ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Perestroyka!..

Eski Rus Devlet Başkanı Gorbaçov'un Dünya literatürüne soktuğu bir değişimdir PERESTROYKA!.. Yani anlamı DEĞİŞİM'dir.. Sıkışmış, tıkanmış, yürümeyen bir oluşumun önünü açmak... 106 yıllık Beşiktaş tarihinde de bu örnekleme yaşanmaktadır. Kurumlar ve kurumlara hizmet edenler dar bir alan içinde dönme dolap gibi dönüp durmaktadır. Bir çıkış aranmakta, bu çıkış aranırken çare üretilmemekte, herkes birbirini insafsızca suçlamakta, kıskanmakta, nefret etmekte... Bu yıllarca süregelen geleneklerden, törelerden, duruşlardan, yürüyüşlerden, fanatizmden, üretememekten kurtulmak lazım. Futbol çağını yakalamak lazım. Daha da önemlisi futbol çağının ilerisine gidebilmek lazım. Beşiktaş'ın anayasasında B'den K'ye kadar devrim yapmak lazım. Yeniden bir oluşuma, yeni hedeflere doğru kararlı emin adımlarla yürümek lazım.

Bölünmekle olmaz
Bu kurumlar içinde bulunan futbolcular ve teknik heyet küresel bir krizin yaşandığı ortamda, en güzel otomobillere binmekte, en güzel evlerde oturmakta ve en güzel yerlerde gezmekteler. Evlerine insanlar ekmek götüremezken, milyonlarca doları evlerine götürmekteler. Ama ekmek kazandıkları, mertebe kazandıkları, onur kazandıkları sahanın içine maalesef 1 dolarlık emek getirememektedirler... Yöneticiler hizmet için varlar. Beşiktaş için varlar ve hata için varlar. Bu kadar da değil, böyle olmamalı!.. Bir dava için yola çıkmış insanlar, birbirlerinin sırtını hançerlememelidir. Kimisi dönmüş başkana yakın, kimisi dönmüş muhalefete yakın, kimisi dönmüş şöhrete yakın, kimisi dönmüş taraftara yakın. Beşiktaş'a yakın kimse kalmamış, ne üzücü bir fotoğraf!.. Önce içeride birbirini tutacaksın sonra dışarıda. Sen içeride kendi aranda bu birlikteliği sağlamazsan, o zaman kurumsal anlamda çöküntü içine girersin. Ama bir dakika, Beşiktaş'a hizmet eden herkes şerefli ve onurludur. Sayın başkan Yıldırım Demirören elini cebinden çıkarmayacak, kendi doğrularında hiçbir şeyi esirgemeyecek, arkadaşlarına, dostlarına "Futbolu biliyorum'' diye dolaşan insanlara güvenecek, sonra da ortada kalacak... Bu biraz insafsızlık olacak!..

Gün birlik günüdür
Tafartar Kara Kartal'ın kalbi, sevgisi, gücü, ateşi, parası, gözyaşı, gülümsemesi, sevinci... Ama onlarda bu psikolojik dar alanda sıkıştı, buraya kadardı. Çağın güzellikler tünelinden geçirilmediler. Ama onlar her zaman çabaladı, bir şeyleri daha güzel, daha iyi yapabilmek için. Şimdi bir zaman daha geldi. Yapabileceklerinin en güzelini yapabilmek için, O gün bugündür... Değişmek, hep birlikte, yeniden, el ele tutunarak. Kurumları sağlıklı duruma getirerek... Herkes dönüp yukarıda duran Beşiktaş aynasına bakmalı "Biz nerede hata yaptık'' diyerek ders almalı. Can simitleri birbirine sarılmalı ki Kartal yeniden canlansın. Evet hadi bakalım, hep birlikte ayağa kalkıp yeni bir çağa doğru uçalım. PERESTROYKA'yı yaşayalım.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hişt hişt sakin ol...   / 04-10-2009
 Buz devri!..   / 01-10-2009
 Sen kimsin?   / 30-09-2009
 Bu yapılan linç!   / 23-09-2009
 Yere yatsana!   / 20-09-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
8.HAFTA
Trabzon 0 Gaziantep 0
Diyarbakırspor 1 İ.B.B. Spor 3
Manisaspor 0 Bursa 2
Beşiktaş 1 Denizli 0
Kasımpaşa 3 Ankaraspor 0
Ankaragücü 3 Galatasaray 0
Sivas 2 Antalya 0
Eskişehir 0 Kayseri 1
Fenerbahçe 3 G.Birliği 0
9.HAFTA
Denizli Bursa
Kayseri Ankaragücü
Ankaraspor Eskişehir
İ.B.B. Spor Manisaspor
G.Birliği Sivas
Gaziantep Fenerbahçe
Galatasaray Trabzon
Beşiktaş Kasımpaşa
Antalya Diyarbakırspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital