ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA 16/09/2009
Daum ne demek istedi?
Daum ne demek istedi?
Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında Daum'la beraber Diego Lugano da yer aldı.

***

Şampiyonluk hedefi gerçekçi değil...

Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum, yarın oynanacak Twente karşılaşmasından önce bir basın toplantısı düzenledi..

Toplantıda konuşulanlardan sizin için derlediklerimiz şöyle:

LUGANO: "BILICA İLE BİRBİRİMİZİ YENİ TANIYORUZ"

Bizim için önemli olan takımın uluslar arası seviyede attığımız ilk adımı iyi atmak. Ligde oynuyoruz ama Avrupa bambaşka bir alan. Bütün oyuncular da bunun farkında. Edu'yla 3 sene beraber oynadık. Bizbirimizi çok iyi tanımıştık.
bu sayede defans organizasyonumuz iyiydi. Bilica ile birbirimizi yeni tanıyoruz. Defans organizasyonunda birbirini tanımak ve güvenmek çok önemli.

DAUM: "UMARIM YENİLİKLER İYİ OLUR"

Şampiyonlar Ligi'ne benzer bir statüde oynayacağız. Bu, daha ilgi çekici ve heyecanlı olacak. Eşit bir sistem uygulandı. Aynı zamanda başka bir yenilik de 6 hakemle yönetilen bir maça ilk defa çıkacağız. Futbolda bu ilk defa oluyor. Bu gruplardan sonra net bir şekilde yeni sistemin bize ne getireceğini göreceğiz. Umarım hakemler tarafından verilen kararlar bu değişiklikle daha sağlıklı hale gelecektir. Bu da ilgi çekecek bir değişim olacak.

"BİZİ İKİ GÜÇLÜ RAKİP BEKLİYOR"

İyi bir grupta olduğumuzu düşünüyorum. İki güçlü rakip bekliyor bizi ama Sheriff hakkında daha net bir bilgimiz yok. Twente geçen yıllarda çok iyi neticeler elde etti. İyi, genç futbolcular yetiştiren ve satan bir ekip. Gerçekten güçlü bir rakip. Geçen sezon Schalke ile yaptıkları maçı izlemiştim. Bu yıl gruplar belli olduktan sonra biz de onları takip ettik, maçlarını izledik. İyi bir karışım var rakibimizde. Genç ve yetenekli futbolcular tecrübeli oyuncularla birleşmiş. Oynadıkları sistem 4-3-3. Zaman zaman 4-5-1 de oynuyorlar. Sonuçta esnek bir sistemleri var. Bazen 5 forvetle oynuyorlar bazen de tüm takım olarak savunma yapıyorlar.

"OYUNCULARIM AVRUPA LİGİ İÇİN ÇOK HIRSLI"

Bizim için önemli olan içeride oynayacağımız maçta baskı yapmak ve maçı rakibimizin kalesinde oynamak. Kontra atak yememek için de dikkatli olmamız lazım. Dediğim gibi rakibimiz güçlü bir ekip. Daha önce Lugano'nun da söylediği gibi futbolcularımız Avrupa Ligi için çok hırslılar. Başarılı olmak istiyoruz Avrupa'da. Zor bir grup olacak ama iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu yüzden hedefimiz galibiyet. Bizim açımızdan bakınca çok büyük bir istek ve sabırla oynamalıyız. Böyle bir rakibe karşı bunu başarmamız çok önemli.

"CARLOS, ÖNDER VE DENİZ YOK"

Kadroya gelince... Önder oynayamayacak. Roberto Carlos'da büyük soru işareti var. Deniz de hazır olamayacak. Geri kalan oyuncularımızın hepsi oynayabilecek durumdalar ve sağlamlar.

"AVRUPA LİGİ BİZİM İÇİN BAYRAM HAVASINDA GEÇECEK"

Avrupa Ligi'nin heyecanla bekliyoruz. Bizim için heyecanlı günler olacak. Bizim için bu maçların olduğu günler bayram günü olacak. Lig'deki heyecanı yaşamaya devam edeceğiz ama Avrupa Ligi maçlarında bayram havası yaşamak istiyoruz.

"KİMSE BİZE BİR ŞEY HEDİYE ETMEDİ"

Bugüne kadar oynadıklarımız çok zor maçlardı. Kimse bize bir şey hediye etmedi. Twente de hediye etmeyecek. Her maça bunun bilinciyle hazırlanıyoruz. Her zaman en hazır halimizle maça çıkmak istiyoruz. Hazırlıklarımız 'bir maçı nasıl kazanırız' anlayışı ile şekilleniyor. İlk etaptaki hedefimiz gruplardan çıkmak. Ondan sonrasını şimdi düşünmek ve konuşmak istemiyoruz.

"ŞAMPİYONLUK HEDEFİ GERÇEKÇİ DEĞİL"

Benim için 'kupayı kazanabiliriz' demek çok büyük bir spekülasyondur. Daha şartlar nasıl gelişecek, Şampiyonlar Ligi'nden kimler gelecek gibi olgularbelli değil. Bunları bilmeden hedef koymak çok gerçekçi olmaz.

"RAKİBİMİZDEKİ TÜM FUTBOLCULAR İYİ"

Twente takımındaki tüm futbolcular iyiydi. İsim vermek doğru olmaz çünkü yarın isim verdiklerimizden bazıları iyi oynamazsa veya vermediklerimizden biri iyi oynarsa zor duruma düşebilirim.
AA


DİĞER FENERBAHÇE HABERLERİ
Fener 157. maçına çıkacak
UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki ilk maçında yarın Hollanda'nın...
Hollandalılar'a karşı şansı tutmuyor
UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki ilk maçında yarın Twente ile...
Daum'un Avrupa karnesi
UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı sonuçlara imza atmak isteyen...

  Özel biriyim   Rakibi çözdük
  Disiplin çok önemli   Kaptan Alex'e şekerli kupa
  Twente'nin 10 maçtır bileği bükülmüyor   Douglas'a dikkat
  Kazım kızağa   Fener'e alerjisi var!
  Bu rapor Çoban'ı yakar!   F.Bahçe günlüğü
Tehlike büyük
Neden Emre' yi çarmıha gerenler, Tabata' ya 2 kat fazla hareket çeken...
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
5.HAFTA
Manisaspor 3 Sivas 1
Bursa 0 Fenerbahçe 1
İ.B.B. Spor 1 Trabzon 6
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 2 Eskişehir 2
Denizli 0 Diyarbakırspor 0
Galatasaray 3 Beşiktaş 0
Kayseri 0 Ankaraspor 0
Gaziantep 1 Kasımpaşa 0
6.HAFTA
Trabzon Antalya
Sivas Bursa
Diyarbakırspor Manisaspor
Kasımpaşa Galatasaray
Eskişehir Gaziantep
Ankaragücü G.Birliği
Fenerbahçe İ.B.B. Spor
Ankaraspor Denizli
Beşiktaş Kayseri
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital