ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA 10/09/2009
Alpay: Daum samimi değil
Alpay: Daum samimi değil
Türk futbolunun başarılı defans oyuncularından ve yurt dışında uzun süre futbol oynayan Alpay Özalan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'u samimi olmamakla suçladı..

Kanal A televizyonunda Esra Harmanda'nın hazırlayıp sunduğu 'hadikonuşalım' programını konuk olan Alpay Özalan, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ile probleminin devam ettiğini, bugün sokakta görse selam vermeyeceğini belirterek, ''Daum ile problemim devam ediyor. Daum, Türkiye'ye geldiği ilk 3 yılında güzel işler yaptı. Sonra Almanya'da dışlandı,
Milli Takımı'ndan uzaklaştırıldı. Fenerbahçe'den gönderildi. Sonra Köln'e geldi. Ben de Köln'de oynadığım için sevindim. Beni tanıyan, Türkleri seven bizi bilen tanıdığım bir hoca diye; ama yanılmışım.'' dedi.
Türkiye'de Beşiktaş'ta tanıdığı Daum'la Köln'deki Daum arasında çok farklar olduğunu belirten Alpay, ''Tanıdığım Daum'la onun arasında çok fark var. Aramızda soğukluk vardı, onu da söyledim. 'Tanıdığım Daum değilsin' dedim. Onu şuan sokakta görsem ona selam vermem. Bunu kimse bilmez, bizim ona burada verdiğimiz değeri o bize orada Köln'de vermedi. Türklere karşı önyargılı. Türk bayrağını sallaması, Atatürk'ü anması, İstiklal Marşı'nı söylemesi samimi hareketler değil, onları samimi yaptığına inanmıyorum. Ama inşallan Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye faydalı olur. Çünkü Fenerbahçe bizim takımımız, umarım başarılı olur, ama ben buna inanmıyorum.'' diye konuştu.

İZMİR'DEN BİR TAKIMLA ÇALIŞMAK İSTEDİK AMA OLMADI
Futbolcu olmasında babasının etkisini, Siirt Jetpaspor ile çalışmasını ve örnek aldığı oyuncuları da sıralayan Alpay, herşeyini babasına borçlu olduğunu söyledi.
Karşıyaka'nın çok iyi bir taraftarı olan babasının yanında 5-6 yaşlarında maçlara gitmeye başladığını ve futbolu sevdiğini söyleyen Alpay, futbola başlaması, 3. Lig'den Ümit Milli Takıma gidişini ve örnek aldığı oyuncuları ise şöyle anlattı;
''Futbolcu olmak istediğimi söylediğimde babam elimden tutarak Altay'ın seçmelerine götürdü. Fizikli olduğum için de hemen farkedildim. Altay'ın altyapısından yetiştim. Devlet memura olan babam çok yardımcı oldu, ayakkabı parçalayıp, cam kırdığımda hiç tepki görmedim. Çocukluğumda Karşıyaka'yı tutuyordum. Oyuncuların posterlerini odamın duvarlarına asardım. Benim çocukluğumda ayrıca Rıdvan Dilmen çok popülerdi. Galatasaray'ın çok beyefendi oyuncusu ve Kaptanı Cüneyt Tanman, Prekazi, Kovaçeviç, Selçuk Yula vardı. Bunları örnek aldım ve posterlerini odamın duvarına astım. Altay çok büyük şimdi de öyle, ünlü oyuncular yetiştirdi. Mustafa Denizli, Erdi, Toprak ve ben çıktım. Altay'da yetiştikten sonra Soma Linyit'e kiralık gittim. 15 milyon lira para almıştım. 3 milyon lira peşin vermişlerdi. İlk işim ise anneme çamaşır makinası almak oldu. Benden sonra eve getirmelerini söyledim. Annem çok mutlu olmuştu.
Göztepe oturduğumuz semtti. İzmir bizim şehrimiz. Süper Lig'de bir takımının olmaması üzücü. İzmir'de Göztepe'de futbolu bırakmak, jübile yapmak istedim ama olmadı. Faal futbolu bu yıl bıraktım, seneye ne olur bilmiyorum, o yüzden de jübile yapmadım. Siirt Jetpaspor benim, 3 yıl içinde Süper Lig'e çıkmak istiyorum. 3 yıl sonra ne olur bilmiyorum. Belki başkan futbolcu olarak oynayabilirim. Ben faal oyuncu gibi antrenman yapıyorum. Takımla birlikte çalışıyorum. Antrenmana çıkan başka bir başkan gördünüz mü?
10 yıl yurtdışında oynamam futbola bakış açımı değiştirdi. Fatih Terim'in bir açıklaması vardı, 'Benim yetiştireceğim oyuncu yönetici olmalı' diye. 15 bin antrenör var. Bir çok spor yorumcusu var. Terim'in o açıklaması doğrultusunda Fadıl Akgündüz ile İzmir'den bir takım alalım dedik olmadı. Siirt Jetpa'yı aldık. Ben bu takımın herşeyiyle ilgilenip Süper Lig'de başarılı olacak hale getireceğim. Avrupa'daki tecrübelerimi takıma yansıtmaya çalışacağım. Fatih hocamla da görüştüm, bana destek veriyor.
Bunu Egeli olduğum için İzmir takımlarından biriyle yapalım dedik. İzmir kulüpleriyle olmadı. Bazıları kayyumda, bazılarının farklı sıkıntıları var. Bunun üzerine Siirt valisi aradı, Fadıl Akgündüz'le görüşmüş, bu bölgenin kalkınması için çalışalım demiş. Bu da öyle başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Siirt milletvekili, onun manevi takımını Süper Lig'e çıkarmak, o bölgeye hizmet etmek istiyoruz.''

FATİH TERİM'E ÇOK ŞEY BORÇLUYUM
Siirtspor Başkan yardımcısı Alpay Özalan, Beşiktaş'a gelmeden önce Altay'ın kendisini Soma Linyintspor'a verdiğini belirterek, ''Orada oynamaya başladım. Sonra o bölgelerde taramalar yapan Fatih Terim hocam beni 3. Lig'den Ümit Milli Takıma aldı. Altay da hemen benimle sözleşme imzaladı. Kulüpler benimle ilgilenmeye başladı. Bir yıl sonra da Olimpik Milli Takım'la Akdeniz Oyunları'nda birinci olduk. Başarılı da olunca Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş beni çok istedi. Bonservisim Altay'da idi ve en yüksek parayı veren Beşiktaş'a gittim. Metin, Ali, Feyyaz'ın olduğu kolej takımına gittim. Ortam çok güzeldi, o zaman Fenerbahçe ve Galatasaray'da ortam Beşiktaş'taki gibi güzel değildi.'' dedi.

DAVİD BECKHAM BENİ MAHCUP ETTİ
Alpay, İngiltere'den ayrılmasına neden olduğu söyleyen David Beckham ile arasında yaşanan olayı da anlatırken, Beckham'la arasının iyi olduğunu ve kendisini de mahcup ettiğini söyledi.
Alpay, Beckham'la aralarının bozulmasına neden olan olayın İngiltere'de Sunderland'ta 2 - 0 yenildikleri milli maçta yaşanan olaylar olduğunu belirterek, ''O maçta aramızda bir tartışma oldu. Ben o zaman İngiltere'de oynuyorum. Milli maçta saha içinde çok çirkinlikler yaptı. Buna 'Rahat dur, uslu ol, bir hafta sonra İstanbul'a geleceksin' dedim. O burada da daha ısınmaya çıktığımızda aynısını yapmaya başladı. Ben yine sabrettim. Seramonide bana, 'Türkiye'ye geldik, hani ne oldu, görmedik bir hareketini' diyerek beni iğneledi. Bir penaltı oldu. O penaltı atışı yapılana kadar ben adeta hatim indirdim. Onun da ayağı kaydı, penaltıyı kaçırdı. Ben de yanına gidip ona birşeyler söyledi. Maçın devre arasında hakem Collina, bizi odasına çağırdı, muz ve meyve ikram etti. Bize iyi bir konuşma yaptı. İkimizin de ülkelerimiz için önemli oyuncular olduğunu söyledi. Olay da orada bitti.'' dedi.
Olayın orada kapandığını belirten Alpay, İngiltere basınında birşey olmadığını, ama Türk basınının olayı çok büyütüğünü belirterek, ''Türkiye'de basın öyle şeyler yazdıki kuklalarım yakılıyormuş, tepki varmış gibi. İngiltere basını bunları alıp yazdı. Ortam gerildi. Sözleşmem de bitiyordu, başkan da Türk basını ve İngiliz basının yazdıkları nedeniyle gönderebileceklerini söyledi. Ben de ayrıldım. Beckham ile daha sonra görüşmedik. Aramızda birşey yoktu. Bir gün Londra'da havalanında gazeteciler gelip Beckham'ın yanına gitmek istermisin diye sordu. Ben Türkiye'ye gelirken, meğer o da İspanya'ya gidiyormuş. Ben gazetecilere gitmek istemem dedim, kabris yapacağız ya. Beckham'a da teklif edilmiş o geldi. Beni mahcup etti, utandım. Hatta orada bana, 'Ben olayların bu kadar büyüyeceğini tahmin etmiyordum. Futbol sahada kalır. Sana bundan sonraki hayatında başarılar dilerim.' dedi. Ben utandım. Aramızda hiç bir kırgınlak yok, çok da iyiyiz.'' diye konuştu.
İngiltere'den ayrılmasında Beckham'la yaşadığı olayın da etkili olduğunu belirten Alpay, gelen tekliflerin de ayrılmasını tetiklediğini söyledi. Alpay, Japonya'dan teklif geldiğini, parayı ve reklamı tercih ettiği için de Japonya'ya gittiğini belirterek şunları söyledi;
''2002 Dünya Kupası'nda FIFA'nın en iyi 11 arasına giren tek Türk oyuncusuydum. Sertifikalarım var. Çok kulüp istedi. Japonya iyi para verdiği ve reklama düşkün olduğu için tercih ettim. Devre arasında gittim, 11 puan gerideydik, 4 pua farkla şampiyon olduk. Ben en iyi oyuncu ödülünü aldım. Şampiyonluk yaşadım, 70-80 bin kişiye maçlar oynadık. Ama Japonya'da içimi acıtan bir olay yaşadım. Şampiyonluk maçında 200-300 basın mensubu o maçı takip ediyordu. Yabancı basın da ilgi göstermişti. Çünkü İtalya, Almanya ya da İngiltere'ye transferim sözkonusuydu. Fakat bir tane Türk gazeteci yoktu. Tribünlerde belki binlerce Türk bayrağı sallayan Japon vardı. Şampiyonluktan sonra bir Türk gazeteci aradı, tebrik etti, ardından da bir resim isteyerek gazeteye basalım dedi. Bu beni çok üzdü. Bunu hiç unutamam. Biz yurt dışında büyük işler yaptık. Hala yapan arkadaşlarımız da var. Onlara duyarsızlık gösteriliyor. Tuncay Şanlı İngiltere'de büyük işler yaptı. Nihat İspanya'da çok büyük işler yaptı. Türk basını bu arkadaşlara gereken ilgiyi göstermiyor.''

İNGİLTERE'YE GİDEREK YUVAMI KURTARDIM
İstanbul'da taşradan gelen birinin kendini korumasının aldığı eğitimle ilgili olduğunu belirten Alpay, ''Ben Beşiktaş'a geldiğimde Feyyaz abinin evinde kaldım. Biraz alışınca da bana sahip çıksınlar diye ailemi İstanbul'a getirdim.'' dedi.
Manken eşi Cansel'le bir hafta içinde tanışıp evlendiklerini de belirten Alpay, ''Eşime hatta arkadaşımın eşine bile dışardan laf edilmesini hazmedemem. Popüleriz ikimizde. Manken olduğu için konuşmalar oldu. Birbirimizi tanımadan evlendik. Evlilik yaşarken birbirimizi tanıdık. Arabanın bağajında eşyalar otel otel dolaştık. Kocaeli Belediye Başkanı Sefa Sirmen nikahımızı gizli kıydı. Evlilik fotoğrafınız olsun dedi. Resimleri çektirdi, resimleri aldı. Bir hafta ya da 10 gün sonra bir gazeteci evlendiğimizi öğrenmiş, resimleri istedi, çok para teklif etti, ben kabul etmedim. Birgün sonra gazetelerde resimlerimiz çıktı. Büyük olay oldu. Babam çok kırıldı. Oğlumuz olunca herşey düzeldi. Ama şimdi Cansel ile babam çok iyiler.'' diye konuştu.
Alpay, önce Allah'ın sonra da Fadıl Akgündüz'ün sayesinde İngiltere'ye gittiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı;
''Fadıl Akgündüz abi beni İngiltere'ye gönderdi. İngiltere'ye gitmem evliliğimi kurtardı. Basın bizi rahat bırakmıyordu. Bizim söylemediğimiz çok şeyler yazıldı. İngiltere'ye gidince hanımımla başbaşa kaldık, birbirimizi tanıdık ve sevdik. Yurt dışında olmam evliliğimi kurtardı. İngiltere'de Premier Lig'de oynayan ilk Türk oyuncuyum, bu gurur verici. Premiar Lig'de oynayan ilk Türk oyuncu olarak Alpay Özalan yazıyor, bu gurur verici.''
CİHAN


DİĞER AKTÜEL HABERLERİ
CSKA Zico'nun biletini kesti
CSKA Moskova'da Teknik Direktör Arthur Zico'nun görevine son verildi.
Aynı gün yaramıyor
Türk Milli Futbol ile Basketbol Takımları, son 10 yıllık süreç...
''SESSİZ SEDASIZ'' Avrupa şampiyonası
İzmir'de ve İstanbul'da devam eden 26. Avrupa Erkekler Voleybol...

  Kara çarşamba   Aşığız size
  Ne işin var orada   Evlere şenlik
  Kayıp kaptan   Dibe vurduk
  2. yarı operasyon   Kardeşlik bu muydu!
  Sözü direğe takıldı   Şansımız tutmuyor
  Hamit çifte şok yaşadı   Belçika hocasız!
  Bosna kalesini düşüremedik   Milli Takımımız zayıfların dostu!
  'Uğurlu stat' doldu   Üç farklı oyuncu ile çıktı
  Semih boş geçti   Gökhan çok çalıştı
  Arda ve Emre cezalı   İlk rakibimiz İspanya
  Terim yine kazanamadı   Ceyhun sırıttı
  Defansta iyiydik   Holosko golünü yazdı
  Güvenlik süperdi   Şehitlere saygı
  Komuta Çetin'de   Kızıl'dan destek
  Protokol doluydu   Ümitler yıkıldı: 0-4
  Küstah Supiç   Kadir Has Stadı'na İngiliz çim uzmanı
  4. kez eşitlik   Rus damgası: 3-0
  Öptü tutuklandı   Fransa kayıpsız: 69-64
  Bolt kararsız   İniesta dönüyor
Yeni hedeflere!..
Sürpriz Ermenistan galibiyet haberi, Bosna' yı geçersek işimizin daha...
Liderler nerede?
İyi başladık, gol de attık... Bu kadar önemli bir maçı erkenden...
Mucizeye kaldı
Final niteliğindeki maça çok iyi başladık, golü bulduk sonra durduk.
09-09 biz yokuz!
Dün gece için benim manşetim bu: 09.09.2009 Afrika' da yokuz! Böyle...
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
4.HAFTA
Fenerbahçe 2 Manisaspor 1
Trabzon 1 Bursa 1
Kayseri 3 Denizli 0
Ankaraspor 0 Galatasaray 2
Kasımpaşa 0 G.Birliği 4
Ankaragücü 2 İ.B.B. Spor 2
Sivas 0 Diyarbakırspor 2
Beşiktaş 0 Gaziantep 0
Eskişehir 2 Antalya 1
5.HAFTA
Manisaspor Sivas
Bursa Fenerbahçe
İ.B.B. Spor Trabzon
Antalya Ankaragücü
G.Birliği Eskişehir
Denizli Diyarbakırspor
Galatasaray Beşiktaş
Kayseri Ankaraspor
Gaziantep Kasımpaşa
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital