ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA 06/10/2009
Süper Lig Panorama
Süper Lig Panorama
Gol Krallığı
6 Gol:
Nonda (G.Saray)
4 Gol:
Baros (G.Saray), Kahe (G.Birliği), Makukula (Kayseri)
3 Gol: Emre Aygün (A.Gücü), Tazemeta, Mendoza (Diyarbakır), Mehmet Yılmaz, Youla (Eskişehir), Alex, Güiza, Kazım, Semih Şentürk (F.Bahçe), Kewell (G.Saray), Mustafa Pektemek (G.Birliği), Serhat Gülpınar (İst. BŞB), İsaac (Manisa),
Kamanan (Sivas), Egemen Korkmaz, Umut Bulut, Colman (Trabzon)

Asist Krallığı
8 Asist:
Arda Turan (G.Saray)
5 Asist: Ali Tandoğan (Bursa) 4 ASİST: Ceyhun Eriş (A.Gücü), Burak Yılmaz (Eskişehir), Colman (Trabzon)
3 Asist:
Alex, Güiza (F.Bahçe), Keita (G.Saray), Gabric (Trabzon)
2 Asist: Emre Aygün (A.Gücü), Jedinak (Antalya), Adnan Güngör (Diyarbakır), Emre Belözoğlu (F.Bahçe), Kewell (G.Saray), Beto (G.Antep), Burhan Eşer, Harbuzi, Mustafa Pektemek (G.Birliği), İbrahim Akın (İst.BŞB), Cangele (Kayseri), Nizamettin Çalışkan (Manisa)

Süperlig Altın Karma
CENK (G.Antep) SERHAT (İst.BŞB) KAMANAN (Sivas) MAKUKULA (Kayseri) BATALLA (Bursa) ALEX (F.Bahçe) BİLİCA (F.Bahçe) CEYHUN (A.Gücü) METİN (A.Gücü) SEDAT (Sivas) MAHMUT (G.Antep)

Kırmızı Kartlar
Yok

Sarı Kartlar
Ediz Bahtiyaroğlu (A.Gücü), Hakan Özmert, Korhan Öztürk, Balili, Ali Zitouni (Antalya), Ekrem Dağ, Nobre, Fink (Beşiktaş), Turgay Bahadır, Veli Acar (Bursa), Fahri Tatan, Ahmet Cebe, Emin Aladağ (Denizli), Ayman (D.Bakır), Bülent Ertuğrul, Burak Yılmaz, Ragıp Başdağ, El Saka (Eskişehir), Lugano, Gökhan Gönül, Alex, Cristian (F.Bahçe), Mustafa Sarp (G.Saray), Julio Cesar Souza, Hakan Bayraktar (G.Antep), İlhan Eker, Tozo (G.Birliği), Gökhan Süzen, Serhat Gülpınar (İst.BŞB), Makukula, Bilal Aziz Özer, Cangele, Furkan Özçal, Ömer Şişmanoğlu (Kayseri), Sedat Bayrak, Murat Sözgelmez, Petkoviç, İbrahim Şahin, Musa Aydın (Sivas), Serkan Balcı, Selçuk İnan, Gabric, Colman (Trabzon)

Sarı Kart Cezalıları
Ediz Bahtiyaroğlu (A.Gücü), Ali Zitouni (Antalya), Bülent Ertuğrul, Ragıp Başdağ (Eskişehir), Tozo (G.Birliği), Bilal Aziz Özer (Kayseri), Sedat Bayrak (Sivas)

Haftanın Takımı
A.Gücü

Başkent ekibi ligde İstanbul'un üç büyük takımına karşı en farklı galibiyetini aldı. G.Saray'a 6 dakikada 3 gol attı. Tarihi bir zafer elde etti. Rakibinin yenilmezliğine son verdi.

Haftanın Oyuncusu
Ceyhun
Galatasaray önünde mükemmel bir futbol sergiledi. Orta alanda oyunun her iki yönünü de iyi oynadı. Büyük zaferin en önemli kahramanıydı. Takımına liderlik yaptı.

Haftanın Hocası
H. Karaman

Tecrübeli hoca, G.Saray önünde maçı orta sahada kazandı. Başarılı taktiğiyle takımını mükemmel oynattı. saha kenarındaki hırsı ve maçı yaşaması görülmeye değerdi.

Haftanın Kötüsü
Beşiktaş Taraftarı

Efsaneleşen ve yeri göğü inleten Beşiktaş taraftarı bu hafta sınıfta kaldı. Başkanını, futbolcusunu, yönetimini protesto etti. Yetmedi kendi içinde kavga etti. Olaylar üzücüydü.

Haftanın Hakemi
Aytekin Durmaz

İki iddialı takımın maçında mükemmel bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve çaldığı düdükler doğruydu. Maçın sonucuna etki edecek yanlış kararlar almadı.

Haftanın Golü
Murat

Ceyhun'dan aldığı pasla hareketlenen Murat Duruer adeta G.Saray defansının ortasından geçti. Uğur Uçar'ın belini kırdı ve golünü attı.

Haftanın Tartışması
Frank Rijkaard

G.Saray ligde ilk yenilgisini alırken Hollandalı teknik adamın kararları tartışıldı. Oyuncu seçimleri ve takımına verdiği taktik eleştirildi.

9. Hafta Programı
17 Ekim Cumartesi: 16.00 Denizlispor-Bursaspor 20.00 Beşiktaş-Kasımpaşa
18 Ekim Pazar: 15.00 İstanbul BŞB-Manisaspor 15.00 Gençlerbirliği-Sivasspor 15.00 Kayserispor-Ankaragücü 16.00 Gaziantepspor-Fenerbahçe 18.00 Antalyaspor-Diyarbakırspor 20.00 Galatasaray-Trabzonspor

Göze Batanlar
Mustafa Denizli: Kariyerinin en zor maçlarından birini oynadı. Beşiktaş taraftarı yoğun protestolarla ortalığı yangın yerine çevirirken o adeta buz kesmişti. Tribünlerde Denizli lehine ya da aleyhine tek bir ses çıkmaması da oldukça ilginçti.

Rüştü: Beşiktaş'ın, Denizli sınavında büyük sorumluluk aldı. Bıçak sırtında bir maç oynadı. Kendisini kötü sonuçlardan sorumlu tutan öfkeli taraftarlar, en ufak bir yanlışta ona yükleneceklerdi. Rüştü hata yapmadı.

Bülent Uygun: Antalya maçı öncesi sonuç ne olursa olsun istifa edeceğini açıklamıştı. Yıllarını verdiği ve zirveye çıktığı Sivasspor'u bırakmak kolay değildi. Haftanın en duygusal hocasıydı. Bu yoğunluk içinde ligde ilk kez kazandı.

Batalla: Arjantinli oyuncu frikikten gol atarak Manisa deplasmanında Bursaspor'a hayat verdi. O dakikaya kadar ev sahibi takım Bursa'nın üzerine çok etkili geliyordu. Ancak Batalla'nın golü rakibin hırsını kırdı.

Haftanın Rakamları
8
2009-10 sezonunun ilk 8 haftasında oynadığı 8 karşılaşmayı da kazanma başarısı gösteren Fenerbahçe, kendine ait lig tarihinde en iyi başlangıç yapma rekorunu kırdı.

3 Süper Lig'in 8. haftası geride kalırken yenilgisiz 4 takımdan 3 tanesi ilk mağlubiyetlerini aldı. Galatasaray, MKE Ankaragücü'ne 3-0, Eskişehirspor evinde Kayserispor'a ve G.Birliği deplasmanda Fenerbahçe'ye kaybetti.

11 G.Saray, ligde MKE Ankaragücü'ne 11 maç sonra yenildi. Bu haftaya kadar Ankaragücü'ne en son 2003-04 sezonunun 29. haftasında Ankara'da oynanan maçta 1-0 yenilen G.Saray daha sonra 10 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik almıştı.

15 Süper Lig'de bu sezon oynadığı ilk 5 maçta 6 gol atan Bursaspor, ligdeki son 3 maçında 9 gol atarak toplam 15 gole ulaştı. Bursa son olarak deplasmanda Manisa'yı 2-0 yendi. Yeşil-beyazlılar, ligdeki en golcü 3. takım oldu.

En Değerli Oyuncu
Shabani Nonda ..........................Galatasaray ..........................1.077
Arda Turan ................................Galatasaray ..............................991
Gökhan Gönül ............................Fenerbahçe ..............................920
Alex de Souza ............................Fenerbahçe ..............................890
Vederson ....................................Fenerbahçe ..............................879
Volkan Demirel ..........................Fenerbahçe ..............................874
Daniel Güiza ..............................Fenerbahçe ..............................824
Carlos Kahe ..............................Gençlerbirliği ............................814
Gustavo Colman ........................Trabzonspor ..............................755
Julio Cesar Souza ....................Gaziantepspor ............................736

Bu Değerlendrme Nasıl Yapıldı?
HER FUTBOLCU: -OynadğHer Dakika çin 1 -Pas çin 1 -Pas çin -1 -Mücadeleden KazandğHer Top çin 2 -Mücadeleden Kaybettiği Her Top çin -2 -KaçğHer Penaltçin -100 -Kendi Kalesine AttğGol Başna -25 -YaptğHer Faul Başna -10 -YapHer Faul Başna 10 -Gördüğü SarKart Başna -50 -Gördüğü KKart Başna -200 -Düşülen Her Ofsayt Başna -10 -YapHer Gol Asisti çin 75 -Önlediği Her Gol Girişimi çin 50 -Her şut çin 5 -Her şut çin 15
HER KALECİ-Attğığı Gol Başna 225 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç çin 150 -Önemli Kurtarş çin 50 -KurtardğHer PenaltAtşçin 150 -Yediği Gol Başna -
50 DEFANS -AttğGol Başna 200 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç çin 125 -Yediği Gol Başna -50
ORTA SAHA -AttğGol Başna 175 -Yediği Gol Başna -20
FORVET -AttğGol Başna 150


DİĞER TURKCELL SÜPER LİG HABERLERİ
Sivasspor yeni hocasını buldu!
Sivasspor'un yurt dışında çalışan bir Türk teknik direktörle...
Bülent Uygun'un son vedası
Futbolseverlerce ''Asker Bülent'' olarak tanınan Bülent Uygun'un 7...
Gözler Tahkim Kurulu'nda
Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun, Ankaraspor'un durumunu...

  Timsahlardan anlamlı proje   Yıkıldılar
  İngiltere yolcusu!   En zor maçımızdı
  Manisa ilk 6'ya girer   Yenilgi normal
  Makukula durmuyor   Doğan: Sorun yok
  A.Gücü çok mutlu
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
8.HAFTA
Trabzon 0 Gaziantep 0
Diyarbakırspor 1 İ.B.B. Spor 3
Manisaspor 0 Bursa 2
Beşiktaş 1 Denizli 0
Kasımpaşa 0 Ankaraspor 0
Ankaragücü 3 Galatasaray 0
Sivas 2 Antalya 0
Eskişehir 0 Kayseri 1
Fenerbahçe 3 G.Birliği 0
9.HAFTA
Denizli Bursa
Kayseri Ankaragücü
Ankaraspor Eskişehir
İ.B.B. Spor Manisaspor
G.Birliği Sivas
Gaziantep Fenerbahçe
Galatasaray Trabzon
Beşiktaş Kasımpaşa
Antalya Diyarbakırspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital