ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Çok iyi bir fırsat

Ahmet Çakar'ın televizyonda belirttiği gibi sahadaki başarısızlık nedenlerini tespit etmek istiyorsak golleri kaçıranları dile dolamayıp, gollerin nasıl ve neden kaçırıldığı üzerinde analitik değerlendirilmeler yapmak gerekir. Bu yöntemin takımı başarılı kılacağı aşikardır... Trabzonspor da çok gol kaçırıyor son maçlarda. Başarısızlığı şahıs bazında değil, onları meydana getiren nedenlerde aramak gerekir. Halihazırda bir hoca varken, yönetimin alternatif arayışına gitmesi gruplaşma ve huzursuzluğu beraberinde getirir. Bu da bütünlük kaybını doğurur. Bir de oyuncuların hak edişlerinin gecikmesi konusu var. Bu, oyuncuların bireysel ve kolektif performansını çok etkiler. Tedirgin olan futbolcular, rakipler karşısında avare kalırlar.

***

Son maçlarda alınan istikrarsız ve ikbalsiz sonuçların sorumlusu sadece takımın teknik direktörü olarak gösteriliyor. Eğer bir takım bir maç içinde 10 pozisyona girip, bunlardan golsüz çıkıp ve bir de penaltı kaçırıyorsa, bunun nedeni takımın hocası değildir. Tek sorumlu futbolcudur. Çarpım tablosunu öğretmen üretir, öğrencisine ise beceri ve zekayla problemi çözmek düşer! Oyuncuların böyle atıl hale gelmesinde özel hayatlarındaki düzensizlikler baş nedendir. Ama futbolcuların yaşamlarını takip etmekle sorumlu olan iki kapı gibi menajer varken, bu sorunlar neden kaynaklanıyor acaba... Bilen var mı?

***

Trabzon'da sevmediğimiz bir alışkanlık var. Başarısız serilerin ardından, bir galibiyetle her sorun ve yanlış bitiyormuş havası estiriliyor. Ama kazın ayağının öyle olmadığı ve sorunların bitmediği daha sonra anlaşılıyor. Ama her ne halse bu huyumuzdan bir türlü vazgeçemiyoruz. Şüphesiz iyimserlik güzel bir özellik ama bu iyimserliği hakikatlerin önüne geçirmemek kaydıyla.. Yoksa 'Polyanna'cılık bizi içinden çıkılması zor girdaplara sokar. Burada yapılması gereken bu başarısızlık gerceğinin nedenlerinin araştırılıp, giderilmesidir. İste Trabzonspor'un bir başarısız tarafı da budur. Yani takımın öz eleştirisinde pek de etkili ve sağlıklı olduğu söylenemez. Şimdi Trabzonspor'un önünde milli maç hasebiyle verilen bir ara var. Bu ara müthiş bir fırsat ve en iyi şeklinde değerlendirilmeli. Önce Galatasaray ardından kendi sahasında Kayserispor maçları... Bordo-mavililer bu periyottan azami derecede kazançlı çıkmalıdır. Aksi halde, kulüp içinde bazı taşlar yerinden oynatılabilir. Ama unutulmamalıdır ki şampiyonluğa oynayan bir takım, bir sezon içerisinde 3 teknik direktör değişimini asla kaldıramaz.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Broos ne yapsın?   / 03-10-2009
 Hiç yoktan iyidir   / 26-09-2009
 Bu da bayramlık   / 19-09-2009
 En güzel iftarlık!   / 14-09-2009
 Ya şimdiki Trabzon   / 08-09-2009
 Zor bir gece   / 31-08-2009
 Lige dönüş   / 28-08-2009
 Yine aynı!   / 24-08-2009
 Aynı fotoğraf   / 21-08-2009
 Rastgele Trabzon   / 20-08-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
8.HAFTA
Trabzon 0 Gaziantep 0
Diyarbakırspor 1 İ.B.B. Spor 3
Manisaspor 0 Bursa 2
Beşiktaş 1 Denizli 0
Kasımpaşa 3 Ankaraspor 0
Ankaragücü 3 Galatasaray 0
Sivas 2 Antalya 0
Eskişehir 0 Kayseri 1
Fenerbahçe 3 G.Birliği 0
9.HAFTA
Denizli Bursa
Kayseri Ankaragücü
Ankaraspor Eskişehir
İ.B.B. Spor Manisaspor
G.Birliği Sivas
Gaziantep Fenerbahçe
Galatasaray Trabzon
Beşiktaş Kasımpaşa
Antalya Diyarbakırspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital