eylül ayında kabul edilmişti.

UEFA İcra Kurulu'nun o ayki toplantısında, futbol kulüplerinin fahiş transfer ücretlerine bir son vermeyi içeren, ''Finansal Fair-Play'' planına göre, gelirlerinden fazla harcama yapan futbol kulüplerine ve bazı zengin kulüp patronlarının, ''futbolu satın alma'' tavırlarına bir kısıtlama getirileceği belirtilmişti.

Platini, ''Kulüpleri bitirmek veya rencide etmek gibi bir düşüncem yok. Aksine, onlara pazarda yardımcı olmak istiyoruz. Turnuvalarımızda boy gösteren takımlar da prensiplerimizi oybirliğiyle kabul etti'' demişti.

Yeni kuralların, 2012-2013 sezonunda uygulanmaya başlayacağını belirten UEFA Başkanı, bu kurallara uymayan kulüplerin, Avrupa kupalarından men edileceğini kaydetmişti.


DİĞER AKTÜEL HABERLERİ
Yenilgisiz şampiyon!
Özbekistan Süper Ligi tarihinde ilk defa lig bitimine 4 hafta kala...
''Uyuşturucudan Formula 1 kurtardı''
Formula 1'in Macaristan ayağındaki sıralama turlarında geçirdiği...

  Rooney Real'i reddetti!   Nefesi yetmedi
  Şeytan planı   Kıbrıs'ta heyecan
  Aslan coştu: 82-55 Beşiktaş ezdi: 80-62   Kısa... Kısa...
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
12.HAFTA
Sivas 2 Kayseri 4
Manisaspor 0 Gaziantep 3
İ.B.B. Spor 1 Antalya 0
Eskişehir 2 Denizli 0
Ankaragücü 2 Kasımpaşa 2
Fenerbahçe 3 Ankaraspor 0
Trabzon 0 Beşiktaş 2
Diyarbakırspor 1 Galatasaray 2
Bursa 1 G.Birliği 2
13.HAFTA
Denizli Antalya
Galatasaray Manisaspor
Beşiktaş Fenerbahçe
Kasımpaşa Trabzon
Eskişehir Ankaragücü
G.Birliği İ.B.B. Spor
Kayseri Diyarbakırspor
Ankaraspor Sivas
Gaziantep Bursa
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital