ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA 07/10/2009
Teklifleri 1 saniye bile düşünmedim
Teklifleri 1 saniye bile düşünmedim
Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda Turan, küçükken genç milli takımda oynama hayalini kurduğunu, şimdilerde ise 5 gol atabileceği bir maçın, hayallerini süslediğini ifade etti.

***

Arda'dan samimi açıklamalar

Arda, sponsoru olan Nike firmasının ''İstanbul'daki Nike İkonları'' kampanyasının kataloğunda, özel yaşamı ve futbol hayatıyla ilgili düşüncelerini anlattı..

İnanılmaz hayalperest bir insan olduğunu vurgulayan Arda, ''Küçükken biri neyin hayalini kurar? Barcelona'da futbol oynamanın. Ben genç milli takımda oynamanın hayalini kuruyordum. Şimdi de her maça çıkmadan önce, 5 gol atacağım bir karşılaşmanın hayalini kurarım. Gerçekleşmiyor, ama ben yine de kuruyorum. Bunları hayal etmeye devam edersem, günün birinde
de gerçekleşeceğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Arda, olduğu noktaya gelmesinde en çok desteği ailesinden gördüğünü kaydederek, şunları söyledi:

''Sonuçta bir meslek seçiyorsunuz, futbolcu oluyorsunuz ve okuldan uzaklaşıyorsunuz. Ben lisede çok zeki bir öğrenciydim, orta okulu birincilikle bitirmiştim. Yani iyi bir üniversiteye gidebilirdim. Sonuçta tüm bunları bırakıp hayatınızı riske atıyorsunuz. Çünkü sporda her zaman iyi paralar kazanamıyorsunuz. Ama ailem benim yeteneğime güvendi ve bana hep destek oldu.''

TEKLİFLERİ 1 SANİYE BİLE DÜŞÜNMEDEN REDDETTİM

İnsanların, futbolcuların maddiyat için yaşadığını düşündüğünü kaydeden genç yıldız, ''Evet maddiyat önemli, ama asla her şey değil benim hayatımda. Hayatımı değiştirecek teklifleri, 1 saniye bile düşünmeden reddettim'' dedi.

Arda, gençlere tavsiyelerde de bulunarak, ''Gençlere tek tavsiyem yaptıkları işe saygı duymaları gerektiğidir. İyi beslenip iyi uyumanız gerekiyor, yoksa istediğiniz kadar yeterli olun, kaybolup gidersiniz. Bu üç kurala uymak şart. Kalan diğer zamanlarda da her şeyi sınırda yaşamak lazım'' diye konuştu.

HAYATIN HER ALANINDA VARIM

Arda Turan, ''İçi dışı bir olan biriyim. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe; her kesimden tarafların beni sevdiğini ve sadece bir futbolcu olmadığımı düşünüyorum'' diyen Arda, ''Çünkü ben hayatın her alanında varım. Magazinsel olarak da haber olarak da sporcu olarak da... Bundan hiç de rahatsız değilim, tam tersine çok da keyif duyuyorum. Çünkü nihayetinde işimi yapıyorum ve çok çalışıyorum'' ifadelerini kullandı.

Maç bitince formasını çıkartıp asıp, stattan dışarı normal bir insan, normal Arda olarak çıktığını dile getiren Arda, rutin günlerinde, idmanın dışında, yazları yüzdüğünü, kışları sinemaya gittiğini, DVD izlediğini belirtirken, izin günlerinde ise sabahlara kadar eğlendiğini söyledi.

BİR FARK YARATMAK İSTİYORUM

Türkiye'deki bazı şeyleri değiştirmek ve bir fark yaratmak istediğini anlatan Arda, ''Futbol sistemindeki bazı sorunları gidermek ve genç yetenekler keşfedilmeden kaybolmasın istiyorum. Bunun için çok çalışıyor, düşünüyor ve özellikle eski, usta futbolcuların yazdığı kitapları okuyorum'' şeklinde konuştu.

Duygularını yansıtmasını çok seven bir insan olduğunu anlatan Arda, soyunma odasında bağırdığını, sevindiğini ve ağladığını vurgulayarak, ''Duygularımı yansıtamadığım zaman bir hiçim...Ama sporcu dediğin böyle olmalı zaten'' dedi.

BAYRAMPAŞA'DA KİMSE BENİ UMURSAMIYOR

Arda, doğma büyüme İstanbullu olarak, şehrin kendisinde bambaşka bir yeri olduğunu vurgularken, küçüklüğünün geçtiği Bayrampaşa'yı çok sevdiğini, onun dışında Bebek, Etiler, İstinye ve Yeniköy'ün gözde semtleri olduğunu dile getirdi.

Bayrampaşa'ya gittiği zaman ''Arda'' olduğunu hatırladığını kaydeden genç yıldız, şöyle devam etti:
''Orada kimse benimle uğraşmıyor, kimse bana 'Arda Turan' gibi davranmıyor. Küçükken hep önünde takıldığım bakkalın köşesine gidip yarım saat oturuyorum, kimse beni umursamıyor.''

Arda, hayat felsefesini ise şöyle özetledi:

''Hayat bir denge üstüne kuruludur, ben hayatı hep öyle görürüm. Her şeyin tadında olmasının gerektiğini düşünüyorum. Bir şeyi az yaparsan da çok yaparsan da keyifli olmaz. Buna göre yaşıyorum ve bu felsefemin doğru olduğuna inanıyorum.''



AA


DİĞER GALATASARAY HABERLERİ
Gökhan Zan Rijkaard'ı sevindirdi
G.Saray'da sakatlığı yüzünden 8 maçtır forma giyemeyen Gökhan Zan'ın...
Rijkaard rakip tanımıyor
Rakiplerin maçlarını izlemeyen ve takip ettirmeyen G.Saray'ın hocası,...
Sıkıyönetim
Bundan böyle, maçtan önce geceleri dışarıda gezenler ağır para cezası...

  Kaptanlığı alalım   Aslan taşınıyor
  Kimse paniğe kapılmasın   Start verilecek
  Polis iz sürüyor   Engellilere destek
  Kart sayısında azalma   Sabırsızlıkla bekliyor
  Sakatlar çalışıyor!   Beşiktaş gibi olurlar!
  Cimbom A2'de doludizgin   İzin bugün bitiyor
  Nonda gitmedi   Filede açılış günü
  Maç iptal edildi
Hıncal abi kılıç balığını çekti!..
Assos' tan Baba Burnu' na giderken ' Sokakağzı' diye minik bir...
Dersin hocası kim?
Galatasaray' ın dünya çapındaki teknik direktörü Rijkaard ve...
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
8.HAFTA
Trabzon 0 Gaziantep 0
Diyarbakırspor 1 İ.B.B. Spor 3
Manisaspor 0 Bursa 2
Beşiktaş 1 Denizli 0
Kasımpaşa 3 Ankaraspor 0
Ankaragücü 3 Galatasaray 0
Sivas 2 Antalya 0
Eskişehir 0 Kayseri 1
Fenerbahçe 3 G.Birliği 0
9.HAFTA
Denizli Bursa
Kayseri Ankaragücü
Ankaraspor Eskişehir
İ.B.B. Spor Manisaspor
G.Birliği Sivas
Gaziantep Fenerbahçe
Galatasaray Trabzon
Beşiktaş Kasımpaşa
Antalya Diyarbakırspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital